نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorهنرمند, ماریهfa_IR
dc.contributor.authorنخعی, علیرضاfa_IR
dc.contributor.authorشایسته, شیرینfa_IR
dc.date.accessioned1399-07-09T03:36:36Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-09-30T03:36:36Z
dc.date.available1399-07-09T03:36:36Zfa_IR
dc.date.available2020-09-30T03:36:36Z
dc.date.issued2020-06-21en_US
dc.date.issued1399-04-01fa_IR
dc.date.submitted2020-01-18en_US
dc.date.submitted1398-10-28fa_IR
dc.identifier.citationهنرمند, ماریه, نخعی, علیرضا, شایسته, شیرین. (1399). بررسی میزان آلفاآمیلاز بزاق در افراد مبتلا به هرپس راجعه لب. مجله دانشکده دندانپزشکی مشهد, 44(2), 184-190. doi: 10.22038/jmds.2020.45942.1872fa_IR
dc.identifier.issn1560-9286
dc.identifier.issn2008-2347
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22038/jmds.2020.45942.1872
dc.identifier.urihttp://jmds.mums.ac.ir/article_15787.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/244191
dc.description.abstract<strong>مقدمه:</strong><strong> هرپس راجعه یکی از زخم های دهانی شایع است که بصورت دردناک، بیشتر روی لب ها ظاهر می شود.</strong><strong>از طرفی آلفاآمیلاز بزاق، پروتئین ترشحی است که در شرایط پراسترس سطح آن افزایش پیدا می کند. این مطالعه با هدف بررسی میزان آلفاآمیلاز بزاق در افراد مبتلا به هرپس راجعه لب صورت گرفت.</strong><br /> <strong>مواد و روش ها:</strong><strong> در این مطالعه ی </strong><strong>مورد- شاهدی،</strong><strong> بزاق غیرتحریکی 60 فرد مراجعه کننده (30 فرد مبتلا به هرپس لب و 30 فرد بعنوان شاهد) به بخش بیماری های دهان دانشکده دندانپزشکی زاهدان جمع آوری شد. سطح آلفاآمیلاز بزاق به روش اسپکتروفتومتری اندازه گیری شد و اطلاعات به دست آمده توسط نرم افزار آماری </strong><strong>SPSS</strong><strong> با ویرایش 19 و آزمون </strong><strong>t-test</strong><strong> تجزیه و تحلیل گردید.</strong><strong>05/0></strong><strong><em>P</em></strong><strong> معنادار در نظر گرفته شد.</strong><br /> <strong>یافته ها:</strong><strong> میانگین سطح آلفاآمیلاز تام بزاق در افراد مبتلا به هرپس راجعه لب 05/192</strong><strong>±</strong><strong>68/459 </strong><strong>IU/L</strong><strong> و در افراد سالم 51/166</strong><strong>±</strong><strong>29/290 </strong><strong>IU/L</strong><strong> بود که این اختلاف از لحاظ آماری معنادار بود. </strong><strong>)</strong><strong>001/0</strong><strong>(<em>P</em>=</strong><br /> <strong>نتیجه گیری:</strong><strong> سطح آنزیم آلفاآمیلاز در دوره ی عود هرپس لب به طور معناداری بیشتر از دوره ی بهبودی و گروه شاهد بود که احتمال وجود ارتباط بین میزان آلفاآمیلاز بزاق و هرپس لب را نشان می دهد.</strong>fa_IR
dc.format.extent694
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهدfa_IR
dc.publisherMashhad University of Medical Sciences, School of Dentistryen_US
dc.relation.ispartofمجله دانشکده دندانپزشکی مشهدfa_IR
dc.relation.ispartofJournal of Mashhad Dental Schoolen_US
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22038/jmds.2020.45942.1872
dc.subjectهرپس راجعه لبfa_IR
dc.subjectبزاقfa_IR
dc.subjectآلفاآمیلازfa_IR
dc.titleبررسی میزان آلفاآمیلاز بزاق در افراد مبتلا به هرپس راجعه لبfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقاله پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentدانشیار، عضو مرکز تحقیقات بیماریهای دهان و دندان، گروه بیماریهای دهان، دانشکده دندانپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی زاهدان، زاهدان، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentاستاد، عضو مرکز تحقیقات سلولی و مولکولی، گروه بیوشیمی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی زاهدان، زاهدان، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentدندانپزشک، دانشکده دندانپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی زاهدان، زاهدان، ایرانfa_IR
dc.citation.volume44
dc.citation.issue2
dc.citation.spage184
dc.citation.epage190


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد