نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorفلاح, روزبهfa_IR
dc.contributor.authorکیانی, علیfa_IR
dc.date.accessioned1399-07-09T05:49:47Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-09-30T05:49:47Z
dc.date.available1399-07-09T05:49:47Zfa_IR
dc.date.available2020-09-30T05:49:47Z
dc.date.issued2017-10-23en_US
dc.date.issued1396-08-01fa_IR
dc.date.submitted2016-12-31en_US
dc.date.submitted1395-10-11fa_IR
dc.identifier.citationفلاح, روزبه, کیانی, علی. (1396). تأثیر لیکوپن و مکمل انرژی بر غلظت ایمنوگلوبولین ‌G در خون و آغوز تولیدی میش‌های آبستن. تولیدات دامی, 19(3), 557-567. doi: 10.22059/jap.2018.223175.623146fa_IR
dc.identifier.issn2009-6776
dc.identifier.issn2382-994X
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22059/jap.2018.223175.623146
dc.identifier.urihttps://jap.ut.ac.ir/article_64402.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/289791
dc.description.abstract<strong><span lang="FA">در این تحقیق تأثیر لیکوپن و مکمل انرژی (ذرت) بر کمیت آغوز و غلظت ایمنوگلوبولین </span><span dir="LTR">G</span> <span lang="FA">(</span><span dir="LTR">IgG</span><span lang="FA">) در خون و آغوز میش­های آبستن بررسی­ شد. تعداد </span><span lang="FA">40 راس </span><span lang="FA">میش </span><span lang="FA">آبستن </span><span lang="FA">چند شکم­زا (میانگین وزن 4/8 </span><span lang="FA">±</span><span lang="FA"> 68 کیلوگرم) در ماه­</span><span lang="FA">آخر آبستنی با چهار ­جیره آزمایشی شامل</span><span lang="FA">1) جیره پایه </span>(<span lang="FA">شاهد</span>)<span lang="FA">،</span><span lang="FA">2) </span><span lang="FA">جیره پایه حاوی</span><span lang="FA"> یک گرم لیکوپن</span><span lang="FA">در روز</span><span lang="FA"> (لیکوپن)،</span><span lang="FA">3) </span><span lang="FA">جیره</span><span lang="FA"> پایه </span><span lang="FA">بعلاوه 300 گرم ذرت </span><span lang="FA">خرد شده </span><span lang="FA">(</span><span lang="FA">ذرت)</span><span lang="FA">و </span><span lang="FA">4) </span><span lang="FA">جیره پایه حاوی</span><span lang="FA"> یک گرم در کیلوگرم ماده خشک لیکوپن </span><span lang="FA">به علاوه 300 گرم ذرت خرد شده </span><span lang="FA">(لیکوپن + ذرت) تغذیه شدند.</span><span lang="FA"> کمیت آغوز تولیدی در شش ساعت اول پس از زایش با استفاده از تزریق اکسی­توسین اندازه­گیری شد. غلظت ایمنوگلوبولین ­</span><span dir="LTR">G</span><span lang="FA"> در خون در روز 14 و روز قبل از زایش و همچنین در آغوز در ساعت  شش و 12 پس از زایش تعیین شد. </span><span lang="FA">مقدار کمی آغوز در شش ساعت اول در تیمارهای ذرت و ذرت + لیکوپن </span><span lang="FA">بیشتر</span><span lang="FA">(</span><span lang="FA">05/0</span><span dir="LTR">(P</span><span dir="LTR"><</span><span lang="FA"> از شاهد و لیکوپن </span><span lang="FA">بود.</span><span lang="FA">غلظت خونی ایمنوگلوبولین ­</span><span dir="LTR">G</span> <span lang="FA">میش­های شاهد کمتر</span><span lang="FA">(</span><span lang="FA">05/0</span><span dir="LTR"> (P</span><span dir="LTR"><</span><span lang="FA">از تیمارهای ذرت، لیکوپن و لیکوپن + ذرت بود. غلظت ایمنوگلوبولین ­</span><span dir="LTR">G</span><span lang="FA"> آغوز در تیمار لیکوپن + ذرت </span><span lang="FA">بیشتر</span><span lang="FA"> (</span><span lang="FA">05/0</span><span dir="LTR"> (P</span><span dir="LTR"><</span><span lang="FA">از شاهد بود. نتیجه اینکه مکمل­ کردن جیره میش­ها در ماه ­آخر آبستنی با لیکوپن و یک منبع انرژی (ذرت) علاوه بر افزایش غلظت ایمنوگلوبولین ­</span><span dir="LTR">G</span><span lang="FA"> در خون، باعث بهبود کمیت و کیفیت آغوز تولیدی میش ها می­شود</span><span lang="FA">.</span></strong>fa_IR
dc.format.extent669
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه تهران، پردیس ابوریحانfa_IR
dc.publisherUniversity of Tehran, College of Abureyhanen_US
dc.relation.ispartofتولیدات دامیfa_IR
dc.relation.ispartofAnimal Productionen_US
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22059/jap.2018.223175.623146
dc.subjectآغوزfa_IR
dc.subjectایمنوگلوبولین ‌Gfa_IR
dc.subjectگوسفندfa_IR
dc.subjectلیکوپنfa_IR
dc.subjectمکمل انرژیfa_IR
dc.titleتأثیر لیکوپن و مکمل انرژی بر غلظت ایمنوگلوبولین ‌G در خون و آغوز تولیدی میش‌های آبستنfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقاله پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentگروه علوم دامی دانشگاه لرستانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشیار گروه علوم دامی دانشگاه لرستان، تخصص: فیزیولوژی و تغذیه دام/بیوانرژیتیک در تغذیه/متابولیسم انرژی/تعیین احتیاجات/برنامه ریزی متابولیکیfa_IR
dc.citation.volume19
dc.citation.issue3
dc.citation.spage557
dc.citation.epage567
nlai.contributor.orcid0000-0003-4731-1546


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد