| dc.contributor.author | کرمپور, علیرضا | fa_IR |
| dc.contributor.author | هژبری, فردین | fa_IR |
| dc.contributor.author | کفیل زاده, فرخ | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-07-09T05:48:45Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-09-30T05:48:45Z | |
| dc.date.available | 1399-07-09T05:48:45Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-09-30T05:48:45Z | |
| dc.date.issued | 2012-12-21 | en_US |
| dc.date.issued | 1391-10-01 | fa_IR |
| dc.date.submitted | 2012-09-22 | en_US |
| dc.date.submitted | 1391-07-01 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | کرمپور, علیرضا, هژبری, فردین, کفیل زاده, فرخ. (1391). تأثیر پسماند قارچ آسپرژیلوس نیجر بر قابلیت هضم یونجه و عملکرد بره های پرواری. تولیدات دامی, 14(2), 11-20. doi: 10.22059/jap.2012.32038 | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 2009-6776 | |
| dc.identifier.issn | 2382-994X | |
| dc.identifier.uri | https://dx.doi.org/10.22059/jap.2012.32038 | |
| dc.identifier.uri | https://jap.ut.ac.ir/article_32038.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/289464 | |
| dc.description.abstract | <strong>تأثیر پسماند قارچ <em>آسپرژیلوس نیجر</em> پس از استحصال اسید سیتریک بر قابلیت هضم یونجه در ساعتهای مختلف انکوباسیون (24 و 48 ساعت) در شرایط برونتنی بر عملکرد برههای نر پرواری بررسی شد. در آزمایش قابلیت هضم، پسماند قارچ معادل پنج، 10، 15 و 20 درصد ماده خشک جایگزین یونجه شد. در آزمایش پروار از تعداد 20 رأس بره نر سنجابی سه ماهه با میانگین وزن (83/0 ±) 00/20 کیلوگرم در قالب طرح کاملاً تصادفی در دو گروه با 10 تکرار استفاده شد. میانگین قابلیت هضم ماده خشک و ماده آلی یونجه در 24 ساعت اولیه انکوباسیون با زیاد کردن مقدار پسماند قارچ افزایش یافت (01/0P<) اما در 48 ساعت پایانی انکوباسیون، تفاوت قابلیت هضم معنیدار نبود. تفاوت میانگین افزایش وزن روزانه، ماده خشک و آلی مصرفی و ضریب تبدیل خوراک در برههای پرواری تغذیه شده با جیره دارای پسماند قارچ معنیدار نبود. نتایج نشان داد که با مصرف پسماند قارچ، ضرایب هضم جیره در محیط شکمبه کمتر میشود که احتمالاً درنتیجه بهبود عملکرد میکروبهای شکمبه میباشد. این جایگزینی نه تنها اثر منفی بر عملکرد پرواری برهها نداشت، بلکه منظور کردن آن در جیره غذایی میتواند از نظر اقتصادی جایگزین مناسبی برای منبع پروتئین و انرژی جیرههای پروار برههای نر باشد.</strong> | fa_IR |
| dc.format.extent | 317 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | دانشگاه تهران، پردیس ابوریحان | fa_IR |
| dc.publisher | University of Tehran, College of Abureyhan | en_US |
| dc.relation.ispartof | تولیدات دامی | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Animal Production | en_US |
| dc.relation.isversionof | https://dx.doi.org/10.22059/jap.2012.32038 | |
| dc.subject | اسید سیتریک | fa_IR |
| dc.subject | خصوصیات لاشه | fa_IR |
| dc.subject | ضریب هضمی خوراک | fa_IR |
| dc.subject | قابلیت هضم | fa_IR |
| dc.subject | قارچ آسپرژیلوس نیجر | fa_IR |
| dc.title | تأثیر پسماند قارچ آسپرژیلوس نیجر بر قابلیت هضم یونجه و عملکرد بره های پرواری | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | مقاله پژوهشی | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشجوی دکتری علوم دامی، گروه علوم دامی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه رازی، کرمانشاه - ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | استادیار گروه علوم دامی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه رازی، کرمانشاه - ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشیار گروه علوم دامی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه رازی، کرمانشاه - ایران | fa_IR |
| dc.citation.volume | 14 | |
| dc.citation.issue | 2 | |
| dc.citation.spage | 11 | |
| dc.citation.epage | 20 | |
| nlai.contributor.orcid | 0000-0002-0165-7974 | |