نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorباقری ورزنه, مریمfa_IR
dc.date.accessioned1399-07-09T05:49:47Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-09-30T05:49:48Z
dc.date.available1399-07-09T05:49:47Zfa_IR
dc.date.available2020-09-30T05:49:48Z
dc.date.issued2017-10-23en_US
dc.date.issued1396-08-01fa_IR
dc.date.submitted2017-05-02en_US
dc.date.submitted1396-02-12fa_IR
dc.identifier.citationباقری ورزنه, مریم. (1396). اثر استفاده از مکمل کروم - متیونین بر کاهش اثرات منفی ناشی از تنش فیزیولوژیک در جوجه های گوشتی. تولیدات دامی, 19(3), 613-625. doi: 10.22059/jap.2017.232463.623184fa_IR
dc.identifier.issn2009-6776
dc.identifier.issn2382-994X
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22059/jap.2017.232463.623184
dc.identifier.urihttps://jap.ut.ac.ir/article_63381.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/289795
dc.description.abstract<strong>هدف این مطالعه بررسی اثر مکمل کروم - متیونین بر فراسنجه‌های خونی و ایمنی جوجه‌های گوشتی تحت تنش حاد بود. از 126 قطعه جوجه نر نژاد راس در قالب طرح کاملاً تصادفی با سه تیمار و سه تکرار و 14 قطعه پرنده در هر تکرار استفاده شد. تیمارها عبارت بودند از 1) جیره پایه بدون مکمل کروم و تنش (شاهد منفی)، 2) جیره پایه بدون مکمل کروم و تحت تنش (شاهد مثبت)، 3) جیره پایه با 1000 ppb مکمل کروم و تحت تنش. با افزودن 5/1 میلی‌گرم دگزامتازون در کیلوگرم جیره از روز 18 به مدت یک هفته تنش ایجاد شد و بعد از آن آزمایش تا 46 روزگی ادامه یافت. خونگیری در سن 25 و 46 روزگی انجام شد. تنش سبب افزایش غلظت گلوکز و چربی های سرم خون شد. در 25 روزگی، تغذیه جیره حاوی کروم در پرندگان تحت تنش، سبب کاهش مقدار تری گلیسرید، کلسترول، LDL و VLDL خون شد (05/0 > (P. در 46 روزگی، پرندگان تحت تنشی که کروم را در جیره خود مصرف کردند از تری گلیسرید، LDL ،VLDL بیشتر و HDL کمتری نسبت به دو گروه دیگر برخــوردار بود (05/0 > P). در پرندگان تحت تنش تعداد گلبول‌های سفید، درصد هتروفیل و نسبت هتروفیل به لنفوسیت افزایش یافت (05/0P < ) و در پرندگانی که مکمل کروم مصرف کردند این صفات کاهش یافت. نتایج این تحقیق نشان داد استفاده از مکمل کروم در شرایط تنش حاد می‌تواند نشانه‌های فیزیولوژیک بروز تنش را کاهش دهد اما ادامه مصرف آن بعد از رفع عامل تنش زا، اثر مثبتی بر این فراسنجه‌ها ندارد.</strong>fa_IR
dc.format.extent719
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه تهران، پردیس ابوریحانfa_IR
dc.publisherUniversity of Tehran, College of Abureyhanen_US
dc.relation.ispartofتولیدات دامیfa_IR
dc.relation.ispartofAnimal Productionen_US
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22059/jap.2017.232463.623184
dc.subjectایمنیfa_IR
dc.subjectتنشfa_IR
dc.subjectجوجه گوشتیfa_IR
dc.subjectدگزامتازونfa_IR
dc.subjectکروم آلیfa_IR
dc.titleاثر استفاده از مکمل کروم - متیونین بر کاهش اثرات منفی ناشی از تنش فیزیولوژیک در جوجه های گوشتیfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقاله پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentاستادیار پژوهشی، سازمان پژوهش های علمی و صنعتی ایران، پژوهشکده کشاورزی، تخصص: تغذیه گوساله و گاو شیری/ ارزشیابی مواد خوراکی و افزودنی‌های خوراکی دام/ پروبیوتیکfa_IR
dc.citation.volume19
dc.citation.issue3
dc.citation.spage613
dc.citation.epage625


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد