نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorنظری, محمد شاهfa_IR
dc.contributor.authorشیوازاد, محمودfa_IR
dc.contributor.authorکامیاب, عبدالرضاfa_IR
dc.contributor.authorنیکخواه, علیfa_IR
dc.date.accessioned1399-07-09T04:13:00Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-09-30T04:13:00Z
dc.date.available1399-07-09T04:13:00Zfa_IR
dc.date.available2020-09-30T04:13:00Z
dc.date.issued2004-04-20en_US
dc.date.issued1383-02-01fa_IR
dc.identifier.citationنظری, محمد شاه, شیوازاد, محمود, کامیاب, عبدالرضا, نیکخواه, علی. (1383). اثر سطوح مختلف انرژی و پروتئین جیره بر عملکرد مرغان تخمگذار. مجله علوم کشاورزی ایران, 35(2)fa_IR
dc.identifier.urihttps://jijas.ut.ac.ir/article_17969.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/256965
dc.description.abstractبمنظور بررسی اثر سطوح متفاوت انرژی و پروتئین جیره غذائی بر عملکرد مرغان تخمگذار لگهورن سویه های لاین W-36 ، آزمایش فاکتوریلی در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی با سه سطح انرژی قابل متابولیسم (2800،2700 و 2900 کیلوکالری در کیلوگرم ) و چهار سطح پروتئین ( 16،15،14 و 17% ) در دو محدوده سنی ( 32-27 و 40-32 هفتگی ) انجام شد . تعداد 1152 مرغ تخمگذار بطور تصادفی به 12 گروه آزمایشی هر یک با چهار تکرار و هر تکرار شامل 8 قفس سه مرغی تقسیم شدند . آب و خوراک در ط ول دوره 90 روزه آزمایش بطور آزاد در اختیار مرغها بود . مقادیر مختلف انرژی یا پروتئین یا اثر متقابل آنها تأثیر معنی داری بر درصد تولید تخم مرغ و تخم مرغ تولیدی روزانه هر مرغ نداشت ( 05/0 < P) ، اگرچه با افزایش سطح انرژی، این صفات تمایل به افزایش داشتند . وزن تخم مرغ تحت تأثیر مقدار پروتئین جیره قرار گرفت (01/0 < P) ولی تفاوت قابل ملاحظه ای بین سطوح پروتئینی 16،15 و 17% وجود نداشت . با افزایش پروتئین جیره از 14 به 15 و 17% وزن تخم مرغ به ترتیب از 1/57 به 3/58 و 5/58 گرم افزایش یافت . با افزایش سطح انرژی جیره خوراک مصرفی روزانه کاهش یافت (01/0< P) بطوریکه با افزایش انرژی از 2700 به 2900 کیلوکالری در کیلوگرم کاهشی معادل 5/2 گرم در روز در مصرف خوراک هر مرغ مشاهده شد . اثر مقادیر مختلف انرژی بر ضریب تبدیل غذائی و خوراک مصرفی به ازای هر دوجین تخم مرغ نیز معنی دار بود (05/0 < P) و با افزایش سطح انرژی این صفات بهبود یافت . هزینه خوراک به ازای هر کیلوگرم تخم مرغ ، با بالاترین سطح انرژی و نیز با افزایش سطح پروتئین در جیره حاوی 2900 کیلوکالری در کیلوگرم انرژی قابل متابولیسم را دریافت کرده بودند . اثر سطح انرژی جیره بر کیفیت پوسته تخم مرغ نیز معنی دار شد ( 01/0 < P) . تغییرات میزان انرژی جیره اثری بر تغییر وزن بدن مرغها طی دوره آزمایش نداشت لیکن اثر سطوح مختلف پروتئین بر این صفت معنی دار بود ( 01/0 < P) . کیفیت سفیده، درصد تخم مرغهای با پوسته شکسته و درصد تخم مرغهای بدون پوسته یا با پوسته خیلی نرم و درصد تلفات تحت تأثیر سطوح مختلف انرژی و پروتئین جیره قرار نگرفت . بجز کیفیت سفیده و درصد تلفات، بقیه صفات و فراسنجه ها تحت تأثیر سن قرارگرفتند (01/0 < P) . حداکثر تولید تخم مرغ بر اساس شاخص روزمرغ و تخ م مرغ تولیدی روزانه هرمرغ و بازده غذائی و نیز کمترین هزینه خوراک بازای هر کیلوگرم تخم مرغ را مرغانی داشتند که جیره حاوی 2800 کیلوکالری درکیلوگرم انرژی قابل متابولیسم و 15 %پروتئین دریافت کرده بودند.fa_IR
dc.format.extent231
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherپرديس کشاورزي و منابع طبيعي دانشگاه تهرانfa_IR
dc.relation.ispartofمجله علوم کشاورزی ایرانfa_IR
dc.relation.ispartofIranian Journal of Agriculture Scienceen_US
dc.subjectانرژیfa_IR
dc.subjectپروتئینfa_IR
dc.subjectعملکردfa_IR
dc.subjectمرغان تخمگذارfa_IR
dc.titleاثر سطوح مختلف انرژی و پروتئین جیره بر عملکرد مرغان تخمگذارfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.citation.volume35
dc.citation.issue2


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد