نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorنعمتی, ذبیح الهfa_IR
dc.contributor.authorبشارتی, مقصودfa_IR
dc.contributor.authorکریمی, امیرfa_IR
dc.date.accessioned1399-07-09T05:49:02Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-09-30T05:49:02Z
dc.date.available1399-07-09T05:49:02Zfa_IR
dc.date.available2020-09-30T05:49:02Z
dc.date.issued2019-04-21en_US
dc.date.issued1398-02-01fa_IR
dc.date.submitted2018-08-10en_US
dc.date.submitted1397-05-19fa_IR
dc.identifier.citationنعمتی, ذبیح اله, بشارتی, مقصود, کریمی, امیر. (1398). تأثیر افزودن پودر زغال اخته، پودر سیر و اسانس ترکیبی گیاهی به جیره غذایی بر عملکرد وکیفیت تخم‌‌ در مرغ‌های تخمگذار. تولیدات دامی, 21(1), 49-60. doi: 10.22059/jap.2019.263579.623308fa_IR
dc.identifier.issn2009-6776
dc.identifier.issn2382-994X
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22059/jap.2019.263579.623308
dc.identifier.urihttps://jap.ut.ac.ir/article_69912.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/289559
dc.description.abstract<strong>این پژوهش به‌منظور بررسی تأثیر افزودن پودر زغال­اخته، پودر­سیر و اسانس ترکیبی پوسته بادام ­هندی و دانه­ کرچک بر عملکرد، کیفیت تخم­مرغ و برخی فراسنجه­های خون در مرغ­های تخم‌گذار تجاری انجام شد. تعداد  128 قطعه مرغ تخم‌گذار سویه لوهمن لایت در سن 58 هفتگی در قالب طرح کاملاً تصادفی با چهار تیمار، چهار تکرار و هشت پرنده در هر تکرار استفاده شدند. جیره­های آزمایشی شامل 1- جیره پایه (شاهد)، 2- شاهد + یک درصد پودر سیر، 3- شاهد + یک درصد پودر زغال­اخته و 4- شاهد + 15/0 درصد اسانس ترکیبی دانه­کرچک و پوسته بادام­هندی بودند. جیره­های آزمایشی از هفته 59 الی63 تغذیه شد. عملکرد مرغ­ها در سنین 61 و 63 هفتگی و میزان فراسنجه­های خون و زرده تخم‌مرغ در پایان دوره آزمایش، اندازه­گیری شدند. عملکرد مرغ­های تخم‌گذار در بین تیمار­های آزمایشی اختلاف معنی­داری نداشت. زغال‌اخته باعث افزایش ارتفاع­ و واحد­ هاو سفیده تخم­مرغ در مقایسه با شاهد شد (05/0P<). غلظت کلسترول، HDL، تری­گلیسرید و آنزیم­های آسپارتات آمینوترانسفراز و آلانین­آمینوترانسفراز خون در بین تیمارهای آزمایشی، تفاوت معنی­داری نداشت. مکمل­ کردن جیره­ غذایی با پودر سیر و زغال‌اخته سبب کاهش معنی­دار غلظت کلسترول زرده تخم­مرغ شد (05/0P<) اما غلظت کلسترول زرده تخم­مرغ تحت­ تأثیر معنی­دار اسانس­گیاهی قرار نگرفت. براساس نتایج این آزمایش، می­توان نتیجه گرفت افزودن پودر زغال‌اخته و یا سیر به جیره مرغ تخم‌گذار کیفیت داخلی تخم­مرغ را بهبود داده و کلسترول زرده را نیز کاهش می­دهد.</strong>fa_IR
dc.format.extent969
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه تهران، پردیس ابوریحانfa_IR
dc.publisherUniversity of Tehran, College of Abureyhanen_US
dc.relation.ispartofتولیدات دامیfa_IR
dc.relation.ispartofAnimal Productionen_US
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22059/jap.2019.263579.623308
dc.subjectپوسته بادام هندیfa_IR
dc.subjectتخم مرغfa_IR
dc.subjectزرده تخم مرغfa_IR
dc.subjectزغال اختهfa_IR
dc.subjectسیرfa_IR
dc.subjectکرچگfa_IR
dc.titleتأثیر افزودن پودر زغال اخته، پودر سیر و اسانس ترکیبی گیاهی به جیره غذایی بر عملکرد وکیفیت تخم‌‌ در مرغ‌های تخمگذارfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقاله پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه تبریزfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه تبریزfa_IR
dc.contributor.departmentدانشکاه تبریزfa_IR
dc.citation.volume21
dc.citation.issue1
dc.citation.spage49
dc.citation.epage60
nlai.contributor.orcid0000-0002-5233-6425


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد