| dc.contributor.author | آذرباد, عمران | fa_IR |
| dc.contributor.author | کرمانشاهی, حسن | fa_IR |
| dc.contributor.author | یعقوبفر, اکبر | fa_IR |
| dc.contributor.author | میمندی پور, امیر | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-07-09T05:49:03Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-09-30T05:49:03Z | |
| dc.date.available | 1399-07-09T05:49:03Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-09-30T05:49:03Z | |
| dc.date.issued | 2019-04-21 | en_US |
| dc.date.issued | 1398-02-01 | fa_IR |
| dc.date.submitted | 2018-06-02 | en_US |
| dc.date.submitted | 1397-03-12 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | آذرباد, عمران, کرمانشاهی, حسن, یعقوبفر, اکبر, میمندی پور, امیر. (1398). تأثیر سطوح مختلف اسانس رایج و میکروکپسوله شده مرزه خوزستانی بر ریختشناسی روده و عملکرد جوجههای گوشتی. تولیدات دامی, 21(1), 87-97. doi: 10.22059/jap.2019.240232.623219 | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 2009-6776 | |
| dc.identifier.issn | 2382-994X | |
| dc.identifier.uri | https://dx.doi.org/10.22059/jap.2019.240232.623219 | |
| dc.identifier.uri | https://jap.ut.ac.ir/article_69921.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/289562 | |
| dc.description.abstract | <strong>بهمنظور تعیین اثرات افزودن سطوح مختلف اسانس مرزه خوزستانی در دو شکل رایج و میکروکپسولهشده در جیرهبر عملکرد، پاسخ ایمنی، فراسنجههای بیوشیمیایی خون و ریختشناسی روده باریک جوجههای گوشتی، آزمایشی با استفاده از تعداد400 قطعه جوجه گوشتی یک روزه سویه راس 308 (مخلوط دو جنس)، در پنج تیمار، چهار تکرار و 20 قطعه جوجه در هر تکرار، در قالب طرح کاملاً تصادفی انجام شد. تیمارهای آزمایشی شامل: جیره شاهد (بدون افزودنی)، جیرههای حاوی سطوح 400 و 500 میلیگرم در کیلوگرم اسانس مرزه و جیرههای حاوی سطوح 5/0 و یک درصد اسانس کپسولهشده مرزه بودند. افزودن سطوح مختلف اسانس مرزه خوزستانی در دو شکل رایج و میکروکپسولهشده به جیره جوجههای گوشتی، تأثیری بر مقدار مصرف خوراک و ضریب تبدیل غذایی، پاسخ ایمنی و تعداد گلبولهای سفید و قرمز نداشت. اما تیمارهای آزمایشی حاوی اسانس مرزه رایج و میکروکپسولهشده نسبت به تیمار شاهد سبب کاهش معنیدار وزن زنده بدن پرندگان گردید. میزان هورمونهای تیروئیدی (T3 و T4) و فراسنجههای بیوشیمیایی خون (کلسترول، تریگلیسرید، HDL و LDL) تحت تأثیر تیمارهای آزمایشی قرار نگرفت. با اینکه صفات بافتشناسی روده باریک مانند عرض پرز، عمق کریپت و نسبت طول پرز به عمق کریپت تحت تأثیر تیمارهای آزمایشی قرار نگرفت، ولی سطح 5/0 درصد اسانس کپسولهشده مرزه سبب کاهش نسبت طول به عرض پرز بهصورت معنیداری گردید (05/0P<). با توجه به نتایج آزمایش حاضر، استفاده از دو شکل رایج و میکروکپسولهشده اسانس مرزه، اثری بر عملکرد، فراسنجههای بیوشیمیایی خون و پاسخ ایمنی جوجههای گوشتی ندارد.</strong> | fa_IR |
| dc.format.extent | 841 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | دانشگاه تهران، پردیس ابوریحان | fa_IR |
| dc.publisher | University of Tehran, College of Abureyhan | en_US |
| dc.relation.ispartof | تولیدات دامی | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Animal Production | en_US |
| dc.relation.isversionof | https://dx.doi.org/10.22059/jap.2019.240232.623219 | |
| dc.subject | اسانس | fa_IR |
| dc.subject | مرزه | fa_IR |
| dc.subject | بافتشناسی روده | fa_IR |
| dc.subject | جوجه | fa_IR |
| dc.subject | گوشتی | fa_IR |
| dc.subject | فراسنجههای | fa_IR |
| dc.subject | خون | fa_IR |
| dc.title | تأثیر سطوح مختلف اسانس رایج و میکروکپسوله شده مرزه خوزستانی بر ریختشناسی روده و عملکرد جوجههای گوشتی | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | مقاله پژوهشی | fa_IR |
| dc.contributor.department | کارشناس/مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان قم | fa_IR |
| dc.contributor.department | هیات علمی گروه علوم دامی دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد | fa_IR |
| dc.contributor.department | موسسه تحقیقات علوم دامی کشور - تخصص:تغذیه طیور | fa_IR |
| dc.contributor.department | پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست فناوری، تخصص: تغذیه طیور شاخصه بیوتکنولوژی غذایی/ پروبیوتیک ها/ آمینواسیدها/ مکمل های غذایی دام و طیور | fa_IR |
| dc.citation.volume | 21 | |
| dc.citation.issue | 1 | |
| dc.citation.spage | 87 | |
| dc.citation.epage | 97 | |
| nlai.contributor.orcid | 0000-0002-4494-8595 | |