| dc.contributor.author | آذرخش, مرضیه | fa_IR |
| dc.contributor.author | ایرانی, مهدی | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-07-08T17:34:22Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-09-29T17:34:22Z | |
| dc.date.available | 1399-07-08T17:34:22Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-09-29T17:34:22Z | |
| dc.date.issued | 2020-08-22 | en_US |
| dc.date.issued | 1399-06-01 | fa_IR |
| dc.date.submitted | 2019-03-11 | en_US |
| dc.date.submitted | 1397-12-20 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | آذرخش, مرضیه, ایرانی, مهدی. (1399). بررسی نظری شیمی گزینی آنزیم استیلن هیدراتاز. Chemistry Researches, 3(1), 21-28. doi: 10.22036/ijc.2019.188246.1078 | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 27171442 | |
| dc.identifier.issn | 27171450 | |
| dc.identifier.uri | https://dx.doi.org/10.22036/ijc.2019.188246.1078 | |
| dc.identifier.uri | http://www.chemistryresearches.ir/article_113358.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/24217 | |
| dc.description.abstract | در این پژوهش از نظریه تابعی چگالی برای بررسی شیمیگزینی آنزیم استیلنهیدراتاز در واکنش هیدراسیون 3-بوتین-2-ال، پروپارژیل الکل و پروپن استفاده شده است. ابتدا، بر اساس ساختار کریستالی آنزیم، یک مدل بزرگ از جایگاه فعال آن ساخته شد. ساختار نقاط ایستا در طول مسیر واکنش بهینه شده و نیمرخ انرژی واکنش به دست آمد. نتایج نشان میدهد که برای 3-بوتین-2-ال انرژی اتصال 1/16 کیلوکالریبرمول بالاتر و محصول ایجاد شده 4/17 کیلوکالریبرمول پایدارتر از محصول سوبسترای طبیعی این آنزیم (استیلن) است. به طور مشابه برای پروپارژیل الکل نیز انرژی اتصال 7/10 کیلوکالریبرمول بالاتر از سوبسترای استیلن است. پروپارژیل الکل در مرحله سوم واکنش خود به یک حد واسط بسیار پایدار رسیده و واکنش آن متوقف میشود. این نتایج نشان میدهند که 3-بوتین-2-ال و پروپارژیل الکل به عنوان بازدارنده رقابتی برای آنزیم استیلن هیدراتاز عمل میکنند. نتایج محاسبات برای واکنش پروپن نشان داد که انرژی اتصال این ترکیب بسیار گرماگیرتر از استیلن، 3-بوتین-2-ال و پروپارژیل الکل است (3/30 کیلوکالری برمول). همچنین مرحله بعدی واکنش نیز انرژی بالایی لازم دارد. در نتیجه پروپن نمیتواند سوبسترای مناسبی برای استیلن هیدراتاز باشد. | fa_IR |
| dc.format.extent | 1097 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | انجمن شیمی ایران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Chemistry Researches | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Iranian Journal of Chemistry | en_US |
| dc.relation.isversionof | https://dx.doi.org/10.22036/ijc.2019.188246.1078 | |
| dc.subject | استیلن هیدراتاز | fa_IR |
| dc.subject | آنزیم | fa_IR |
| dc.subject | شیمیگزینی | fa_IR |
| dc.subject | روش کلاستر | fa_IR |
| dc.subject | نظریه تابعی چگالی | fa_IR |
| dc.title | بررسی نظری شیمی گزینی آنزیم استیلن هیدراتاز | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | مقاله پژوهشی | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه شیمی، دانشکده علوم، دانشگاه کردستان، سنندج، ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه شیمی، دانشکده علوم، دانشگاه کردستان، سنندج، ایران | fa_IR |
| dc.citation.volume | 3 | |
| dc.citation.issue | 1 | |
| dc.citation.spage | 21 | |
| dc.citation.epage | 28 | |
| nlai.contributor.orcid | 0000-0002-7409-7760 | |