| dc.contributor.author | شمس ناتری, محمد ابراهیم | fa_IR | 
| dc.contributor.author | مهذب, مریم | fa_IR | 
| dc.date.accessioned | 1399-07-09T04:23:14Z | fa_IR | 
| dc.date.accessioned | 2020-09-30T04:23:14Z |  | 
| dc.date.available | 1399-07-09T04:23:14Z | fa_IR | 
| dc.date.available | 2020-09-30T04:23:14Z |  | 
| dc.date.issued | 2015-06-22 | en_US | 
| dc.date.issued | 1394-04-01 | fa_IR | 
| dc.date.submitted | 2015-05-27 | en_US | 
| dc.date.submitted | 1394-03-06 | fa_IR | 
| dc.identifier.citation | شمس ناتری, محمد ابراهیم, مهذب, مریم. (1394). عوامل مداخله در مواد غذایی فاسد و مخاطرات ناشی از آن. مدیریت مخاطرات محیطی, 2(2), 171-189. doi: 10.22059/jhsci.2015.55060 | fa_IR | 
| dc.identifier.issn | 2423-415X |  | 
| dc.identifier.issn | 2423-4168 |  | 
| dc.identifier.uri | https://dx.doi.org/10.22059/jhsci.2015.55060 |  | 
| dc.identifier.uri | https://jhsci.ut.ac.ir/article_55060.html |  | 
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/260466 |  | 
| dc.description.abstract | افزایش تولید مواد غذایی در عرصههای گوناگون، بهمرور زمان بر رشد جمعیت تأثیر مثبت داشته است. اهمیت مواد غذایی در سلامت و زندگی انسان، بهخصوص در حوزۀ اقتصاد انکارنشدنی است. با توجه به تقاضای روزافزون مواد غذایی در سراسر دنیا، افرادی بهطور سهوی یا عمدی، از طریق تولید، عرضه، واردات و صادرات مواد غذایی فاسد و آلوده، سبب بیماریهای لحظهای، کوتاهمدت، طولانیمدت و حتی مرگ بسیاری از افراد میشوند. ازاینرو عدم ایمنی مواد غذایی بهعنوان یکی از مخاطرات موجود، درصورتی که به خطر بالفعل تبدیل شود، منجر به واکنش آنی بدن شده و مسمومیت را بههمراه خواهد داشت. در موارد بسیاری، عوارض ناشی از آن بهمروز زمان و اغلب در دوران میانسالی، بهصورت بیماریهای مزمن بروز مییابد. از دیگر پیامدهای بالفعل شدن اینگونه مخاطرات میتوان به خسارتهای مالی، کاهش تجارت مواد غذایی، کاهش گردشگری و افزایش هزینههای پزشکی و اقتصادی اشاره کرد. در تحقیق حاضر بهمنظور بحث و استدلال از روش کتابخانهای، توصیفی- تحلیلی بهره گرفته شده و در مواردی نیز از نظر کارشناسان حوزۀ مواد غذایی، استفاده شده است. شناخت عوامل مداخله در مواد غذایی فاسد و آلوده از حیث جرمشناختی، میتواند به اتخاذ تدابیر پیشگیرانه و در نتیجه کاهش آستانۀ خطر کمک کند. از عوامل مداخله در مواد غذایی فاسد و آلوده میتوان به عدم نظارت کافی بر مواد غذایی، نقایص و کمبودهای قانونی، تخلف برخی از بازرسان، نوسانات اقتصادی و فرهنگ کاری حاکم اشاره کرد که باید برای هر یک چارهاندیشی شود. | fa_IR | 
| dc.format.extent | 317 |  | 
| dc.format.mimetype | application/pdf |  | 
| dc.language | فارسی |  | 
| dc.language.iso | fa_IR |  | 
| dc.publisher | دانشگاه تهران | fa_IR | 
| dc.relation.ispartof | مدیریت مخاطرات محیطی | fa_IR | 
| dc.relation.ispartof | Environmental Management Hazards | en_US | 
| dc.relation.isversionof | https://dx.doi.org/10.22059/jhsci.2015.55060 |  | 
| dc.subject | ایمنی مواد غذایی | fa_IR | 
| dc.subject | پیشگیری | fa_IR | 
| dc.subject | کاهش آستانۀ خطر | fa_IR | 
| dc.subject | مخاطره | fa_IR | 
| dc.subject | مداخله در مواد غذایی فاسد و آلوده | fa_IR | 
| dc.title | عوامل مداخله در مواد غذایی فاسد و مخاطرات ناشی از آن | fa_IR | 
| dc.type | Text | en_US | 
| dc.type | پژوهشی بنیادی | fa_IR | 
| dc.contributor.department | ، دانشیار، دانشگاه تهران، پردیس فارابی، دانشکدۀ حقوق، گروه حقوق جزا و جرمشناسی | fa_IR | 
| dc.contributor.department | کارشناس ارشد حقوق جزا و جرمشناسی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات قم | fa_IR | 
| dc.citation.volume | 2 |  | 
| dc.citation.issue | 2 |  | 
| dc.citation.spage | 171 |  | 
| dc.citation.epage | 189 |  |