نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorطلوعی تبار, حدیثfa_IR
dc.contributor.authorحاتم نیا, علی اصغرfa_IR
dc.date.accessioned1399-07-09T05:23:29Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-09-30T05:23:29Z
dc.date.available1399-07-09T05:23:29Zfa_IR
dc.date.available2020-09-30T05:23:29Z
dc.date.issued2017-06-22en_US
dc.date.issued1396-04-01fa_IR
dc.date.submitted2018-02-27en_US
dc.date.submitted1396-12-08fa_IR
dc.identifier.citationطلوعی تبار, حدیث, حاتم نیا, علی اصغر. (1396). بررسی فعالیت ضد باکتریایی نانوذرات نقره سنتز شده از عصاره میوه گیاه تشنه‌داری (Scrophularia striata). سلول و بافت (Cell and Tissue ), 8(2), 206-213. doi: ghjfa_IR
dc.identifier.issn2228-7035
dc.identifier.issn2345-3567
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/ghj
dc.identifier.urihttp://jct.araku.ac.ir/article_30217.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/280970
dc.description.abstract<strong>هدف: </strong>در این تحقیق از یک روش ساده و سریع جهت سنتز نانوذرات نقره با استفاده از عصاره میوه گیاه تشنه­داری استفاده شد، به‫طوری‫که متابولیت­های موجود در عصاره میوه تشنه­داری سبب کاهش یون­های نقره به نانوذرات نقره طی فرآیند سنتز سبز شدند.<br /><strong>مواد و روش­ها</strong>: جهت شناسایی نانوذرات سنتز شده از عصاره گیاه تشنه­داری از روش­های اسپکتروسکوپی UV و میکروسکوپ الکترونیاسکنینگ استفاده شد. فعالیت ضدباکتریایی نانوذرات نقره سنتز شده از عصاره میوه گیاه تشنه­داری بر علیه باکتری­های گرم منفی (اشریشیاکلای بالینی، اشریشیاکلایATCC، سالمونلا تایفیATCC و کلبسیلا پنمونیه) و گرم مثبت (استافیلوکوکوس اورئوس و باسیلوس سرئوس) مورد بررسی قرار گرفت. حداقل غلظت بازدارندگی (MIC) و حداقل غلظت کشندگی (MBC) با استفاده از تکنیک میکرودایلوشن تعیین شد. فعالیت ضدباکتریایی به‫وسیله روش انتشار چاهک در آگار تعیین شد.<br /><strong>نتایج: </strong>نتایج نشان داد که با افزایش غلظت نانوذرات نقره فعالیت ضدباکتریایی افزایش یافته و در غلظت 5 میلی­مولار نانوذرات نقره، فعالیت ضدباکتریایی در برابر همه باکتری­ها مشاهده شد، با این‫حال بیشترین فعالیت ضدباکتریایی نانوذرات نقره در غلظت 5 میلی­مولار و بر علیه باکتری استافیلوکوکوس اورئوس (با قطر هاله عدم رشد 32 میلی­متری) مشاهده شد. همچنین در غلظت­های پایین 312/0 و 625/0 میلی­مولار نانوذرات نقره اثرات مهارکنندگی روی باکتر­های کلبسیلا پنمونیه و سالمونلا تایفی ATCC مشاهده نشد.<br /><strong>نتیجه­گیری</strong>: با توجه به نتایج این پیشنهاد ارائه می­شود که نانوذرات نقره سنتز شده از عصاره میوه تشنه­داری می­تواند به‫عنوان یک عامل ضدباکتریایی مناسب در برابر پاتوژن­های بالینی استفاده شود.<br />fa_IR
dc.format.extent818
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه اراکfa_IR
dc.publisherArak Universityen_US
dc.relation.ispartofسلول و بافت (Cell and Tissue )fa_IR
dc.relation.ispartofJournal of Cell & Tissueen_US
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/ghj
dc.subjectنانوذرات نقرهfa_IR
dc.subjectمیوهfa_IR
dc.subjectتشنه­داریfa_IR
dc.subjectسنتز سبزfa_IR
dc.subjectفعالیت ضدباکتریاییfa_IR
dc.titleبررسی فعالیت ضد باکتریایی نانوذرات نقره سنتز شده از عصاره میوه گیاه تشنه‌داری (Scrophularia striata)fa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeعلمی - پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentدانش آموخته کارشناسی ارشد دانشگاه ایلام، دانشکده علوم، گروه زیست شناسی، ایلام، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه ایلام، دانشکده علوم، گروه زیست شناسی، ایلام، ایرانfa_IR
dc.citation.volume8
dc.citation.issue2
dc.citation.spage206
dc.citation.epage213


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد