نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorمسلمی اجارستاقی, عاطفهfa_IR
dc.contributor.authorمسلمی, مهرانfa_IR
dc.contributor.authorایگدری, سهیلfa_IR
dc.contributor.authorحسینی, سید ولیfa_IR
dc.contributor.authorعابدی, روزبهfa_IR
dc.date.accessioned1399-07-09T04:48:35Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-09-30T04:48:35Z
dc.date.available1399-07-09T04:48:35Zfa_IR
dc.date.available2020-09-30T04:48:35Z
dc.date.issued2018-02-20en_US
dc.date.issued1396-12-01fa_IR
dc.date.submitted2017-11-27en_US
dc.date.submitted1396-09-06fa_IR
dc.identifier.citationمسلمی اجارستاقی, عاطفه, مسلمی, مهران, ایگدری, سهیل, حسینی, سید ولی, عابدی, روزبه. (1396). بررسی شیوه های مختلف کشتار ماهی کپور نقره ای (Hypophthalmichthys molitrix) بر کیفیت و ماندگاری آن طی دورۀ نگهداری در یخچال. شیلات, 70(4), 416-423. doi: 10.22059/jfisheries.2018.246788.1006fa_IR
dc.identifier.issn2008-5729
dc.identifier.issn2423-7809
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22059/jfisheries.2018.246788.1006
dc.identifier.urihttps://jfisheries.ut.ac.ir/article_66398.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/269114
dc.description.abstractدر این پژوهش جهت بررسی تأثیر شیوه­ های مختلف کشتار بر کیفیت و ماندگاری ماهی کپور نقره ­ای طی نگه­داری در یخچال (4 درجه سانتی­ گراد)، ماهی ­ها به سه روش کشتار گردیدند؛ گروه اول صید با تور دستی و نگه­داری به طور مستقیم در یخ خرد شده و کشتار پس از بیهوشی کامل با ضربه به سر، گروه دوم صید با تور دستی و قطع کمان ­های آبششی با قیچی و گروه سوم (گروه شاهد) کشتار در معرض هوای آزاد/خارج از آب (خفگی). جهت ارزیابی مولفه ­های کیفی گوشت، نمونه­ برداری در دوره­ های زمانی صفر، 3، 6، 9 و 12 روز پس از مرگ انجام شد. سپس نمونه ها از نظر تغییرات برخی از شاخص­ های کیفی نظیر سفتی/سختی بافت، رنگ، ظرفیت نگهداری آب و مجموع ترکیبات ازتۀ فرار مورد بررسی قرار گرفتند. نتایج نشان داد که اثر تیمارهای اعمال شده و زمان نگه­داری بر مقدار سختی بافت معنی ­دار بود (0/05>P). نتایج رنگ­ سنجی ماهیان اختلاف معنی ­داری را بین تیمارها در طول زمان نشان داد. مقدار ظرفیت نگهداری آب در تیمارهای مختلف اعمال شده و در زمان­ های مختلف دارای اختلاف معنی ­داری بود (0/05>P). همچنین بر اساس نتایج، تغییرات مجموع ترکیبات ازتۀ فرار در ماهی­ های کشتار شده با روش ­های مختلف معنی ­دار بود. نتایج نشان داد که با توجه به اثرات شیوۀ کشتار بر کیفیت ماهی کپور نقره ­ای در طی دورۀ نگهداری، کشتار این ماهی به روش قطع کمان آبششی (خونگیری) برای این ماهی پیشنهاد می­ گردد.fa_IR
dc.format.extent477
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشکده منابع طبیعی دانشگاه تهرانfa_IR
dc.relation.ispartofشیلاتfa_IR
dc.relation.ispartofJournal of Fisheriesen_US
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22059/jfisheries.2018.246788.1006
dc.subjectکیفیت ماهیfa_IR
dc.subjectماندگاریfa_IR
dc.subjectشیوۀ کشتارfa_IR
dc.subjectکپور نقره ایfa_IR
dc.subjectفرآوری محصولات شیلاتیfa_IR
dc.titleبررسی شیوه های مختلف کشتار ماهی کپور نقره ای (Hypophthalmichthys molitrix) بر کیفیت و ماندگاری آن طی دورۀ نگهداری در یخچالfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقاله پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentدانشجو آموخته کارشناسی ارشد فرآوری محصولات شیلاتی، موسسه آموزش عالی تجن، قائمشهر، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentاستادیار گروه شیلات، واحد جویبار، دانشگاه آزاد اسلامی، جویبار، ایران.fa_IR
dc.contributor.departmentدانشیار گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه تهران، کرج، ایران.fa_IR
dc.contributor.departmentدانشیار گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه تهران، کرج، ایران.fa_IR
dc.contributor.departmentدانشجو آموخته کارشناسی ارشد فرآوری محصولات شیلاتی، موسسه آموزش عالی تجن، قائمشهر، ایرانfa_IR
dc.citation.volume70
dc.citation.issue4
dc.citation.spage416
dc.citation.epage423


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد