| dc.contributor.author | سالاری, زهرا | fa_IR |
| dc.contributor.author | سوری نژاد, ایمان | fa_IR |
| dc.contributor.author | ناظمی, ملیکا | fa_IR |
| dc.contributor.author | یوسفزادی, مرتضی | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-07-09T05:48:15Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-09-30T05:48:15Z | |
| dc.date.available | 1399-07-09T05:48:15Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-09-30T05:48:15Z | |
| dc.date.issued | 2017-05-22 | en_US |
| dc.date.issued | 1396-03-01 | fa_IR |
| dc.date.submitted | 2016-10-04 | en_US |
| dc.date.submitted | 1395-07-13 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | سالاری, زهرا, سوری نژاد, ایمان, ناظمی, ملیکا, یوسفزادی, مرتضی. (1396). بررسی کیفی ساپونین استخراج شده از خیار دریایی خلیج فارس گونه Stichopus hermanni. نشریه علمی فیزیولوژی و بیوتکنولوژی آبزیان, 5(1), 21-36. doi: 10.22124/japb.2017.2327 | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 2345-3966 | |
| dc.identifier.issn | 2538-5429 | |
| dc.identifier.uri | https://dx.doi.org/10.22124/japb.2017.2327 | |
| dc.identifier.uri | https://japb.guilan.ac.ir/article_2327.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/289296 | |
| dc.description.abstract | خیارهای دریایی دارای انواع مختلفی از ترکیبات طبیعی و مواد زیستفعال هستند. ساپونین مهمترین و فراوانترین متابولیت ثانویه در خیارهای دریایی است که دارای طیف گستردهای از فعالیتهای دارویی و بیولوژیکی است. هدف از این مطالعه استخراج، تایید حضور و بررسی کیفی ساپونین استخراج شده از خیار دریایی خلیج فارس گونه Stichopus hermanni بود. ساپونین تخلیص شده از دیواره بدن این خیار دریایی طی فرآیند حرارت دادن جدا شد. تست توانایی تشکیل کف، کروماتوگرافی لایه نازک و کروماتوگرافی لایه نازک با کارایی بالا، حضور ساپونینها را در خیار دریایی تایید کرد. در تعیین اندیس کف کنندگی ساپونینها، با افزایش حجم عصاره، ارتفاع کف در مدت زمان 15 و 60 دقیقه افزایش یافت و در بالاترین حجم عصاره بیشترین کف تشکیل شد. کروماتوگرافی لایه نازک نشان داد که طی فرایند حرارت دادن، سایر ترپنوئیدها حذف شد و آنچه باقی ماند ساپونین خالص با Rf 84/0 بود که استروساپونین است. | fa_IR |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | دانشگاه گیلان | fa_IR |
| dc.publisher | University of Guilan | en_US |
| dc.relation.ispartof | نشریه علمی فیزیولوژی و بیوتکنولوژی آبزیان | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Aquatics Physiology and Biotechnology | en_US |
| dc.relation.isversionof | https://dx.doi.org/10.22124/japb.2017.2327 | |
| dc.subject | ساپونین | fa_IR |
| dc.subject | کروماتوگرافی لایه نازک | fa_IR |
| dc.subject | خیار دریایی | fa_IR |
| dc.subject | خلیج فارس | fa_IR |
| dc.subject | Stichopus hermanni | fa_IR |
| dc.title | بررسی کیفی ساپونین استخراج شده از خیار دریایی خلیج فارس گونه Stichopus hermanni | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | مقاله پژوهشی | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشجوی کارشناسی ارشد شیلات، گروه شیلات، دانشکده علوم و فنون دریایی، دانشگاه هرمزگان، بندرعباس، ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | استادیار گروه شیلات، دانشکده علوم و فنون دریایی، دانشگاه هرمزگان، بندرعباس، ایران و استادیار گروه فناوریهای نوین، پژوهشکده منطقهای جنگلهای حرا، دانشگاه هرمزگان، بندرعباس، ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | استادیار پژوهشکده اکولوژی خلیج فارس و دریای عمان، موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، بندرعباس، ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشیار گروه زیستشناسی دریا، دانشکده علوم و فنون دریایی، دانشگاه هرمزگان، بندرعباس، ایران و دانشیار گروه فناوریهای نوین، پژوهشکده منطقهای جنگلهای حرا، دانشگاه هرمزگان، بندرعباس، ایران | fa_IR |
| dc.citation.volume | 5 | |
| dc.citation.issue | 1 | |
| dc.citation.spage | 21 | |
| dc.citation.epage | 36 | |