| dc.contributor.author | اکبری, فروغ | fa_IR |
| dc.contributor.author | مددکار حق جو, مریم | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-07-09T04:48:19Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-09-30T04:48:19Z | |
| dc.date.available | 1399-07-09T04:48:19Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-09-30T04:48:19Z | |
| dc.date.issued | 2017-11-22 | en_US |
| dc.date.issued | 1396-09-01 | fa_IR |
| dc.date.submitted | 2017-08-20 | en_US |
| dc.date.submitted | 1396-05-29 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | اکبری, فروغ, مددکار حق جو, مریم. (1396). بهبود ارزش تغذیهای دوگونه میکروجلبک سبز Dunaliella به وسیله تغییر در فاکتورهای محیط کشت. شیلات, 70(3), 243-261. doi: 10.22059/jfisheries.2018.240113.995 | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 2008-5729 | |
| dc.identifier.issn | 2423-7809 | |
| dc.identifier.uri | https://dx.doi.org/10.22059/jfisheries.2018.240113.995 | |
| dc.identifier.uri | https://jfisheries.ut.ac.ir/article_64924.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/269028 | |
| dc.description.abstract | جلبک های تک سلولی به عنوان فیتوپلانکتون منابع مهم و کارآمدی در تغذیه لاروها و آبزیانی نظیر ماهی و میگو می باشند. در این تحقیق ارزیابی شاخصهای سرعت تکثیر، مقدار رنگدانهها، میزان قند و پروتئین دو گونه جلبک <em>Dunaliella salina</em> و<em>D. bardawil</em> در درون سه محیط کشت Ramaraj(R), Johnson(J), Shaish(S) انجام شد و نتایج مورد مطالعه قرار گرفتند. در هر سه محیط، سرعت رشد سلول ها در 1 مولار نمک NaCl، بیش از 2 و سرعت تکثیر در گونه <em>D. salina</em> نیز تقریباً در حدود دو برابر گونه <em>bardawil</em> .<em>D</em> بود. تاثیر تیمار محیط کشت در تحریک تقسیمات سلولی، غالباً با برتری محیط J، سپس S و نهایتاً R مشاهده گردید. در مولاریته 1، بیشترین سرعت رشد ویژه جلبک، در محیط کشت های J و S و در مولاریته 2 در محیط J همگی تا روز 8، مشاهده گردید. حجم سلولی در گونه <em>D. bardawil</em> دو برابر گونه <em>D. salina</em> و بیشترین افزایش حجم سلولی در 2مولار، برای هر دو گونه، در محیط کشت S مشاهده شد. تغییرات مقدار وزن تر و خشک، با الگوی تقریباً افزایشی در طول زمان، بویژه در دو محیطکشت S و J و با برتری تاثیر مثبت محیط کشت S دنبال شد. بیشترین میزان کاروتنوئیدکل بر میلیلیتر و بر وزن خشک در 1مولار <em>D. bardawil</em>، به ترتیب در محیط های S و R مشاهده گردید. تغییرات بتاکاروتن بر اثر مولاریته و نوع محیطکشت، الگویی تقریباً مشابه کاروتنوئید کل داشت. بیشترین مقدار کلروفیل بر میلی لیتر در محیط های S و J و بیشترین مقدار این شاخص بر وزن خشک، در محیط R مشاهده گردید. بیشترین تاثیر در افزایش مقدار پروتئین سلول ها مربوط به محیط J بود که با تاثیر القایی بالاتر محیط R در تولید قند کل، تفاوت داشت. به طور کلی یافته ها، تاثیر معنیدار نوع محیط کشت و میزان غلظت نمک، بر افزایش مواد مغذی جلبک تکسلولی آب شور را علاوه بر نوع گونه، پیشنهاد می کنند. | fa_IR |
| dc.format.extent | 1371 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | دانشکده منابع طبیعی دانشگاه تهران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | شیلات | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Journal of Fisheries | en_US |
| dc.relation.isversionof | https://dx.doi.org/10.22059/jfisheries.2018.240113.995 | |
| dc.subject | پرورش فیتوپلانکتون | fa_IR |
| dc.subject | پروتئین | fa_IR |
| dc.subject | جلبک Dunaliella | fa_IR |
| dc.subject | قند کل | fa_IR |
| dc.subject | کاروتنوئید | fa_IR |
| dc.subject | محیط کشت | fa_IR |
| dc.subject | فیزیولوژی آبزیان | fa_IR |
| dc.title | بهبود ارزش تغذیهای دوگونه میکروجلبک سبز Dunaliella به وسیله تغییر در فاکتورهای محیط کشت | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | مقاله پژوهشی | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانش آموخته کارشناسی ارشد گروه زیستشناسی (فیزیولوژی)، دانشکده علوم پایه، دانشگاه لرستان، خرم آباد، ایران. | fa_IR |
| dc.contributor.department | استادیار، گروه زیست شناسی (فیزیولوژی)، دانشکده علوم پایه، دانشگاه لرستان، خرم آباد، ایران. | fa_IR |
| dc.citation.volume | 70 | |
| dc.citation.issue | 3 | |
| dc.citation.spage | 243 | |
| dc.citation.epage | 261 | |