نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorقیامی راد, مهدیfa_IR
dc.contributor.authorاکبری, رضاfa_IR
dc.contributor.authorصفری, علیfa_IR
dc.date.accessioned1399-07-09T04:50:06Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-09-30T04:50:06Z
dc.date.available1399-07-09T04:50:06Zfa_IR
dc.date.available2020-09-30T04:50:06Z
dc.date.issued2017-02-19en_US
dc.date.issued1395-12-01fa_IR
dc.date.submitted2015-02-14en_US
dc.date.submitted1393-11-25fa_IR
dc.identifier.citationقیامی راد, مهدی, اکبری, رضا, صفری, علی. (1395). بررسی تأثیر عصاره الکلی سیر بر روی برخی از باکتری‌های بیماریزای با منشاء مواد غذایی. بهداشت مواد غذایی, 6(424), 53-62.fa_IR
dc.identifier.issn2228-7647
dc.identifier.issn2476-6968
dc.identifier.urihttp://jfh.iaut.ac.ir/article_529044.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/269625
dc.description.abstractبا توجه به رویکرد مردم به مصرف محصولات غذایی فاقد مواد نگهدارنده و یا دارای مواد نگهدارنده طبیعی، امروزه استفاده از عصاره­های گیاهی به‌عنوان نگهدارنده مواد غذایی به‌جای مواد شیمیایی رونق یافته است. این مطالعه با هدف تعیین اثر غلظت‌های مختلف عصاره الکلی گیاه سیر (<em>Allium sativum</em>) بر روی سویه­های استاندارد باکتری‌های <em>سالمونلا اینتریتیدیس، باسیلوس سوبتیلیس، لیستریا مونوسیتوژنز و یرسینیا اینتروکولتیکا</em> با روش انتشار از چاهک در محیط آگار انجام گرفت. حداقل غلظت مهاری و حداقل غلظت باکتری‌کشی عصاره به روش میکروتیترپلیت و با استفاده از رزازورین تعیین گردید. یافته­ها نشان دادند که عصاره الکلی گیاه سیر اثر بازدارنده بر روی هر چهار باکتری مورد آزمایش دارد. بیشترین تأثیر بر روی باکتری<em> باسیلوس سوبتیلیس </em>و کمترین تأثیر روی باکتری <em>سالمونلا اینترتیدیس</em> مشاهده شد. حداقل غلظت مهار‌کنندگی رشد باکتری در مورد <em>باسیلوس سوبتیلس</em> با 39/0 و بیشترین مقدار آن در باکتری <em>سالمونلا اینتریتیدیس</em> با غلظت 5/12 میلی‌گرم در هر میلی‌لیتر مشاهده شد. با عنایت به یافته‌های حاصل از تحقیق حاضر در مجموع می‌توان گفت که عصاره الکلی سیر دارای خاصیت ضدباکتریایی مناسب علیه باکتری‌های مورد مطالعه بود و به‌عنوان یک نگهدارنده طبیعی در مواد غذایی مختلف می‌تواند مورد ارزیابی قرار گیرد.fa_IR
dc.format.extent501
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریزfa_IR
dc.publisherTabriz Branch, Islamic Azad Universityen_US
dc.relation.ispartofبهداشت مواد غذاییfa_IR
dc.relation.ispartofFood Hygieneen_US
dc.subjectعصاره سیرfa_IR
dc.subjectاثر ضد‌باکتریاییfa_IR
dc.subjectحداقل غلظت بازدارندگیfa_IR
dc.subjectحداقل غلظت کشندگیfa_IR
dc.titleبررسی تأثیر عصاره الکلی سیر بر روی برخی از باکتری‌های بیماریزای با منشاء مواد غذاییfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقاله پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentاستادیار گروه میکروب‌شناسی، واحد اهر، دانشگاه آزاد اسلامی، اهر، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentدانش‌آموخته کارشناسی‌ارشد میکروب‌شناسی، واحد اهر، دانشگاه آزاد اسلامی، اهر، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentدانش‌آموخته کارشناسی‌ارشد میکروب‌شناسی، واحد اهر، دانشگاه آزاد اسلامی، اهر، ایرانfa_IR
dc.citation.volume6
dc.citation.issue424
dc.citation.spage53
dc.citation.epage62


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد