نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorسالاری, زهراfa_IR
dc.contributor.authorسوری نژاد, ایمانfa_IR
dc.contributor.authorناظمی, ملیکاfa_IR
dc.contributor.authorیوسف‌زادی, مرتضیfa_IR
dc.date.accessioned1399-07-09T05:48:15Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-09-30T05:48:15Z
dc.date.available1399-07-09T05:48:15Zfa_IR
dc.date.available2020-09-30T05:48:15Z
dc.date.issued2017-05-22en_US
dc.date.issued1396-03-01fa_IR
dc.date.submitted2016-10-04en_US
dc.date.submitted1395-07-13fa_IR
dc.identifier.citationسالاری, زهرا, سوری نژاد, ایمان, ناظمی, ملیکا, یوسف‌زادی, مرتضی. (1396). بررسی کیفی ساپونین استخراج‌ شده از خیار دریایی خلیج فارس گونه Stichopus hermanni. نشریه علمی فیزیولوژی و بیوتکنولوژی آبزیان, 5(1), 21-36. doi: 10.22124/japb.2017.2327fa_IR
dc.identifier.issn2345-3966
dc.identifier.issn2538-5429
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22124/japb.2017.2327
dc.identifier.urihttps://japb.guilan.ac.ir/article_2327.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/289296
dc.description.abstractخیارهای دریایی دارای انواع مختلفی از ترکیبات طبیعی و مواد زیست‌فعال هستند. ساپونین مهم‌ترین و فراوان‌ترین متابولیت ثانویه در خیارهای دریایی است که دارای طیف گسترده‌ای از فعالیت‌های دارویی و بیولوژیکی است. هدف از این مطالعه استخراج، تایید حضور و بررسی کیفی ساپونین استخراج شده از خیار دریایی خلیج فارس گونه Stichopus hermanni بود. ساپونین تخلیص شده از دیواره بدن این خیار دریایی طی فرآیند حرارت دادن جدا شد. تست توانایی تشکیل کف، کروماتوگرافی لایه نازک و کروماتوگرافی لایه نازک با کارایی بالا، حضور ساپونین‌ها را در خیار دریایی تایید کرد. در تعیین اندیس کف کنندگی ساپونین‌ها، با افزایش حجم عصاره، ارتفاع کف در مدت زمان 15 و 60 دقیقه افزایش یافت و در بالاترین حجم عصاره بیشترین کف تشکیل شد. کروماتوگرافی لایه نازک نشان داد که طی فرایند حرارت دادن، سایر ترپنوئیدها حذف شد و آنچه باقی ماند ساپونین خالص با Rf 84/0 بود که استروساپونین است.fa_IR
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه گیلانfa_IR
dc.publisherUniversity of Guilanen_US
dc.relation.ispartofنشریه علمی فیزیولوژی و بیوتکنولوژی آبزیانfa_IR
dc.relation.ispartofAquatics Physiology and Biotechnologyen_US
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22124/japb.2017.2327
dc.subjectساپونینfa_IR
dc.subjectکروماتوگرافی لایه نازکfa_IR
dc.subjectخیار دریاییfa_IR
dc.subjectخلیج فارسfa_IR
dc.subjectStichopus hermannifa_IR
dc.titleبررسی کیفی ساپونین استخراج‌ شده از خیار دریایی خلیج فارس گونه Stichopus hermannifa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقاله پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentدانشجوی کارشناسی ارشد شیلات، گروه شیلات، دانشکده علوم و فنون دریایی، دانشگاه هرمزگان، بندرعباس، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentاستادیار گروه شیلات، دانشکده علوم و فنون دریایی، دانشگاه هرمزگان، بندرعباس، ایران و استادیار گروه فناوری‌های نوین، پژوهشکده منطقه‌ای جنگل‌های حرا، دانشگاه هرمزگان، بندرعباس، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentاستادیار پژوهشکده اکولوژی خلیج فارس و دریای عمان، موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، بندرعباس، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشیار گروه زیست‌شناسی دریا، دانشکده علوم و فنون دریایی، دانشگاه هرمزگان، بندرعباس، ایران و دانشیار گروه فناوری‌های نوین، پژوهشکده منطقه‌ای جنگل‌های حرا، دانشگاه هرمزگان، بندرعباس، ایرانfa_IR
dc.citation.volume5
dc.citation.issue1
dc.citation.spage21
dc.citation.epage36


فایل‌های این مورد

فایل‌هااندازهقالبمشاهده

فایلی با این مورد مرتبط نشده است.

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد