| dc.contributor.author | قیامی راد, مهدی | fa_IR | 
| dc.contributor.author | اکبری, رضا | fa_IR | 
| dc.contributor.author | صفری, علی | fa_IR | 
| dc.date.accessioned | 1399-07-09T04:50:06Z | fa_IR | 
| dc.date.accessioned | 2020-09-30T04:50:06Z |  | 
| dc.date.available | 1399-07-09T04:50:06Z | fa_IR | 
| dc.date.available | 2020-09-30T04:50:06Z |  | 
| dc.date.issued | 2017-02-19 | en_US | 
| dc.date.issued | 1395-12-01 | fa_IR | 
| dc.date.submitted | 2015-02-14 | en_US | 
| dc.date.submitted | 1393-11-25 | fa_IR | 
| dc.identifier.citation | قیامی راد, مهدی, اکبری, رضا, صفری, علی. (1395). بررسی تأثیر عصاره الکلی سیر بر روی برخی از باکتریهای بیماریزای با منشاء مواد غذایی. بهداشت مواد غذایی, 6(424), 53-62. | fa_IR | 
| dc.identifier.issn | 2228-7647 |  | 
| dc.identifier.issn | 2476-6968 |  | 
| dc.identifier.uri | http://jfh.iaut.ac.ir/article_529044.html |  | 
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/269625 |  | 
| dc.description.abstract | با توجه به رویکرد مردم به مصرف محصولات غذایی فاقد مواد نگهدارنده و یا دارای مواد نگهدارنده طبیعی، امروزه استفاده از عصارههای گیاهی بهعنوان نگهدارنده مواد غذایی بهجای مواد شیمیایی رونق یافته است. این مطالعه با هدف تعیین اثر غلظتهای مختلف عصاره الکلی گیاه سیر (<em>Allium sativum</em>) بر روی سویههای استاندارد باکتریهای <em>سالمونلا اینتریتیدیس، باسیلوس سوبتیلیس، لیستریا مونوسیتوژنز و یرسینیا اینتروکولتیکا</em> با روش انتشار از چاهک در محیط آگار انجام گرفت. حداقل غلظت مهاری و حداقل غلظت باکتریکشی عصاره به روش میکروتیترپلیت و با استفاده از رزازورین تعیین گردید. یافتهها نشان دادند که عصاره الکلی گیاه سیر اثر بازدارنده بر روی هر چهار باکتری مورد آزمایش دارد. بیشترین تأثیر بر روی باکتری<em> باسیلوس سوبتیلیس </em>و کمترین تأثیر روی باکتری <em>سالمونلا اینترتیدیس</em> مشاهده شد. حداقل غلظت مهارکنندگی رشد باکتری در مورد <em>باسیلوس سوبتیلس</em> با 39/0 و بیشترین مقدار آن در باکتری <em>سالمونلا اینتریتیدیس</em> با غلظت 5/12 میلیگرم در هر میلیلیتر مشاهده شد. با عنایت به یافتههای حاصل از تحقیق حاضر در مجموع میتوان گفت که عصاره الکلی سیر دارای خاصیت ضدباکتریایی مناسب علیه باکتریهای مورد مطالعه بود و بهعنوان یک نگهدارنده طبیعی در مواد غذایی مختلف میتواند مورد ارزیابی قرار گیرد. | fa_IR | 
| dc.format.extent | 501 |  | 
| dc.format.mimetype | application/pdf |  | 
| dc.language | فارسی |  | 
| dc.language.iso | fa_IR |  | 
| dc.publisher | دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز | fa_IR | 
| dc.publisher | Tabriz Branch, Islamic Azad University | en_US | 
| dc.relation.ispartof | بهداشت مواد غذایی | fa_IR | 
| dc.relation.ispartof | Food Hygiene | en_US | 
| dc.subject | عصاره سیر | fa_IR | 
| dc.subject | اثر ضدباکتریایی | fa_IR | 
| dc.subject | حداقل غلظت بازدارندگی | fa_IR | 
| dc.subject | حداقل غلظت کشندگی | fa_IR | 
| dc.title | بررسی تأثیر عصاره الکلی سیر بر روی برخی از باکتریهای بیماریزای با منشاء مواد غذایی | fa_IR | 
| dc.type | Text | en_US | 
| dc.type | مقاله پژوهشی | fa_IR | 
| dc.contributor.department | استادیار گروه میکروبشناسی، واحد اهر، دانشگاه آزاد اسلامی، اهر، ایران | fa_IR | 
| dc.contributor.department | دانشآموخته کارشناسیارشد میکروبشناسی، واحد اهر، دانشگاه آزاد اسلامی، اهر، ایران | fa_IR | 
| dc.contributor.department | دانشآموخته کارشناسیارشد میکروبشناسی، واحد اهر، دانشگاه آزاد اسلامی، اهر، ایران | fa_IR | 
| dc.citation.volume | 6 |  | 
| dc.citation.issue | 424 |  | 
| dc.citation.spage | 53 |  | 
| dc.citation.epage | 62 |  |