| dc.contributor.author | منطقی, معصومه | fa_IR |
| dc.contributor.author | مموئی, مرتضی | fa_IR |
| dc.contributor.author | طباطبائی وکیلی, صالح | fa_IR |
| dc.contributor.author | فیاضی, جمال | fa_IR |
| dc.contributor.author | میرزاده, خلیل | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-07-09T05:49:22Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-09-30T05:49:22Z | |
| dc.date.available | 1399-07-09T05:49:22Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-09-30T05:49:22Z | |
| dc.date.issued | 2016-06-21 | en_US |
| dc.date.issued | 1395-04-01 | fa_IR |
| dc.date.submitted | 2015-06-18 | en_US |
| dc.date.submitted | 1394-03-28 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | منطقی, معصومه, مموئی, مرتضی, طباطبائی وکیلی, صالح, فیاضی, جمال, میرزاده, خلیل. (1395). بررسی تأثیر مصرف لسیتین سویا در رقیق کننده تریس بر کیفیت و ماندگاری اسپرم قوچ. تولیدات دامی, 18(2), 367-375. doi: 10.22059/jap.2016.55815 | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 2009-6776 | |
| dc.identifier.issn | 2382-994X | |
| dc.identifier.uri | https://dx.doi.org/10.22059/jap.2016.55815 | |
| dc.identifier.uri | https://jap.ut.ac.ir/article_55815.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/289664 | |
| dc.description.abstract | <strong>تأثیر استفاده از مقادیر مختلف لسیتین سویا به جای زرده تخممرغ برای محافظت از اسپرماتوزوئید قوچ در زمانیک ساعت پس از اسپرمگیری و نیز 24و48 ساعت پس از ذخیره کردن منی در پنج درجه سانتیگراد بررسی شد. از10 رأس قوچ با سن دو تا سه سال و میانگین وزن (4±)64کیلوگرم، هفتهای یک بار به مدت هشت هفته اسپرمگیری شد. نمونهها مخلوط و به چهار قسمت مساوی تقسیم شد. هر قسمت با یکی از رقیقکنندههای پایه تریس و چهار تیمار حاوی 5/0، یک و 5/1 درصد لسیتین سویا و 14 درصد زرده تخممرغ رقیق شده و درصد تحرک، زندهمانی، ناهنجاریهای مورفولوژیکی و سلامت غشای اسپرم و نیز pH منی در آنها تعیین شد. نتایج نشان داد که میزان تحرک و زندهمانی اسپرم در زمان اول در تیمار 5/1 درصد لسیتین سویا بهتر بود (05/0P<). در زمان 48 ساعت پس از ذخیره کردن در تیمارهای یک و 5/1 درصد لسیتین سویا زندهمانی اسپرم در مقایسه با زرده تخممرغ بهتر بود (05/0P<span style="font-size: medium;"><</span>). بهطورکلی، لسیتین سویا یک جایگزین مناسب برای زرده تخممرغ بوده و موجب بهبود کیفیت مایع منی در زمانهای مورد مطالعه میشود. باتوجه به محدودیتهای موجود در استفاده از زرده تخممرغ به عنوان یک منبع حیوانی در رقیقکننده قوچ، استفاده از لسیتین سویا به عنوان یک منبع گیاهی پیشنهاد میشود.</strong> | fa_IR |
| dc.format.extent | 1277 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | دانشگاه تهران، پردیس ابوریحان | fa_IR |
| dc.publisher | University of Tehran, College of Abureyhan | en_US |
| dc.relation.ispartof | تولیدات دامی | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Animal Production | en_US |
| dc.relation.isversionof | https://dx.doi.org/10.22059/jap.2016.55815 | |
| dc.subject | رقیق کننده منی | fa_IR |
| dc.subject | زنده مانی اسپرماتوزوئید | fa_IR |
| dc.subject | کیفیت اسپرم | fa_IR |
| dc.subject | لسیتین | fa_IR |
| dc.subject | ناهنجاری های مورفولوژیکی | fa_IR |
| dc.title | بررسی تأثیر مصرف لسیتین سویا در رقیق کننده تریس بر کیفیت و ماندگاری اسپرم قوچ | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | مقاله پژوهشی | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشجوی کارشناسی ارشد فیزیولوژی دام، گروه علوم دامی، دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی، دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان، اهواز - ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | استاد گروه علوم دامی، دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی، دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان، اهواز - ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشیار گروه علوم دامی، دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی، دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان، اهواز - ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشیار گروه علوم دامی، دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی، دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان، اهواز - ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | استادیار گروه علوم دامی، دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی، دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان، اهواز - ایران | fa_IR |
| dc.citation.volume | 18 | |
| dc.citation.issue | 2 | |
| dc.citation.spage | 367 | |
| dc.citation.epage | 375 | |