| dc.contributor.author | موسوی, فاطمه | fa_IR |
| dc.contributor.author | شیرزادی کرم الله, کلثوم | fa_IR |
| dc.contributor.author | محمودی, حسن | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-07-09T03:36:30Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-09-30T03:36:30Z | |
| dc.date.available | 1399-07-09T03:36:30Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-09-30T03:36:30Z | |
| dc.date.issued | 2019-12-22 | en_US |
| dc.date.issued | 1398-10-01 | fa_IR |
| dc.date.submitted | 2019-06-10 | en_US |
| dc.date.submitted | 1398-03-20 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | موسوی, فاطمه, شیرزادی کرم الله, کلثوم, محمودی, حسن. (1398). بررسی اثر ضدمیکروبی گیاه (توربید) Daphne Oleoides روی باکتریهای جدا شده از پلاک دندانی. مجله دانشکده دندانپزشکی مشهد, 43(4), 387-400. doi: 10.22038/jmds.2019.14234 | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 1560-9286 | |
| dc.identifier.issn | 2008-2347 | |
| dc.identifier.uri | https://dx.doi.org/10.22038/jmds.2019.14234 | |
| dc.identifier.uri | http://jmds.mums.ac.ir/article_14234.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/244162 | |
| dc.description.abstract | <strong>مقدمه:</strong><strong> حفره دهانی محیط مطلوبی برای رشد و کلونیزاسیون طیف گسترده ای از باکتری ها می باشد. پلاک یا بیوفیلم دندانی به مجموعه ای متنوع از باکتری ها اطلاق می شود که بر روی سطح دندان یافت می شوند. </strong><strong>هدف از این مطالعه، </strong><strong>بررسی اثر ضدمیکروبی گیاه </strong><strong>توربید </strong><strong>Daphne Oleoides</strong><strong>روی باکتریهای جدا شده از پلاک دندانی بود.</strong><br /> <strong>مواد و روش ها:</strong><strong>این مطالعه مقطعی، پس از جمع آوری پلاک های دندانی، جداسازی باکتری های موجود در نمونه ها، شناسایی باکتری ها توسط تست های بیوشیمیایی و واکنش زنجیره پلیمراز (</strong><strong>Polymerase Chain Reaction</strong><strong>) </strong><strong>صورت گرفت. </strong><strong>برگ و ساقه گیاه </strong><strong>D.Oleoides</strong><strong>در فصل های رویش جمع آوری و در سایه خشک شد. عصاره آبی، الکلی و هیدروالکلی این گیاه با روش عصارهگیری کلاسیک استخراج شد. سپس اثرات ضد میکروبی آن با روش انتشار دیسک </strong><strong>و حداقل غلظت مهار کنندگی </strong><strong>مورد </strong><strong>بررسی قرار گرفت. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از</strong><strong>آزمون کروسکال-والیس و </strong><strong>Dunn</strong><strong> انجام شد (05/0</strong><strong>a</strong><strong>=</strong><strong>).</strong><br /> <strong>یافته ها:</strong><strong>در پلاک های دندانی جمع آوری شده، حضور باکتری های استافیلوکوکوس اورئوس، استافیلوکوکوس اپیدرمیدیس، سودوموناس آئروجینوزا و استرپتوکوکوس موتانس به اثبات رسید.</strong><strong> عصاره الکلی بیشترین فعالیت ضدمیکروبی خود را علیه باکتری استرپتوکوکوس موتانس با قطر هاله عدم رشد </strong><strong>05/1</strong><strong>±</strong><strong>55/20 میلی متر و کمترین غلظت کشندگی </strong><strong>19/0 </strong><strong>میلی گرم بر میلی لیتر نشان داد. از سویی کمترین توان ضدمیکروبی عصاره الکلی علیه باکتری استافیلوکوکوس اپیدرمیدیس با قطر هاله عدم رشد 5/0</strong><strong>±</strong><strong>4/7 میلی متر و غلظت 5/12 میلی گرم بر </strong><strong><br /> </strong><strong>میلی لیتر نشان داده شد</strong><strong>(05/0</strong><strong><em>P</em></strong><strong><</strong><strong>).</strong><br /> <strong>نتیجه گیری:</strong><strong> نتایج</strong><strong>تحقیق</strong><strong>حاضر</strong><strong>نشان</strong><strong>داد</strong><strong>که</strong><strong>عصاره الکلی</strong><strong>گیاه </strong><strong>D.Oleoides</strong><strong> توانایی</strong><strong>استخراج</strong><strong>ترکیبات</strong><strong>آنتی</strong><strong>باکتریایی</strong><strong>بر ضد باکتری های ایجاد کننده عفونت های دهانی</strong><strong> را دارد. </strong> | fa_IR |
| dc.format.extent | 1144 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد | fa_IR |
| dc.publisher | Mashhad University of Medical Sciences, School of Dentistry | en_US |
| dc.relation.ispartof | مجله دانشکده دندانپزشکی مشهد | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Journal of Mashhad Dental School | en_US |
| dc.relation.isversionof | https://dx.doi.org/10.22038/jmds.2019.14234 | |
| dc.subject | پلاک های دندانی | fa_IR |
| dc.subject | حداقل غلظت مهار کنندگی | fa_IR |
| dc.subject | گیاه توربید | fa_IR |
| dc.title | بررسی اثر ضدمیکروبی گیاه (توربید) Daphne Oleoides روی باکتریهای جدا شده از پلاک دندانی | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | مقاله پژوهشی | fa_IR |
| dc.contributor.department | کارشناس ارشد میکروبیولوژی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد بروجرد، لرستان، ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | کارشناس ارشد میکروبیولوژی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد بروجرد، لرستان، ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | دکتری تخصصی باکتری شناسی پزشکی، گروه میکروب شناسی پزشکی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی همدان، همدان، ایران | fa_IR |
| dc.citation.volume | 43 | |
| dc.citation.issue | 4 | |
| dc.citation.spage | 387 | |
| dc.citation.epage | 400 | |
| nlai.contributor.orcid | 0000-0002-9505-0662 | |
| nlai.contributor.orcid | 0000-0002-3962-4668 | |