نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorملکی‌راد, مهرکfa_IR
dc.contributor.authorنصر, نسرینfa_IR
dc.contributor.authorکاظمی تبار, سیّد کمالfa_IR
dc.date.accessioned1399-07-09T03:21:49Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-09-30T03:21:49Z
dc.date.available1399-07-09T03:21:49Zfa_IR
dc.date.available2020-09-30T03:21:49Z
dc.date.issued2016-11-21en_US
dc.date.issued1395-09-01fa_IR
dc.date.submitted2016-11-01en_US
dc.date.submitted1395-08-11fa_IR
dc.identifier.citationملکی‌راد, مهرک, نصر, نسرین, کاظمی تبار, سیّد کمال. (1395). مطالعه برخی متابولیت‌های گیاه دارویی استویا (<i> Stevia rebaudiana</i> Bertoni) در شرایط کشت درون‌ شیشه‌ای و طبیعی با استفاده از گاز کروماتوگرافی- طیف سنجی جرمی (GC-MS). زیست فناوری گیاهان دارویی, 2, 41-53.fa_IR
dc.identifier.issn2423-6039
dc.identifier.urihttp://jmpb.znu.ac.ir/article_26212.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/239065
dc.description.abstractاستویا (<em>Stevia rebaudiana </em>Bertoni) گیاهی چندساله است که به دلیل وجود شیرین کننده‌های طبیعی دی‌ترپن‌ها که حدود 20-4 درصد ماده خشک برگ‌های این گیاه را تشکیل می‌دهد، شهرت و اهمیت زیادی پیدا کرده است. از آنجا که تولید استویا ازطریق بذر، نشاکاری، قلمه،کشت بافت انجام می‌شود، بنابراین در پژوهش حاضر به طور خاص به مقایسه ترکیبات این گیاه در شرایط مختلف رشدی شامل شرایط طبیعی و کشت بافت با استفاده از عصاره و اسانس گیاه پرداخته شد. نتایج نشان داد که از بین 55 ترکیب شناسایی شده در عصاره حاصل از کشت بافت، علاوه بر 16 ترکیب مشترک، 39 ترکیب آن صرفا در شرایط کشت بافت مشاهده شد که در عصاره حاصل از گیاه رشد یافته در شرایط طبیعی وجود نداشت. همچنین از بین 70 ترکیب شناسایی شده در عصاره گیاه حاصل از کشت طبیعی، تعداد 54 ترکیب شیمیایی از آن در شرایط کشت بافت مشاهده نشد و مختص عصاره حاصل از گیاه رشد یافته در شرایط طبیعی بود. نتایج آزمایش ترکیبات شیمیایی اسانس نشان داد که تعداد هشت ترکیب مشترک در بین نمونه‌های استویای کشت بافتی و طبیعی وجود داشت. بنابراین از بین 41 ترکیب شیمیایی شناسایی شده در اسانس استویای حاصل از کشت بافت، تعداد 33 ترکیب آن فقط در شرایط کشت بافت مشاهده شد و در اسانس حاصل از گیاه رشد یافته در شرایط طبیعی وجود نداشت. همچنین از بین 164 ترکیب شناسایی شده در اسانس گیاه استویای رشد یافته در محیط کشت طبیعی، تعداد 156 ترکیب شیمیایی از آن در شرایط کشت بافت مشاهده نشد و مختص عصاره حاصل از گیاه رشد یافته در شرایط طبیعی بود. نتایج این تحقیق می تواند در برنامه ریزی تولید متابولیت های ثانویه در شرایط مختلف رشد بکار رود.fa_IR
dc.format.extent1272
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherپژوهشکده فناوری‌های نوین زیستی دانشگاه زنجانfa_IR
dc.publisherResearch Institute of Modern Biological Techniques, University of Zanjanen_US
dc.relation.ispartofزیست فناوری گیاهان داروییfa_IR
dc.relation.ispartofJournal of Medicinal Plants Biotechnologyen_US
dc.subjectاستویاfa_IR
dc.subjectکشت درون شیشه‌ایfa_IR
dc.subjectگاز کروماتوگرافیfa_IR
dc.titleمطالعه برخی متابولیت‌های گیاه دارویی استویا (<i> Stevia rebaudiana</i> Bertoni) در شرایط کشت درون‌ شیشه‌ای و طبیعی با استفاده از گاز کروماتوگرافی- طیف سنجی جرمی (GC-MS)fa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقاله پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentدانشجوی کارشناسی ارشد گروه زیست شناسی، دانشگاه پیام نور مرکز ساری، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentاستادیار گروه زیست شناسی، دانشگاه پیام نور، تهران، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشیار گروه اصلاح نباتات و بیوتکنولوژی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ایرانfa_IR
dc.citation.volume2
dc.citation.spage41
dc.citation.epage53


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد