| dc.contributor.author | نیکوفرد, وجیهه | fa_IR |
| dc.contributor.author | یعقوبفر, اکبر | fa_IR |
| dc.contributor.author | قاضی هرسینی, شهاب | fa_IR |
| dc.contributor.author | ساکی, علی اصغر | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-07-09T05:49:36Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-09-30T05:49:36Z | |
| dc.date.available | 1399-07-09T05:49:36Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-09-30T05:49:36Z | |
| dc.date.issued | 2018-10-23 | en_US |
| dc.date.issued | 1397-08-01 | fa_IR |
| dc.date.submitted | 2018-05-28 | en_US |
| dc.date.submitted | 1397-03-07 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | نیکوفرد, وجیهه, یعقوبفر, اکبر, قاضی هرسینی, شهاب, ساکی, علی اصغر. (1397). تأثیر استفاده از اسیدهای آمینه کریستاله در جیرههای با کیفیت متفاوت پروتئین بر عملکرد، پاسخ ایمنی، فعالیت آنزیمی و خصوصیات بستر جوجههای گوشتی. تولیدات دامی, 20(3), 463-476. doi: 10.22059/jap.2018.257934.623282 | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 2009-6776 | |
| dc.identifier.issn | 2382-994X | |
| dc.identifier.uri | https://dx.doi.org/10.22059/jap.2018.257934.623282 | |
| dc.identifier.uri | https://jap.ut.ac.ir/article_67363.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/289737 | |
| dc.description.abstract | <strong><span lang="FA">تأثیر جیره با کیفیت متفاوت پروتئین و مکمل</span><span lang="AR-SA"></span><span lang="FA">شده با اسیدهای آمینه کریستاله بر عملکرد، پاسخ ایمنی، فعالیت آنزیمی در بافت روده و خصوصیات بستر، با استفاده از تعداد 576 قطعه جوجه گوشتی سویه راس 308 (مخلوط دو جنس)، در یک آزمایش فاکتوریل 4×2 با دو جیره آزمایشی (کیفیت بالا و پایین پروتئین) و چهار سطح اسیدهای آمینه کریستاله (سطح نیاز (توصیه</span><span lang="AR-SA"></span><span lang="FA">شده)، بدون اسیدهای آمینه کریستاله مکمل</span><span lang="AR-SA"></span><span lang="FA">شده، 10 و 15 درصد بالاتر از سطح نیاز) در قالب طرح کاملاً تصادفی با هشت تیمار، شش تکرار و 12 قطعه جوجه در هر تکرار </span><span lang="AR-SA">انجام شد</span><span lang="FA">. نتایج این تحقیق نشان داد که افزودن اسیدهای آمینه کریستاله در سطوح 10 و 15 درصد بالاتر از سطح نیاز (توصیه</span><span lang="AR-SA"></span><span lang="FA">شده)، به جیرههای حاوی کنجاله کلزا و گندم (منبع پروتئین با کیفیت پایین) سبب افزایش عملکرد (0001/0</span><span dir="LTR">P<</span><span lang="FA">)، تعداد هتروفیل و نسبت هتروفیل به لنفوسیت (001/0</span><span dir="LTR">P<</span><span lang="FA">) و کاهش تعداد لنفوسیت (01/0</span><span dir="LTR">P<</span><span lang="FA">) شد. اثر اسیدهای آمینه کریستاله تأثیری بر فعالیت آنزیم آمینوپپتیداز و فعالیت ویژه این آنزیم در ژژنوم نداشت. همچنین، افزودن سطوح 10 و 15 درصد بالاتر از سطح نیاز (توصیه</span><span lang="AR-SA"></span><span lang="FA">شده) اسیدهای آمینه کریستاله در جیره با کیفیت پایین، ماده خشک، نیتروژن و نیتروژن آمونیاکی بستر را بهصورت معنیدار تحت تأثیر قرار نداد. با توجه به نتایج این مطالعه،</span><span lang="FA">استفاده از اسیدهای آمینه کریستاله در سطوح بالاتر از نیاز پرنده بهخصوص در جیرههای غذایی با کیفیت بالا مانند (کنجاله سویا و ذرت) تأثیری بر عملکرد جوجههای گوشتی ندارد و قابل توصیه نمیباشد.</span></strong> | fa_IR |
| dc.format.extent | 833 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | دانشگاه تهران، پردیس ابوریحان | fa_IR |
| dc.publisher | University of Tehran, College of Abureyhan | en_US |
| dc.relation.ispartof | تولیدات دامی | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Animal Production | en_US |
| dc.relation.isversionof | https://dx.doi.org/10.22059/jap.2018.257934.623282 | |
| dc.subject | آنزیمی اسیدهای آمینه کریستاله | fa_IR |
| dc.subject | پاسخ ایمنی | fa_IR |
| dc.subject | جوجه گوشتی | fa_IR |
| dc.subject | خصوصیات بستر | fa_IR |
| dc.subject | فعالیت آنزیمی | fa_IR |
| dc.title | تأثیر استفاده از اسیدهای آمینه کریستاله در جیرههای با کیفیت متفاوت پروتئین بر عملکرد، پاسخ ایمنی، فعالیت آنزیمی و خصوصیات بستر جوجههای گوشتی | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | مقاله پژوهشی | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشجوی دکتری تغذیه دام و طیور، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه رازی کرمانشاه | fa_IR |
| dc.contributor.department | موسسه تحقیقات علوم دامی کشور - تخصص:تغذیه طیور | fa_IR |
| dc.contributor.department | عضو هیئت علمی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه رازی کرمانشاه | fa_IR |
| dc.contributor.department | عضو هیئت علمی دانشکده کشاورزی، دانشگاه بوعلی سینا همدان | fa_IR |
| dc.citation.volume | 20 | |
| dc.citation.issue | 3 | |
| dc.citation.spage | 463 | |
| dc.citation.epage | 476 | |