نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorحسینی سالکده, قاسمfa_IR
dc.contributor.authorنصر آبادی, داودfa_IR
dc.date.accessioned1399-07-08T17:34:43Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-09-29T17:34:43Z
dc.date.available1399-07-08T17:34:43Zfa_IR
dc.date.available2020-09-29T17:34:43Z
dc.date.issued2012-02-20en_US
dc.date.issued1390-12-01fa_IR
dc.date.submitted2011-11-17en_US
dc.date.submitted1390-08-26fa_IR
dc.identifier.citationحسینی سالکده, قاسم, نصر آبادی, داود. (1390). بررسی پروتئوم ریشه و برگ برنج تحت تنش شوری. فصلنامه علمی ـ پژوهشی زیست فناوری گیاهان زراعی, 1(1), 1-11.fa_IR
dc.identifier.issn2252-0783
dc.identifier.issn2322-4819
dc.identifier.urihttp://cropbiotech.journals.pnu.ac.ir/article_120.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/24374
dc.description.abstractشوری خاک و آب یکی از عوامل محدود‏کننده کشت برنج در سراسر دنیا می‌باشد. این گیاه در مرحله گیاهچه (seedling) حساسیت زیادی نسبت به شوری دارد. پروتئومیکس با توانایی کشف پروتیین‏ها و ژن‌های پاسخ‏دهنده به تنش، در فرایند ‏اصلاح برای تنش‌ها به ویژه تنش شوری نقش کاربردی دارد. جهت بررسی اثر تنش‏شوری بر فرآیند‌های فیزیولوژیکی و الگوی بیان پروتیین‌های گیاه برنج، بذرهای دو رقم متحمل و حساس، به ترتیب (Oryza sativa cv.IR651 and cv.IR29) در محیط کشت یوشیدا، در قالب طرح کاملا تصادفی با سه تکرار کشت شدند. وزن خشک، تر و نسبت + K+/Naدر برگ سوم و ریشه‏ی گیا‌هان اندازه‌گیری شد. نتایج نشان داد، کاهش وزن کل ماده خشک گیاهچه‌ها در رقم حساس (IR29) نسبت به رقم متحمل (IR651) اثر معنی‌دار داشت. همچنین نسبتK+/Na+ در رقم IR651 بیش از دو برابر این نسبت در رقم IR29 بود. پروتیین‌های برگ سوم و ریشه گیاهچه‌ها به روشTCA/Acetone استخراج و الکتروفورز دو‏بعدی با استفاده از سیستم IPG انجام شد. با استفاده از نرم‌افزار Melanie3 345‏ نقطه پروتیینی تکرار‌پذیر در برگ و 468 نقطه در ریشه شناسایی شد از این تعداد 107 پروتیین در ریشه و 86 پروتیین در برگ هر دو ژنوتیپ پاسخ معنی‏دار به تنش نشان دادند. سپس پروتیین‏ها با استفاده از روشESI-Q-TOF MS/MS توالی‏یابی شدند که مهمترین آن‏ها عبارت‌اند از فریتین، آسکوربات‌پراکسیداز و روبیسکو‌اکتیواز در برگ و پراکسیداز و آسکوربات‏پراکسیداز در ریشه. پروتیین‌های مذکور همگی آنزیم بوده و در سازوکارهای سم‌زدایی و حذف رادیکال‌های آزاد اکسیژن (پراکسیداز، آسکوربات پراکسیداز)، هموستازی آهن (فریتین) و فعال‌سازی دیگر آنزیم‌ها (روبیسکو اکتیواز) نقش دارند.fa_IR
dc.format.extent3271
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه پیام نورfa_IR
dc.publisherPayame Noor Universityen_US
dc.relation.ispartofفصلنامه علمی ـ پژوهشی زیست فناوری گیاهان زراعیfa_IR
dc.relation.ispartofCrop Biotechnologyen_US
dc.subjectبرنجfa_IR
dc.subjectتنش شوریfa_IR
dc.subjectپروتئومیکسfa_IR
dc.subjectالکتروفورز دو بعدیfa_IR
dc.subjectتنش اکسیداتیوfa_IR
dc.subjectاصلاح نباتات مولکولیfa_IR
dc.subjectبیوتکنولوژی و تنش های زنده و غیرزندهfa_IR
dc.subjectپروتئومیکسfa_IR
dc.titleبررسی پروتئوم ریشه و برگ برنج تحت تنش شوریfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeعلمی پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentاستادیار بخش ژنومیکس پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی ایرانfa_IR
dc.citation.volume1
dc.citation.issue1
dc.citation.spage1
dc.citation.epage11


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد