نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorمنطقی, معصومهfa_IR
dc.contributor.authorمموئی, مرتضیfa_IR
dc.contributor.authorطباطبائی وکیلی, صالحfa_IR
dc.contributor.authorفیاضی, جمالfa_IR
dc.contributor.authorمیرزاده, خلیلfa_IR
dc.date.accessioned1399-07-09T05:49:22Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-09-30T05:49:22Z
dc.date.available1399-07-09T05:49:22Zfa_IR
dc.date.available2020-09-30T05:49:22Z
dc.date.issued2016-06-21en_US
dc.date.issued1395-04-01fa_IR
dc.date.submitted2015-06-18en_US
dc.date.submitted1394-03-28fa_IR
dc.identifier.citationمنطقی, معصومه, مموئی, مرتضی, طباطبائی وکیلی, صالح, فیاضی, جمال, میرزاده, خلیل. (1395). بررسی تأثیر مصرف لسیتین سویا در رقیق کننده تریس بر کیفیت و ماندگاری اسپرم قوچ. تولیدات دامی, 18(2), 367-375. doi: 10.22059/jap.2016.55815fa_IR
dc.identifier.issn2009-6776
dc.identifier.issn2382-994X
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22059/jap.2016.55815
dc.identifier.urihttps://jap.ut.ac.ir/article_55815.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/289664
dc.description.abstract<strong>تأثیر استفاده از مقادیر مختلف لسیتین سویا به جای زرده‌ تخم‌مرغ برای محافظت از اسپرماتوزوئید قوچ در زمانیک ساعت پس از اسپرم‌گیری و نیز 24و48 ساعت پس از ذخیره ­کردن منی در پنج درجه سانتی­گراد بررسی شد. از10 رأس قوچ با سن دو تا سه سال و میانگین وزن (4±)64کیلوگرم، هفته­ای یک بار به مدت هشت هفته اسپرم­گیری شد. نمونه­ها مخلوط و به چهار قسمت مساوی تقسیم شد. هر قسمت با یکی از رقیق­کننده­های­ پایه تریس و چهار تیمار حاوی 5/0، یک و 5/1 درصد لسیتین­ سویا و 14 درصد زرده‌ تخم‌مرغ رقیق شده و درصد تحرک، زنده­مانی، ناهنجاری­های مورفولوژیکی و سلامت غشای اسپرم­ و نیز pH منی در آن­ها تعیین شد. نتایج نشان داد که میزان تحرک و زنده­مانی اسپرم در زمان اول در تیمار 5/1 درصد لسیتین سویا بهتر بود (05/0P<). در زمان 48 ساعت پس از ذخیره کردن در تیمارهای یک و 5/1 درصد لسیتین سویا زنده­مانی اسپرم در مقایسه با زرده ‌تخم‌مرغ بهتر بود (05/0P<span style="font-size: medium;"><</span>). به‌طورکلی، لسیتین سویا یک جایگزین مناسب برای زرده‌ تخم‌مرغ بوده و موجب بهبود کیفیت مایع منی در زمان­های مورد مطالعه می­شود. باتوجه به محدودیت‌های موجود در استفاده از زرده ‌تخم‌مرغ به عنوان یک منبع حیوانی در رقیق‌کننده قوچ، استفاده از لسیتین سویا به عنوان یک منبع گیاهی پیشنهاد می­شود.</strong>fa_IR
dc.format.extent1277
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه تهران، پردیس ابوریحانfa_IR
dc.publisherUniversity of Tehran, College of Abureyhanen_US
dc.relation.ispartofتولیدات دامیfa_IR
dc.relation.ispartofAnimal Productionen_US
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22059/jap.2016.55815
dc.subjectرقیق کننده منیfa_IR
dc.subjectزنده مانی اسپرماتوزوئیدfa_IR
dc.subjectکیفیت اسپرمfa_IR
dc.subjectلسیتینfa_IR
dc.subjectناهنجاری های مورفولوژیکیfa_IR
dc.titleبررسی تأثیر مصرف لسیتین سویا در رقیق کننده تریس بر کیفیت و ماندگاری اسپرم قوچfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقاله پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentدانشجوی کارشناسی ارشد فیزیولوژی دام، گروه علوم دامی، دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی، دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان، اهواز - ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentاستاد گروه علوم دامی، دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی، دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان، اهواز - ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشیار گروه علوم دامی، دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی، دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان، اهواز - ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشیار گروه علوم دامی، دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی، دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان، اهواز - ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentاستادیار گروه علوم دامی، دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی، دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان، اهواز - ایرانfa_IR
dc.citation.volume18
dc.citation.issue2
dc.citation.spage367
dc.citation.epage375


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد