نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorجعفری, ناصرfa_IR
dc.contributor.authorعلوی, زهراfa_IR
dc.contributor.authorابراهیم زاده, محمد علیfa_IR
dc.date.accessioned1399-07-09T06:09:17Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-09-30T06:09:17Z
dc.date.available1399-07-09T06:09:17Zfa_IR
dc.date.available2020-09-30T06:09:17Z
dc.date.issued2016-05-21en_US
dc.date.issued1395-03-01fa_IR
dc.date.submitted2014-07-10en_US
dc.date.submitted1393-04-19fa_IR
dc.identifier.citationجعفری, ناصر, علوی, زهرا, ابراهیم زاده, محمد علی. (1395). ارزیابی محتوای تام فنولی و فلاونوئیدی دو گونه از جلبک های سبز به روش اسپکتروفتومتری و کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا. زیست شناسی کاربردی, 29(1), 51-78. doi: 10.22051/jab.2016.2469fa_IR
dc.identifier.issn2251-7901
dc.identifier.issn2538-2187
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22051/jab.2016.2469
dc.identifier.urihttps://jab.alzahra.ac.ir/article_2469.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/296570
dc.description.abstractجلبکها از جنبه های بسیار زیادی حائز اهمیت می باشند که می توانند کاربردهای متعددی در صنایع دارویی، غذایی، کشاورزی، مصارف پزشکی و همچنین کاربرد در تصفیه فاضلاب داشته باشند. این تحقیق به منظور بررسی محتوای تام فنولی و فلاونوئیدی دو نوع جلبک سبز به روش اسپکتروفتومتری و کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا انجام شد. در این تحقیق جلبک Cladophora glomerata از سواحل دریای خزر و مصب رودخانه بابل رود و جلبکSpirogyra rivularis از برکه مجاور شالیزار و دامداری جمع آوری شدند. سپس عصاره استخراج شده با استفاده از متانول اسیدی تهیه و ترکیبات فنولی تام آن به روش اسپکتروفتومتری اندازه گیری و برای آنالیز فلاونوئیدهای موجود در گیاه از روش HPLC استفاده شد. جلبک کلادوفورا در مصب رودخانه میزان فنول و فلاونوئید و ترکیبات فنولی گالیک اسید، کوماریک اسید و کوئرستین بیشتری نسبت به دریا برخوردار بوده. جلبک اسپیروژیر موجود در منطقه برکه شالیزار هم از میزان فنول و ترکیبات فنولی گالیک اسید، کوماریک اسید و کوئرستین بیشتری نسبت به پساب دامداری برخوردار بوده است. با توجه به کروماتوگرام استاندارد زمان بازداری اسید گالیک (383/2)، اسید کوماریک (817/3) و کوئرستین (217/7) می باشد. بنابراین بیشترین زمان بازداری مربوط به کوئرستین و کمترین زمان بازداری مربوط به گالیک اسید می باشد. این دو نوع جلبک سبز سرشار از ترکیبات فنولی بوده و نیز خاصیت آنتی اکسیدانی بالایی داشته بنابراین از آن می توان به عنوان یک منبع گیاهی که دارای ترکیبات آنتی اکسیدانی است در صنایع غذا و دارو استفاده کرد.fa_IR
dc.format.extent545
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه الزهرا(س)fa_IR
dc.publisherAlzahra Universityen_US
dc.relation.ispartofزیست شناسی کاربردیfa_IR
dc.relation.ispartofApplied Biologyen_US
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22051/jab.2016.2469
dc.subjectکلادوفوراfa_IR
dc.subjectاسپیروژیراfa_IR
dc.subjectترکیبات فنولیfa_IR
dc.subjectفلاونوئیدfa_IR
dc.subjectHPLCfa_IR
dc.titleارزیابی محتوای تام فنولی و فلاونوئیدی دو گونه از جلبک های سبز به روش اسپکتروفتومتری و کروماتوگرافی مایع با کارایی بالاfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقاله پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentدانشیاردانشگاه مازندران .گروه زیست شناسی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه مازندران، بابلسر، ایران.fa_IR
dc.contributor.departmentاستادیار دانشگاه مازندرانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشیار علوم پزشکی ساریfa_IR
dc.citation.volume29
dc.citation.issue1
dc.citation.spage51
dc.citation.epage78


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد