نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorاکبری, فروغfa_IR
dc.contributor.authorمددکار حق جو, مریمfa_IR
dc.date.accessioned1399-07-09T04:48:19Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-09-30T04:48:19Z
dc.date.available1399-07-09T04:48:19Zfa_IR
dc.date.available2020-09-30T04:48:19Z
dc.date.issued2017-11-22en_US
dc.date.issued1396-09-01fa_IR
dc.date.submitted2017-08-20en_US
dc.date.submitted1396-05-29fa_IR
dc.identifier.citationاکبری, فروغ, مددکار حق جو, مریم. (1396). بهبود ارزش تغذیه‌ای دوگونه میکروجلبک سبز Dunaliella به وسیله تغییر در فاکتورهای محیط کشت. شیلات, 70(3), 243-261. doi: 10.22059/jfisheries.2018.240113.995fa_IR
dc.identifier.issn2008-5729
dc.identifier.issn2423-7809
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22059/jfisheries.2018.240113.995
dc.identifier.urihttps://jfisheries.ut.ac.ir/article_64924.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/269028
dc.description.abstractجلبک­ های تک‌ سلولی به­ عنوان فیتوپلانکتون منابع مهم و کارآمدی در تغذیه لاروها و آبزیانی نظیر ماهی و میگو می­ باشند. در این تحقیق ارزیابی شاخص‌های سرعت تکثیر، مقدار رنگدانه‌ها، میزان قند و پروتئین دو گونه جلبک <em>Dunaliella salina</em> و<em>D. bardawil</em>  در درون سه محیط کشت Ramaraj(R), Johnson(J), Shaish(S) انجام شد و نتایج مورد مطالعه قرار گرفتند. در هر سه محیط، سرعت رشد سلول­ ها در 1 مولار نمک NaCl، بیش از 2 و سرعت تکثیر در گونه <em>D. salina</em> نیز تقریباً در حدود دو برابر گونه <em>bardawil</em> .<em>D</em> بود. تاثیر تیمار محیط­ کشت در تحریک تقسیمات سلولی، غالباً با برتری محیط J، سپس S و نهایتاً R مشاهده گردید. در مولاریته 1، بیشترین سرعت رشد ویژه جلبک، در محیط ­کشت ­های J و S و در مولاریته 2 در محیط J همگی تا روز 8، مشاهده گردید. حجم سلولی در گونه <em>D. bardawil</em> دو برابر گونه <em>D. salina</em> و بیشترین افزایش حجم سلولی در 2مولار، برای هر دو گونه، در محیط کشت S مشاهده شد. تغییرات مقدار وزن تر و خشک، با الگوی تقریباً افزایشی در طول زمان، بویژه در دو محیط­کشت S و J و با برتری تاثیر مثبت محیط ­کشت S دنبال شد. بیشترین میزان کاروتنوئیدکل بر میلی‌لیتر و بر وزن خشک در 1مولار <em>D. bardawil</em>، به ­ترتیب در محیط‌ های S و R مشاهده گردید. تغییرات بتاکاروتن بر اثر مولاریته و نوع محیط­کشت، الگویی تقریباً مشابه کاروتنوئید کل داشت. بیشترین مقدار کلروفیل بر میلی­ لیتر در محیط ­های S و J و بیشترین مقدار این شاخص بر وزن خشک، در محیط R مشاهده گردید. بیشترین تاثیر در افزایش مقدار پروتئین سلول­ ها مربوط به محیط J بود که با تاثیر القایی بالاتر محیط R در تولید قند کل، تفاوت داشت. به­ طور کلی یافته ­ها، تاثیر معنی‌دار نوع محیط­ کشت و میزان غلظت نمک، بر افزایش مواد مغذی جلبک تک­سلولی آب شور را علاوه بر نوع گونه، پیشنهاد می­ کنند.fa_IR
dc.format.extent1371
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشکده منابع طبیعی دانشگاه تهرانfa_IR
dc.relation.ispartofشیلاتfa_IR
dc.relation.ispartofJournal of Fisheriesen_US
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22059/jfisheries.2018.240113.995
dc.subjectپرورش فیتوپلانکتونfa_IR
dc.subjectپروتئینfa_IR
dc.subjectجلبک Dunaliellafa_IR
dc.subjectقند کلfa_IR
dc.subjectکاروتنوئیدfa_IR
dc.subjectمحیط کشتfa_IR
dc.subjectفیزیولوژی آبزیانfa_IR
dc.titleبهبود ارزش تغذیه‌ای دوگونه میکروجلبک سبز Dunaliella به وسیله تغییر در فاکتورهای محیط کشتfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقاله پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentدانش آموخته کارشناسی ارشد گروه زیست‌شناسی (فیزیولوژی)، دانشکده علوم پایه، دانشگاه لرستان، خرم آباد، ایران.fa_IR
dc.contributor.departmentاستادیار، گروه زیست شناسی (فیزیولوژی)، دانشکده علوم پایه، دانشگاه لرستان، خرم آباد، ایران.fa_IR
dc.citation.volume70
dc.citation.issue3
dc.citation.spage243
dc.citation.epage261


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد