| dc.contributor.author | فلاح, روزبه | fa_IR | 
| dc.contributor.author | کیانی, علی | fa_IR | 
| dc.date.accessioned | 1399-07-09T05:49:47Z | fa_IR | 
| dc.date.accessioned | 2020-09-30T05:49:47Z |  | 
| dc.date.available | 1399-07-09T05:49:47Z | fa_IR | 
| dc.date.available | 2020-09-30T05:49:47Z |  | 
| dc.date.issued | 2017-10-23 | en_US | 
| dc.date.issued | 1396-08-01 | fa_IR | 
| dc.date.submitted | 2016-12-31 | en_US | 
| dc.date.submitted | 1395-10-11 | fa_IR | 
| dc.identifier.citation | فلاح, روزبه, کیانی, علی. (1396). تأثیر لیکوپن و مکمل انرژی بر غلظت ایمنوگلوبولین G در خون و آغوز تولیدی میشهای آبستن. تولیدات دامی, 19(3), 557-567. doi: 10.22059/jap.2018.223175.623146 | fa_IR | 
| dc.identifier.issn | 2009-6776 |  | 
| dc.identifier.issn | 2382-994X |  | 
| dc.identifier.uri | https://dx.doi.org/10.22059/jap.2018.223175.623146 |  | 
| dc.identifier.uri | https://jap.ut.ac.ir/article_64402.html |  | 
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/289791 |  | 
| dc.description.abstract | <strong><span lang="FA">در این تحقیق تأثیر لیکوپن و مکمل انرژی (ذرت) بر کمیت آغوز و غلظت ایمنوگلوبولین </span><span dir="LTR">G</span> <span lang="FA">(</span><span dir="LTR">IgG</span><span lang="FA">) در خون و آغوز میشهای آبستن بررسی شد. تعداد </span><span lang="FA">40 راس </span><span lang="FA">میش </span><span lang="FA">آبستن </span><span lang="FA">چند شکمزا (میانگین وزن 4/8 </span><span lang="FA">±</span><span lang="FA"> 68 کیلوگرم) در ماه</span><span lang="FA">آخر آبستنی با چهار جیره آزمایشی شامل</span><span lang="FA">1) جیره پایه </span>(<span lang="FA">شاهد</span>)<span lang="FA">،</span><span lang="FA">2) </span><span lang="FA">جیره پایه حاوی</span><span lang="FA"> یک گرم لیکوپن</span><span lang="FA">در روز</span><span lang="FA"> (لیکوپن)،</span><span lang="FA">3) </span><span lang="FA">جیره</span><span lang="FA"> پایه </span><span lang="FA">بعلاوه 300 گرم ذرت </span><span lang="FA">خرد شده </span><span lang="FA">(</span><span lang="FA">ذرت)</span><span lang="FA">و </span><span lang="FA">4) </span><span lang="FA">جیره پایه حاوی</span><span lang="FA"> یک گرم در کیلوگرم ماده خشک لیکوپن </span><span lang="FA">به علاوه 300 گرم ذرت خرد شده </span><span lang="FA">(لیکوپن + ذرت) تغذیه شدند.</span><span lang="FA"> کمیت آغوز تولیدی در شش ساعت اول پس از زایش با استفاده از تزریق اکسیتوسین اندازهگیری شد. غلظت ایمنوگلوبولین </span><span dir="LTR">G</span><span lang="FA"> در خون در روز 14 و روز قبل از زایش و همچنین در آغوز در ساعت  شش و 12 پس از زایش تعیین شد. </span><span lang="FA">مقدار کمی آغوز در شش ساعت اول در تیمارهای ذرت و ذرت + لیکوپن </span><span lang="FA">بیشتر</span><span lang="FA">(</span><span lang="FA">05/0</span><span dir="LTR">(P</span><span dir="LTR"><</span><span lang="FA"> از شاهد و لیکوپن </span><span lang="FA">بود.</span><span lang="FA">غلظت خونی ایمنوگلوبولین </span><span dir="LTR">G</span> <span lang="FA">میشهای شاهد کمتر</span><span lang="FA">(</span><span lang="FA">05/0</span><span dir="LTR"> (P</span><span dir="LTR"><</span><span lang="FA">از تیمارهای ذرت، لیکوپن و لیکوپن + ذرت بود. غلظت ایمنوگلوبولین </span><span dir="LTR">G</span><span lang="FA"> آغوز در تیمار لیکوپن + ذرت </span><span lang="FA">بیشتر</span><span lang="FA"> (</span><span lang="FA">05/0</span><span dir="LTR"> (P</span><span dir="LTR"><</span><span lang="FA">از شاهد بود. نتیجه اینکه مکمل کردن جیره میشها در ماه آخر آبستنی با لیکوپن و یک منبع انرژی (ذرت) علاوه بر افزایش غلظت ایمنوگلوبولین </span><span dir="LTR">G</span><span lang="FA"> در خون، باعث بهبود کمیت و کیفیت آغوز تولیدی میش ها میشود</span><span lang="FA">.</span></strong> | fa_IR | 
| dc.format.extent | 669 |  | 
| dc.format.mimetype | application/pdf |  | 
| dc.language | فارسی |  | 
| dc.language.iso | fa_IR |  | 
| dc.publisher | دانشگاه تهران، پردیس ابوریحان | fa_IR | 
| dc.publisher | University of Tehran, College of Abureyhan | en_US | 
| dc.relation.ispartof | تولیدات دامی | fa_IR | 
| dc.relation.ispartof | Animal Production | en_US | 
| dc.relation.isversionof | https://dx.doi.org/10.22059/jap.2018.223175.623146 |  | 
| dc.subject | آغوز | fa_IR | 
| dc.subject | ایمنوگلوبولین G | fa_IR | 
| dc.subject | گوسفند | fa_IR | 
| dc.subject | لیکوپن | fa_IR | 
| dc.subject | مکمل انرژی | fa_IR | 
| dc.title | تأثیر لیکوپن و مکمل انرژی بر غلظت ایمنوگلوبولین G در خون و آغوز تولیدی میشهای آبستن | fa_IR | 
| dc.type | Text | en_US | 
| dc.type | مقاله پژوهشی | fa_IR | 
| dc.contributor.department | گروه علوم دامی دانشگاه لرستان | fa_IR | 
| dc.contributor.department | دانشیار گروه علوم دامی دانشگاه لرستان، تخصص: فیزیولوژی و تغذیه دام/بیوانرژیتیک در تغذیه/متابولیسم انرژی/تعیین احتیاجات/برنامه ریزی متابولیکی | fa_IR | 
| dc.citation.volume | 19 |  | 
| dc.citation.issue | 3 |  | 
| dc.citation.spage | 557 |  | 
| dc.citation.epage | 567 |  | 
| nlai.contributor.orcid | 0000-0003-4731-1546 |  |