| dc.contributor.author | کاوه, مریم | fa_IR |
| dc.contributor.author | پورجواد, نفیسه | fa_IR |
| dc.contributor.author | خواجه علی, جهانگیر | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-07-09T06:24:41Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-09-30T06:24:41Z | |
| dc.date.available | 1399-07-09T06:24:41Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-09-30T06:24:41Z | |
| dc.date.issued | 2014-11-22 | en_US |
| dc.date.issued | 1393-09-01 | fa_IR |
| dc.date.submitted | 2015-06-26 | en_US |
| dc.date.submitted | 1394-04-05 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | کاوه, مریم, پورجواد, نفیسه, خواجه علی, جهانگیر. (1393). بررسی سمیت تماسی ده اسانس از گیاهان خانواده ی نعناعیان روی کنه ی تارتن دولکه ای Tetranychus urticae Koch (Acari: Tetranychidae). تحقیقات آفات گیاهی, 4(3), 39-49. | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 2322-2409 | |
| dc.identifier.issn | 2538-6123 | |
| dc.identifier.uri | https://iprj.guilan.ac.ir/article_511.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/301793 | |
| dc.description.abstract | کنه ی تارتن دولکه ای Tetranychus urticae یکی از مهمترین آفات گلخانه، سبزیجات و گیاهان زینتی در سرتاسر جهان در فضاهای بسته و باز است. در حال حاضر در مدیریت این آفت استفاده از آفتکش ها بسیار رایج است، که باعث آلودگی محیط زیست، ایجاد مقاومت و افزایش دوباره ی جمعیت کنه می شود. در سال های اخیر، اسانس های گیاهی، عصاره ها و ترکیبات ثانویه ی گیاهان به دلیل خاصیت حشره کشی، کنه کشی، دورکنندگی و اثرات ضد تغذیه ای بسیار مورد توجه قرار گرفته اند. در این پژوهش به بررسی سمیت تماسی ده اسانس از گیاهان خانواده ی نعناعیان Lamiaceae روی بالغین کنه ی تارتن دولکه ای و اثر گیاهسوزی غلظت بالای این اسانس ها روی گیاه لوبیا پرداخته شد. اسانسه ای گیاهی با استفاده از دستگاه کلونجر و با روش تقطیر با آب استخراج شدند. مرگ و میر کنه ها پس از گذشت 24 ساعت ارزیابی شد و میزان LC50 برای هر اسانس محاسبه شد. در این پژوهش مشخص شد که اسانس گیاهان آویشن شیرازی Zataria multiflora و نعناع فلفلی Mentha piperita به ترتیب با LC50معادل 44/419 میلی گرم بر لیتر و 42/425 میلی گرم بر لیتر بیشترین سمیت را روی کنه تارتن دونقطه ای دارند. با افزایش غلظت اسانس ها میزان مرگ و میر کنه ها افزایش یافت. در غلظت های کمتر از 1600 پی پی ام هیچ گونه گیاهسوزی و در غلظت 1600 پی پی ام میزان گیاه سوزی اندکی روی برگ های گیاه لوبیا مشاهده شد. | fa_IR |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | دانشگاه گیلان | fa_IR |
| dc.publisher | University of Guilan | en_US |
| dc.relation.ispartof | تحقیقات آفات گیاهی | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Plant Pests Research | en_US |
| dc.subject | اسانس های گیاهی | fa_IR |
| dc.subject | سمیت تماسی | fa_IR |
| dc.subject | کنه ی تارتن دولکه ای | fa_IR |
| dc.subject | کنه کش | fa_IR |
| dc.title | بررسی سمیت تماسی ده اسانس از گیاهان خانواده ی نعناعیان روی کنه ی تارتن دولکه ای Tetranychus urticae Koch (Acari: Tetranychidae) | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | مقاله پژوهشی | fa_IR |
| dc.citation.volume | 4 | |
| dc.citation.issue | 3 | |
| dc.citation.spage | 39 | |
| dc.citation.epage | 49 | |