| dc.contributor.author | فروتن, ریوف | fa_IR | 
| dc.contributor.author | اسماعیلی, حسین | fa_IR | 
| dc.contributor.author | کوثری فرد, ملیحه | fa_IR | 
| dc.date.accessioned | 1399-07-09T04:59:28Z | fa_IR | 
| dc.date.accessioned | 2020-09-30T04:59:28Z |  | 
| dc.date.available | 1399-07-09T04:59:28Z | fa_IR | 
| dc.date.available | 2020-09-30T04:59:28Z |  | 
| dc.date.issued | 2019-06-22 | en_US | 
| dc.date.issued | 1398-04-01 | fa_IR | 
| dc.date.submitted | 2015-02-16 | en_US | 
| dc.date.submitted | 1393-11-27 | fa_IR | 
| dc.identifier.citation | فروتن, ریوف, اسماعیلی, حسین, کوثری فرد, ملیحه. (1398). اندازه گیری خواص بیودیزل تولیدی از روغن هسته خرما و ترکیب آن با سوخت تجاری گازوییل. فصلنامه علوم و تکنولوژی محیط زیست, 21(4), 219-229. doi: 10.22034/jest.2019.9411.1799 | fa_IR | 
| dc.identifier.issn | 1563-4809 |  | 
| dc.identifier.issn | 2008-3513 |  | 
| dc.identifier.uri | https://dx.doi.org/10.22034/jest.2019.9411.1799 |  | 
| dc.identifier.uri | http://jest.srbiau.ac.ir/article_14515.html |  | 
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/272803 |  | 
| dc.description.abstract | <strong>زمینه و هدف:</strong> بیودیزل سوختی است که به طور گسترده برای استفاده به جای سوخت های فسیلی مورد توجه قرار گرفته است زیرا این سوخت تجدید پذیر است و از منابع طبیعی خانگی و پس ماندهای رستوران های محلی تولید می گردد. در سال های اخیر به دلیل افزایش جمعیت جهانی و افزایش تقاضا برای سوخت به منظور تامین انرژی مورد نیاز و از سوی دیگر به دلیل افزایش آلودگی های زیست محیطی و گرم شدن آب و هوای کره زمین و افزایش قیمت جهانی نفت و محدود بودن منابع سوخت های فسیلی باعث شده است که تولید بیودیزل در سراسر جهان به طور گسترده مورد توجه قرار گیرد.<br /> <strong>روش بررسی:</strong> در این بررسی با استفاده از روغن خرمای استخراج شده و متانول در حضور کاتالیست قلیایی پتاسیم متوکسید طی فرآیند ترانس استری شدن بیودیزل تولید گردید و با سوخت تجاری موجود در ایران ترکیب و سوخت های با ترکیب 10، 50 و 100 بیودیزل تولید گردید و خواص آن ها نظیر نقطه ریزش، نقطه ابری شدن، نقطه اشتعال، ویسکوزیته و دانسیته براساس استانداردهای 6751 ASTM D و 7467  ASTM D بررسی گردید.<br /> <strong>یافتهها:</strong> با توجه به نتایج بدست آمده دانسیته، ویسکوزیته سینماتیک، نقطه ابری شدن، نقطه ریزش و نقطه اشتعال بیودیزل به ترتیب برابر با Kg/m<sup>3</sup> 879، mm<sup>2</sup>/s 7/4، <sup>o</sup>C 13، <sup>o</sup>C 15 و <sup>o</sup>C 176 بدست آمد که نشان داد دانسیته، ویسکوزیته و نقطه اشتعال در محدوده استاندارد قرار دارد ولی با توجه به نقطه ابری شدن و ریزش، سوخت بیودیزل را نمی توان در مناطق سردسیر استفاده کرد.<br /> <strong>بحث و نتیجهگیری: </strong>بر اساس نتایج به دست آمده، بهترین نسبت اضافه کردن بیودیزل تهیه شده از روغن خرما به گازوئیل به منظور کاهش استفاده از سوخت های فسیلی و کاهش آلودگی هوا 10% بیودیزل می باشد. | fa_IR | 
| dc.format.extent | 607 |  | 
| dc.format.mimetype | application/pdf |  | 
| dc.language | فارسی |  | 
| dc.language.iso | fa_IR |  | 
| dc.publisher | دانشگاه آزاد اسلامی               
 واحد علوم و تحقیقات | fa_IR | 
| dc.publisher | Islamic Azad University - Science and Research Branch | en_US | 
| dc.relation.ispartof | فصلنامه علوم و تکنولوژی محیط زیست | fa_IR | 
| dc.relation.ispartof | Journal of Environmental Science and Technology | en_US | 
| dc.relation.isversionof | https://dx.doi.org/10.22034/jest.2019.9411.1799 |  | 
| dc.subject | بیودیزل | fa_IR | 
| dc.subject | کاتالیست قلیایی | fa_IR | 
| dc.subject | فرآیند ترانس استری شدن | fa_IR | 
| dc.subject | روغن خرما | fa_IR | 
| dc.subject | انرژی های تجدید پذیر | fa_IR | 
| dc.title | اندازه گیری خواص بیودیزل تولیدی از روغن هسته خرما و ترکیب آن با سوخت تجاری گازوییل | fa_IR | 
| dc.type | Text | en_US | 
| dc.type | مقاله پژوهشی | fa_IR | 
| dc.contributor.department | کارشناسی ارشد، واحد بوشهر، دانشگاه آزاداسلامی، بوشهر، ایران. | fa_IR | 
| dc.contributor.department | استادیار گروه مهندسی شیمی، دانشکده مهندسی، واحد بوشهر، دانشگاه آزاد اسلامی، بوشهر، ایران. *(مسوول مکاتبات) | fa_IR | 
| dc.contributor.department | کارشناس آزمایشگاه، دانشگاه علوم پزشکی بوشهر، بوشهر، ایران. | fa_IR | 
| dc.citation.volume | 21 |  | 
| dc.citation.issue | 4 |  | 
| dc.citation.spage | 219 |  | 
| dc.citation.epage | 229 |  |