| dc.contributor.author | رستم زاد, هانیه | fa_IR | 
| dc.contributor.author | کمالی ثابتی, نرجس | fa_IR | 
| dc.contributor.author | باباخانی, آریا | fa_IR | 
| dc.date.accessioned | 1399-07-09T04:47:58Z | fa_IR | 
| dc.date.accessioned | 2020-09-30T04:47:58Z |  | 
| dc.date.available | 1399-07-09T04:47:58Z | fa_IR | 
| dc.date.available | 2020-09-30T04:47:58Z |  | 
| dc.date.issued | 2019-05-22 | en_US | 
| dc.date.issued | 1398-03-01 | fa_IR | 
| dc.date.submitted | 2019-01-02 | en_US | 
| dc.date.submitted | 1397-10-12 | fa_IR | 
| dc.identifier.citation | رستم زاد, هانیه, کمالی ثابتی, نرجس, باباخانی, آریا. (1398). تولید و ارزیابی فیلم زیست تخریب پذیر هوشمند بر پایه کاراژینان به منظور بسته بندی فیله ماهی. شیلات, 72(1), 85-95. doi: 10.22059/jfisheries.2019.74392 | fa_IR | 
| dc.identifier.issn | 2008-5729 |  | 
| dc.identifier.issn | 2423-7809 |  | 
| dc.identifier.uri | https://dx.doi.org/10.22059/jfisheries.2019.74392 |  | 
| dc.identifier.uri | https://jfisheries.ut.ac.ir/article_74392.html |  | 
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/268914 |  | 
| dc.description.abstract | ماهی و سایر غذاهای دریایی دارای فواید بسیاری برای سلامتی انسانها می باشند و از سویی دیگر سرعت فساد آن نسبت به سایر غذاهای گوشتی بالاست. بدین منظور جهت عرضه ماهی با کیفیت به مصرف کننده، بسته بندی مطلوب الزامی بنظر میرسد. لذا در تحقیق حاضر هدف تولید پلیمری جهت بسته بندی مواد غذایی (خصوصا گوشتی) میباشد که بتواند مصرف کننده را با تغییر رنگ خود از فساد ماده غذایی مطلع نماید و علاوه بر آن زیست تخریب پذیر نیز باشد. به این منظور فیلمهای زیست تخریبپذیر بر پایه کاراژینان در ترکیب با عصاره کلم قرمز (Brassica oleraceae) تهیه شد. پس از تولید فیلم های مذکور خواص کاربردی آنها اعم از مقاومت کششی و استحکام، حلالیت، نفوذپذیری به بخار آب و بررسی ریزساختارها با آزمون FTIR مورد بررسی قرار گرفتند. سپس جهت بررسی رابطه بین روند فساد ماهی و تغییر رنگ فیلمها، فیلههای ماهی قزل آلا رنگین کمان(Oncorhynchus mykiss) با استفاده از فیلمهای تهیه شده بسته بندی شدند و به مدت ۴۸ ساعت در دمای اتاق (به منظور تسریع در فساد) نگهداری شدند. در فواصل زمانی هر 6 ساعت، آزمونهای pH، TVB-N و رنگ سنجی فیلم ها انجام شد تا تغییر رنگ پلیمر تهیه شده در هر مرحله از نگهداری مشخص گردد. با توجه به آزمونهای انجام شده، نتایج حاکی از این بود که فیلم کاراژینان حاوی عصاره کلم در ابتدا بیرنگ بوده و با گذشت زمان نگهداری و پیشروی فساد در فیله های بسته بندی شده و رسیدن فاکتورهای TVB-N و pH به میزان بیشتر از حد مجاز، رنگ فیلم دودی تیره میشود و این امر میتواند مصرف کننده را از کیفیت و تازگی ماهی بسته بندی شده مطلع سازد. لذا با توجه به نتایج تحقیق حاضر میتوان از فیلم کاراژینان حاوی عصاره کلم به عنوان اندیکاتور فساد ماهی و سایر غذاهای گوشتی با ارزش اقتصادی بالا استفاده کرد. | fa_IR | 
| dc.format.extent | 744 |  | 
| dc.format.mimetype | application/pdf |  | 
| dc.language | فارسی |  | 
| dc.language.iso | fa_IR |  | 
| dc.publisher | دانشکده منابع طبیعی دانشگاه تهران | fa_IR | 
| dc.relation.ispartof | شیلات | fa_IR | 
| dc.relation.ispartof | Journal of Fisheries | en_US | 
| dc.relation.isversionof | https://dx.doi.org/10.22059/jfisheries.2019.74392 |  | 
| dc.subject | کاراژینان | fa_IR | 
| dc.subject | زیست تخریب پذیر | fa_IR | 
| dc.subject | بسته بندی | fa_IR | 
| dc.subject | قزل آلا | fa_IR | 
| dc.subject | فساد | fa_IR | 
| dc.title | تولید و ارزیابی فیلم زیست تخریب پذیر هوشمند بر پایه کاراژینان به منظور بسته بندی فیله ماهی | fa_IR | 
| dc.type | Text | en_US | 
| dc.type | مقاله پژوهشی | fa_IR | 
| dc.contributor.department | استادیار گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه گیلان
عضو پیوسته پژوهشکده حوضه آبی خزر | fa_IR | 
| dc.contributor.department | فارغ التحصیل دانشگاه گیلان | fa_IR | 
| dc.contributor.department | عضو هیات علمی  و استاد یار دانشگاه گیلان | fa_IR | 
| dc.citation.volume | 72 |  | 
| dc.citation.issue | 1 |  | 
| dc.citation.spage | 85 |  | 
| dc.citation.epage | 95 |  |