نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorفروتن, ریوفfa_IR
dc.contributor.authorاسماعیلی, حسینfa_IR
dc.contributor.authorکوثری فرد, ملیحهfa_IR
dc.date.accessioned1399-07-09T04:59:28Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-09-30T04:59:28Z
dc.date.available1399-07-09T04:59:28Zfa_IR
dc.date.available2020-09-30T04:59:28Z
dc.date.issued2019-06-22en_US
dc.date.issued1398-04-01fa_IR
dc.date.submitted2015-02-16en_US
dc.date.submitted1393-11-27fa_IR
dc.identifier.citationفروتن, ریوف, اسماعیلی, حسین, کوثری فرد, ملیحه. (1398). اندازه گیری خواص بیودیزل تولیدی از روغن هسته خرما و ترکیب آن با سوخت تجاری گازوییل. فصلنامه علوم و تکنولوژی محیط زیست, 21(4), 219-229. doi: 10.22034/jest.2019.9411.1799fa_IR
dc.identifier.issn1563-4809
dc.identifier.issn2008-3513
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22034/jest.2019.9411.1799
dc.identifier.urihttp://jest.srbiau.ac.ir/article_14515.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/272803
dc.description.abstract<strong>زمینه و هدف:</strong> بیودیزل سوختی است که به طور گسترده برای استفاده به جای سوخت های فسیلی مورد توجه قرار گرفته است زیرا این سوخت تجدید پذیر است و از منابع طبیعی خانگی و پس ماندهای رستوران های محلی تولید می گردد. در سال های اخیر به دلیل افزایش جمعیت جهانی و افزایش تقاضا برای سوخت به منظور تامین انرژی مورد نیاز و از سوی دیگر به دلیل افزایش آلودگی های زیست محیطی و گرم شدن آب و هوای کره زمین و افزایش قیمت جهانی نفت و محدود بودن منابع سوخت های فسیلی باعث شده است که تولید بیودیزل در سراسر جهان به طور گسترده مورد توجه قرار گیرد.<br /> <strong>روش بررسی:</strong> در این بررسی با استفاده از روغن خرمای استخراج شده و متانول در حضور کاتالیست قلیایی پتاسیم متوکسید طی فرآیند ترانس استری شدن بیودیزل تولید گردید و با سوخت تجاری موجود در ایران ترکیب و سوخت های با ترکیب 10، 50 و 100 بیودیزل تولید گردید و خواص آن ها نظیر نقطه ریزش، نقطه ابری شدن، نقطه اشتعال، ویسکوزیته و دانسیته براساس استانداردهای 6751 ASTM D و 7467  ASTM D بررسی گردید.<br /> <strong>یافته‌ها:</strong> با توجه به نتایج بدست آمده دانسیته، ویسکوزیته سینماتیک، نقطه ابری شدن، نقطه ریزش و نقطه اشتعال بیودیزل به ترتیب برابر با Kg/m<sup>3</sup> 879، mm<sup>2</sup>/s 7/4، <sup>o</sup>C 13، <sup>o</sup>C 15 و <sup>o</sup>C 176 بدست آمد که نشان داد دانسیته، ویسکوزیته و نقطه اشتعال در محدوده استاندارد قرار دارد ولی با توجه به نقطه ابری شدن و ریزش، سوخت بیودیزل را نمی توان در مناطق سردسیر استفاده کرد.<br /> <strong>بحث و نتیجه‌گیری: </strong>بر اساس نتایج به دست آمده، بهترین نسبت اضافه کردن بیودیزل تهیه شده از روغن خرما به گازوئیل به منظور کاهش استفاده از سوخت های فسیلی و کاهش آلودگی هوا 10% بیودیزل می باشد.fa_IR
dc.format.extent607
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقاتfa_IR
dc.publisherIslamic Azad University - Science and Research Branchen_US
dc.relation.ispartofفصلنامه علوم و تکنولوژی محیط زیستfa_IR
dc.relation.ispartofJournal of Environmental Science and Technologyen_US
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22034/jest.2019.9411.1799
dc.subjectبیودیزلfa_IR
dc.subjectکاتالیست قلیاییfa_IR
dc.subjectفرآیند ترانس استری شدنfa_IR
dc.subjectروغن خرماfa_IR
dc.subjectانرژی های تجدید پذیرfa_IR
dc.titleاندازه گیری خواص بیودیزل تولیدی از روغن هسته خرما و ترکیب آن با سوخت تجاری گازوییلfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقاله پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentکارشناسی ارشد، واحد بوشهر، دانشگاه آزاداسلامی، بوشهر، ایران.fa_IR
dc.contributor.departmentاستادیار گروه مهندسی شیمی، دانشکده مهندسی، واحد بوشهر، دانشگاه آزاد اسلامی، بوشهر، ایران. *(مسوول مکاتبات)fa_IR
dc.contributor.departmentکارشناس آزمایشگاه، دانشگاه علوم پزشکی بوشهر، بوشهر، ایران.fa_IR
dc.citation.volume21
dc.citation.issue4
dc.citation.spage219
dc.citation.epage229


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد