نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorمحضری, سبحانfa_IR
dc.contributor.authorباغستانی میبدی, محمدعلیfa_IR
dc.date.accessioned1399-07-09T05:34:50Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-09-30T05:34:50Z
dc.date.available1399-07-09T05:34:50Zfa_IR
dc.date.available2020-09-30T05:34:50Z
dc.date.issued2014-04-21en_US
dc.date.issued1393-02-01fa_IR
dc.date.submitted2013-12-22en_US
dc.date.submitted1392-10-01fa_IR
dc.identifier.citationمحضری, سبحان, باغستانی میبدی, محمدعلی. (1393). کاربرد مقادیر دو علف کش اکسی فلورفن و تریفلورالین در کنترل علف های هرز و عملکرد رقم مازند سیر (Allium sativum L). اکوفیزیولوژی گیاهان زراعی, 8(129), 71-82.fa_IR
dc.identifier.issn2538-1822
dc.identifier.issn2476-731X
dc.identifier.urihttp://jcep.iaut.ac.ir/article_516767.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/284792
dc.description.abstractبه منظور ارزیابی کارآیی مصرف علف­ کش ­های تریفورالین و اکسی ­فلورفن بر کنترل علف ­های هرز و عملکرد سیر، آزمایشی در قالب طرح بلوک ­های کامل تصادفی با سه تکرار در سال 1392-1391 در شهرستان بابل استان مازندران انجام پذیرفت. فاکتورهای مورد بررسی در نه تیمار شامل علف­ کش تریفلورالین در غلظ ت­های 1.5، 2 و 2.5 لیتر در هکتار، علف­ کش اکسی­ فلورفن در غلظت­ های 1.5، 2 و 2.5 لیتر در هکتار در یک مرحله، اکسی فلورفن 1.5 لیتر در هکتار در دو مرحله، شاهد عدم کنترل و شاهد کنترل دستی علف­ های هرز بود. نتایج نشان داد که مصرف مقادیر مختلف هر دو علف­ کش تاثیر معنی داری بر فراوانی علف­ های هرز مزرعه سیر داشتند. غلظت­ های متفاوت تریفلورالین سبب بروز اختلاف آماری معنی­ دار بر تنوع گونه ­ای علف­ های هرز مزرعه سیر شد اما کنترل مناسبی را در پی نداشت. پاسخ گیاه سیر به مقادیر مختلف اکسی ­فلورفن متفاوت بود به ­طوری ­که کمترین خسارت در دو تیمار مصرف 1.5 لیتر در یک مرحله و تقسیط 1.5 لیتر در دو مرحله مشاهده شد. بیشترین فراوانی علف ­های هرز در تیمار شاهد بدون کنترل (49.66 بوته در مترمربع) شمارش شد. در مقابل کمترین جمعیت علف­ های هرز در تیمارهای شاهد وجین دستی (یک بوته در مترمربع)، مصرف 2.5، 2 و 1.5 لیتر اکسی ­فلورفن در یک مرحله به ­ترتیب با (1.33، 3 و 6 بوته در مترمربع) و تقسیط 1.5 لیتر اکسی­ فلورفن در دو مرحله با (5.33 بوته در مترمربع) حاصل شد و بین تیمارهای فوق اختلاف معنی­ داری در کنترل جمعیت علف­ های هرز مزرعه سیر مشاهده نشد. مصرف مقادیر مختلف علف­ کش ­ها بروز اختلاف معنی­ داری بر عملکرد اقتصادی (سوخ) سیر را به دنبال داشت. کمترین عملکرد سوخ در تیمار عدم کنترل (540 گرم در مترمربع) و بیشترین آن در سه تیمار وجین دستی (1686.67 گرم در مترمربع)، مصرف 1.5 لیتر اکسی ­فلورفن (1661.67 گرم در مترمربع) و تقسیط 1.5 لیتر اکسی ­فلورفن در دو مرحله (1670 گرم در مترمربع) به­ دست آمد. با توجه به نتایج مناسب­ ترین تیمار جهت کنترل علف­ های هرز مزرعه سیر و دست یابی به عملکرد اقتصادی برابر با وجین دستی، مصرف 1.5 لیتر اکسی ­فلورفن می ­باشد.fa_IR
dc.format.extent259
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریزfa_IR
dc.relation.ispartofاکوفیزیولوژی گیاهان زراعیfa_IR
dc.subjectسوخfa_IR
dc.subjectعلف هرزfa_IR
dc.subjectعملکرد اقتصادی و بیولوژیکfa_IR
dc.titleکاربرد مقادیر دو علف کش اکسی فلورفن و تریفلورالین در کنترل علف های هرز و عملکرد رقم مازند سیر (Allium sativum L)fa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeعلمی پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentسوخ، علف هرز، عملکرد اقتصادی و بیولوژیکfa_IR
dc.contributor.departmentاستاد موسسه تحقیقات گیاه‌پزشکی کشور، بخش تحقیقات علف های هرزfa_IR
dc.citation.volume8
dc.citation.issue129
dc.citation.spage71
dc.citation.epage82


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد