نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorجلالی کوهی خیلی, سید مونسfa_IR
dc.contributor.authorمحمدی, مهردادfa_IR
dc.contributor.authorروستایی علی مهر, محمدfa_IR
dc.date.accessioned1399-07-09T05:49:22Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-09-30T05:49:22Z
dc.date.available1399-07-09T05:49:22Zfa_IR
dc.date.available2020-09-30T05:49:22Z
dc.date.issued2016-06-21en_US
dc.date.issued1395-04-01fa_IR
dc.date.submitted2015-08-04en_US
dc.date.submitted1394-05-13fa_IR
dc.identifier.citationجلالی کوهی خیلی, سید مونس, محمدی, مهرداد, روستایی علی مهر, محمد. (1395). اثر عصاره برگ زیتون بر ذخیره‌سازی منی خروس. تولیدات دامی, 18(2), 377-385. doi: 10.22059/jap.2016.56026fa_IR
dc.identifier.issn2009-6776
dc.identifier.issn2382-994X
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22059/jap.2016.56026
dc.identifier.urihttps://jap.ut.ac.ir/article_56026.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/289665
dc.description.abstract<strong>اثر آنتی­اکسیدانی عصاره برگ زیتون بر تحرک، زنده­مانی، سلامت غشای پلاسمایی اسپرم و میزان تولید مالون­ دی­آلدئید با استفاده از 12 قطعه خروس نژاد راس 308 در سن 30 هفتگی بررسی شد. نمونه­های منی در پنج نوبت از خروس­ها با روش مالش شکمی گرفته شد. در هر نوبت پس از ارزیابی اولیه اسپرم، نمونه­ها تجمیع و با رقیق­کننده سکستون رقیق شدند. نمونه­ها به پنج قسمت تقسیم و  پس از افزودن مقادیر صفر (شاهد)، 50، 100، 150 و 200 میکروگرم در میلی­لیتر عصاره برگ زیتون به هر قسمت، به مدت 72 ساعت در دمای چهار درجه سلسیوس نگهداری شدند. صفات تحرک پیش­رونده، زنده­مانی و سلامت غشای پلاسمایی در زمان­های صفر، 24، 48 و 72 ساعت ذخیره­سازی بررسی و میزان تولید مالون­ دی­آلدئید در نمونه­ها پس از 48 ساعت ذخیره­سازی اندازه­گیری شد. اضافه نمودن 100 میکروگرم عصاره برگ زیتون به منی میزان تولید مالون ­دی­آلدئید را کاهش داد (05/0><span style="font-family: Times New Roman;">P</span>). پس از 48 و 72 ساعت ذخیره­سازی، تحرک پیش­رونده، زنده­مانی و سلامت غشای پلاسمایی اسپرم در نمونه­هایی که 100 میکروگرم عصاره برگ زیتون به آنها اضافه شده بود، بالاتر از گروه شاهد بود (05/0><span style="font-family: Times New Roman;">P</span>). پس از 72 ساعت ذخیره­سازی، تحرک پیش­رونده، زنده­مانی و سلامت غشای پلاسمایی اسپرم در نمونه­هایی که 200 میکروگرم عصاره برگ زیتون به آنها اضافه شده بود، پایین­تر از گروه شاهد بود (05/0><span style="font-family: Times New Roman;">P</span>). براساس نتایج تحقیق حاضر، جهت ذخیره­سازی اسپرم خروس در چهار درجه سلسیوس، افزودن 100 میکروگرم عصاره برگ زیتون به رقیق­کننده پیشنهاد می­شود.</strong>fa_IR
dc.format.extent1277
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه تهران، پردیس ابوریحانfa_IR
dc.publisherUniversity of Tehran, College of Abureyhanen_US
dc.relation.ispartofتولیدات دامیfa_IR
dc.relation.ispartofAnimal Productionen_US
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22059/jap.2016.56026
dc.subjectآنتی اکسیدانfa_IR
dc.subjectاسپرمfa_IR
dc.subjectخروسfa_IR
dc.subjectزیتونfa_IR
dc.subjectمالون دی آلدئیدfa_IR
dc.titleاثر عصاره برگ زیتون بر ذخیره‌سازی منی خروسfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقاله پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentدانش آموخته کارشناسی ارشد، گروه علوم دامی، دانشکده علوم کشاورزی، دانشگاه گیلان، رشت - ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشیار گروه علوم دامی، دانشکده علوم کشاورزی، دانشگاه گیلان، رشت - ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشیار گروه علوم دامی، دانشکده علوم کشاورزی، دانشگاه گیلان، رشت - ایرانfa_IR
dc.citation.volume18
dc.citation.issue2
dc.citation.spage377
dc.citation.epage385


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد