نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorرستم زاد, هانیهfa_IR
dc.contributor.authorکمالی ثابتی, نرجسfa_IR
dc.contributor.authorباباخانی, آریاfa_IR
dc.date.accessioned1399-07-09T04:47:58Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-09-30T04:47:58Z
dc.date.available1399-07-09T04:47:58Zfa_IR
dc.date.available2020-09-30T04:47:58Z
dc.date.issued2019-05-22en_US
dc.date.issued1398-03-01fa_IR
dc.date.submitted2019-01-02en_US
dc.date.submitted1397-10-12fa_IR
dc.identifier.citationرستم زاد, هانیه, کمالی ثابتی, نرجس, باباخانی, آریا. (1398). تولید و ارزیابی فیلم زیست تخریب پذیر هوشمند بر پایه کاراژینان به منظور بسته بندی فیله ماهی. شیلات, 72(1), 85-95. doi: 10.22059/jfisheries.2019.74392fa_IR
dc.identifier.issn2008-5729
dc.identifier.issn2423-7809
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22059/jfisheries.2019.74392
dc.identifier.urihttps://jfisheries.ut.ac.ir/article_74392.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/268914
dc.description.abstractماهی و سایر غذاهای دریایی دارای فواید بسیاری برای سلامتی انسان‌ها می باشند و از سویی دیگر سرعت فساد آن نسبت به سایر غذاهای گوشتی بالاست. بدین منظور جهت عرضه ماهی با کیفیت به مصرف کننده، بسته بندی مطلوب الزامی بنظر می‌رسد. لذا در تحقیق حاضر هدف تولید پلیمری جهت بسته بندی مواد غذایی (خصوصا گوشتی) می‌باشد که بتواند مصرف کننده را با تغییر رنگ خود از فساد ماده غذایی مطلع نماید و علاوه بر آن زیست تخریب پذیر نیز باشد. به این منظور فیلم‌های زیست تخریب‌پذیر بر پایه کاراژینان در ترکیب با عصاره کلم قرمز (Brassica oleraceae) تهیه شد. پس از تولید فیلم های مذکور خواص کاربردی آنها اعم از مقاومت کششی و استحکام، حلالیت، نفوذپذیری به بخار آب و بررسی ریزساختارها با آزمون FTIR مورد بررسی قرار گرفتند. سپس جهت بررسی رابطه بین روند فساد ماهی و تغییر رنگ فیلم‌ها، فیله‌های ماهی قزل آلا رنگین کمان(Oncorhynchus mykiss) با استفاده از فیلم‌های تهیه شده بسته بندی شدند و به مدت ۴۸ ساعت در دمای اتاق (به منظور تسریع در فساد) نگهداری شدند. در فواصل زمانی هر 6 ساعت، آزمونهای pH، TVB-N و رنگ سنجی فیلم ها انجام شد تا تغییر رنگ پلیمر تهیه شده در هر مرحله از نگهداری مشخص گردد. با توجه به آزمونهای انجام شده، نتایج حاکی از این بود که فیلم کاراژینان حاوی عصاره کلم در ابتدا بی‌رنگ بوده و با گذشت زمان نگهداری و پیشروی فساد در فیله های بسته بندی شده و رسیدن فاکتورهای TVB-N و pH به میزان بیشتر از حد مجاز، رنگ فیلم دودی تیره می‌شود و این امر می‌تواند مصرف کننده را از کیفیت و تازگی ماهی بسته بندی شده مطلع سازد. لذا با توجه به نتایج تحقیق حاضر می‌توان از فیلم کاراژینان حاوی عصاره کلم به عنوان اندیکاتور فساد ماهی و سایر غذاهای گوشتی با ارزش اقتصادی بالا استفاده کرد.fa_IR
dc.format.extent744
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشکده منابع طبیعی دانشگاه تهرانfa_IR
dc.relation.ispartofشیلاتfa_IR
dc.relation.ispartofJournal of Fisheriesen_US
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22059/jfisheries.2019.74392
dc.subjectکاراژینانfa_IR
dc.subjectزیست تخریب پذیرfa_IR
dc.subjectبسته بندیfa_IR
dc.subjectقزل آلاfa_IR
dc.subjectفسادfa_IR
dc.titleتولید و ارزیابی فیلم زیست تخریب پذیر هوشمند بر پایه کاراژینان به منظور بسته بندی فیله ماهیfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقاله پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentاستادیار گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه گیلان عضو پیوسته پژوهشکده حوضه آبی خزرfa_IR
dc.contributor.departmentفارغ التحصیل دانشگاه گیلانfa_IR
dc.contributor.departmentعضو هیات علمی و استاد یار دانشگاه گیلانfa_IR
dc.citation.volume72
dc.citation.issue1
dc.citation.spage85
dc.citation.epage95


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد