نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorکرمپور, علیرضاfa_IR
dc.contributor.authorهژبری, فردینfa_IR
dc.contributor.authorکفیل زاده, فرخfa_IR
dc.date.accessioned1399-07-09T05:48:45Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-09-30T05:48:45Z
dc.date.available1399-07-09T05:48:45Zfa_IR
dc.date.available2020-09-30T05:48:45Z
dc.date.issued2012-12-21en_US
dc.date.issued1391-10-01fa_IR
dc.date.submitted2012-09-22en_US
dc.date.submitted1391-07-01fa_IR
dc.identifier.citationکرمپور, علیرضا, هژبری, فردین, کفیل زاده, فرخ. (1391). تأثیر پسماند قارچ آسپرژیلوس نیجر بر قابلیت هضم یونجه و عملکرد بره های پرواری. تولیدات دامی, 14(2), 11-20. doi: 10.22059/jap.2012.32038fa_IR
dc.identifier.issn2009-6776
dc.identifier.issn2382-994X
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22059/jap.2012.32038
dc.identifier.urihttps://jap.ut.ac.ir/article_32038.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/289464
dc.description.abstract<strong>تأثیر پسماند قارچ <em>آسپرژیلوس نیجر</em> پس از استحصال اسید سیتریک بر قابلیت هضم یونجه در ساعت­های مختلف انکوباسیون (24 و 48 ساعت) در شرایط برون­تنی بر عملکرد بره­های نر پرواری بررسی شد. در آزمایش قابلیت هضم، پسماند قارچ معادل پنج، 10، 15 و 20 درصد ماده خشک جایگزین یونجه شد. در آزمایش پروار از تعداد 20 رأس بره نر سنجابی سه ماهه با میانگین وزن (83/0 ±) 00/20 کیلوگرم در قالب طرح کاملاً تصادفی در دو گروه با 10 تکرار استفاده شد. میانگین قابلیت هضم ماده خشک و ماده آلی یونجه در 24 ساعت اولیه انکوباسیون با زیاد کردن مقدار پسماند قارچ افزایش یافت (01/0P<) اما در 48 ساعت پایانی انکوباسیون، تفاوت قابلیت هضم معنی­دار نبود. تفاوت میانگین افزایش وزن روزانه، ماده خشک و آلی مصرفی و ضریب تبدیل خوراک در بره­های پرواری تغذیه شده با جیره دارای پسماند قارچ معنی­دار نبود. نتایج نشان داد که با مصرف پسماند قارچ، ضرایب هضم جیره در محیط شکمبه کمتر می­شود که احتمالاً درنتیجه بهبود عملکرد میکروب­های شکمبه می­باشد. این جایگزینی نه تنها اثر منفی بر عملکرد پرواری بره­ها نداشت، بلکه منظور کردن آن در جیره غذایی می­تواند از نظر اقتصادی جایگزین مناسبی برای منبع پروتئین و انرژی جیره­های پروار بره­های نر باشد.</strong>fa_IR
dc.format.extent317
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه تهران، پردیس ابوریحانfa_IR
dc.publisherUniversity of Tehran, College of Abureyhanen_US
dc.relation.ispartofتولیدات دامیfa_IR
dc.relation.ispartofAnimal Productionen_US
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22059/jap.2012.32038
dc.subjectاسید سیتریکfa_IR
dc.subjectخصوصیات لاشهfa_IR
dc.subjectضریب هضمی خوراکfa_IR
dc.subjectقابلیت هضمfa_IR
dc.subjectقارچ آسپرژیلوس نیجرfa_IR
dc.titleتأثیر پسماند قارچ آسپرژیلوس نیجر بر قابلیت هضم یونجه و عملکرد بره های پرواریfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقاله پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentدانشجوی دکتری علوم دامی، گروه علوم دامی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه رازی، کرمانشاه - ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentاستادیار گروه علوم دامی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه رازی، کرمانشاه - ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشیار گروه علوم دامی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه رازی، کرمانشاه - ایرانfa_IR
dc.citation.volume14
dc.citation.issue2
dc.citation.spage11
dc.citation.epage20
nlai.contributor.orcid0000-0002-0165-7974


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد