نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorحیدری, مائدهfa_IR
dc.contributor.authorضیایی, کبریfa_IR
dc.contributor.authorحسینی, سیدولیfa_IR
dc.date.accessioned1399-07-09T04:48:00Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-09-30T04:48:00Z
dc.date.available1399-07-09T04:48:00Zfa_IR
dc.date.available2020-09-30T04:48:00Z
dc.date.issued2018-08-23en_US
dc.date.issued1397-06-01fa_IR
dc.date.submitted2018-05-18en_US
dc.date.submitted1397-02-28fa_IR
dc.identifier.citationحیدری, مائده, ضیایی, کبری, حسینی, سیدولی. (1397). تاثیر غلظت‌های مختلف آب نمک بر ویژگی های فیزیکوشیمیایی فیله ی ماهی کپور نقره ای (Hypophthalmichthys molitrix) طی دوره رفع انجماد. شیلات, 71(2), 103-111. doi: 10.22059/jfisheries.2018.258205.1031fa_IR
dc.identifier.issn2008-5729
dc.identifier.issn2423-7809
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22059/jfisheries.2018.258205.1031
dc.identifier.urihttps://jfisheries.ut.ac.ir/article_68473.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/268926
dc.description.abstractتحقیقات نشان داده است که شیوه ­ی انجمادزدایی ماهیان بر کیفیت نهایی آنها تاثیر دارد. پژوهش حاضر در نظر دارد شیوه­ی انجمادزدایی با آب نمک (غلظت­ های 0، 1/5، 3، 4/5 و 6 درصد) را بر ویژگی ­های فیزیکی (ظرفیت نگهداری آب WHC، آب­چک DL، میزان سفتی بافت) و شیمیایی (TVB-N، TBA)، فیله­ ماهی کپور نقره­ای مورد بررسی قرار دهد. به این منظور پس از آماده­سازی، فیله ­ها به مدت 24 ساعت در دمای 18- درجه ­سانتی­گراد منجمد و سپس جهت انجمادزدایی به مدت 90 دقیقه در غلظت ­های مختلف 0، 1/5، 3، 4/5 و 6 درصد آب­نمک قرار داده شدند. نتایج نشان داد که میزان WHC در بین تیمارها آزمایشی دارای اختلاف معنی ­داری با همدیگر می ­باشند (0/05><em>P</em>) به گونه ­ای که کمترین و بیشترین میزان ظرفیت نگهداری آب به ترتیب برای تیمارهای شاهد (80 درصد) و 3 درصد  (88 درصد) آب نمک گزارش گردید. نتایج میزان آب­چک نیز بیانگر تاثیر غلظت­ های بالاتر آب نمک بر میزان آب­چک می­ باشد و کمترین میزان آن در تیمار 1/5 درصد مشاهده گردید که با سایر تیمارها دارای تفاوت معنی ­داری می­ باشد (0/05><em>P</em>) در حالی که میزان سفتی اندازگیری شده، بیانگر عدم تفاوت معنی دار در بین تیمارها می­ باشد. نتایج حاصل از آزمایشات شیمیایی نیز نشان داد که کمترین میزان TVB-N برای تیمار 3 درصد (13/86 میلی­گرم ازت در 100 گرم فیله) گزارش گردید. همچنین نتایج TBA نیز، بیانگر سیر صعودی میزان TBA در غلظت ­های مختلف آب نمک می­ باشد به­طوری که کمترین میزان TBA برای تیمار شاهد (0/62 میلی­گرم مالون آلدهید در کیلوگرم فیله) گزارش گردید که با سایر تیمارها دارای تفاوت معنی­داری نمی­باشد. بنابراین با توجه به اهمیت فرآیند انجمادزدایی در کیفیت نهایی فیله، و همچنین با توجه به این که بهترین نتایج حاصل از آزمایشات فوق در تیمار 3 درصد مشاهده گردید، استفاده از آب نمک با غلظت 3 درصد را می­توان جهت انجمادزدایی فیله ماهی نقره­ای در صنعت، مورد استفاده قرار داد.fa_IR
dc.format.extent520
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشکده منابع طبیعی دانشگاه تهرانfa_IR
dc.relation.ispartofشیلاتfa_IR
dc.relation.ispartofJournal of Fisheriesen_US
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22059/jfisheries.2018.258205.1031
dc.subjectانجمادزداییfa_IR
dc.subjectآب نمکfa_IR
dc.subjectکیفیت لاشه ماهیfa_IR
dc.subjectدوره ی نگهداریfa_IR
dc.subjectفرآوری محصولات شیلاتیfa_IR
dc.titleتاثیر غلظت‌های مختلف آب نمک بر ویژگی های فیزیکوشیمیایی فیله ی ماهی کپور نقره ای (Hypophthalmichthys molitrix) طی دوره رفع انجمادfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقاله پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentدانش آموخته کارشناسی ارشد گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه تهران، کرج، ایران.fa_IR
dc.contributor.departmentدانش آموخته کارشناسی ارشد گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه تهران، کرج، ایران.fa_IR
dc.contributor.departmentدانشیار گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه تهران، کرج، ایران.fa_IR
dc.citation.volume71
dc.citation.issue2
dc.citation.spage103
dc.citation.epage111


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد