| dc.contributor.author | دیلم, آزاده | fa_IR | 
| dc.contributor.author | روحانی, حامد | fa_IR | 
| dc.contributor.author | صبوری, حسین | fa_IR | 
| dc.contributor.author | غلامعلی پورعلمداری, ابراهیم | fa_IR | 
| dc.date.accessioned | 1399-07-09T03:18:30Z | fa_IR | 
| dc.date.accessioned | 2020-09-30T03:18:30Z |  | 
| dc.date.available | 1399-07-09T03:18:30Z | fa_IR | 
| dc.date.available | 2020-09-30T03:18:30Z |  | 
| dc.date.issued | 2019-08-23 | en_US | 
| dc.date.issued | 1398-06-01 | fa_IR | 
| dc.date.submitted | 2017-12-13 | en_US | 
| dc.date.submitted | 1396-09-22 | fa_IR | 
| dc.identifier.citation | دیلم, آزاده, روحانی, حامد, صبوری, حسین, غلامعلی پورعلمداری, ابراهیم. (1398). تأثیر تنشهای خشکی و شوری بر ویژگیهای جوانهزنی، کربوهیدرات محلول و پرولین گیاه Atriplex halimus. علوم و تحقیقات بذر ایران, 6(2), 245-255. doi: 10.22124/jms.2019.3603 | fa_IR | 
| dc.identifier.issn | 2476-3780 |  | 
| dc.identifier.uri | https://dx.doi.org/10.22124/jms.2019.3603 |  | 
| dc.identifier.uri | https://jms.guilan.ac.ir/article_3603.html |  | 
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/237942 |  | 
| dc.description.abstract | تنشهای خشکی و شوری یکی از مهمترین عامل محدود کننده در رشد گیاهان میباشد. بر این اساس به منظور بررسی خصوصیات جوانهزنی، کربوهیدرات محلول و پرولین Atriplex halimus در مواجه با تنشهای خشکی و شوری در مرحله جوانهزنی و گیاهچه دو آزمایش جداگانه در قالب طرح کامل تصادفی درسه تکرار انجام شد. تیمارهای آزمایشهای تنش خشکی و شوری در 5 سطح شامل 0، 4-، 8-، 12- و 16- بار بود که به ترتیب با استفاده از مانیتول و کلرید سدیم تحت دو آزمایش جداگانه اعمال شد. نتایج حاصل از این تحقیق نشان داد که اثر تنشهای خشکی و شوری بر صفات درصد و سرعت جوانهزنی، طول ریشهچه و ساقهچه، شاخص بنیه بذر، وزنخشک ساقهچه و ریشهچه، غلظت کربوهیدرات محلول و پرولین A halimus در سطح یک درصد تاثیر معنیدار داشت. مقایسه میانگین نشان داد که کلیه صفات جوانهزنی با افزایش خشکی و شوری کاهش یافت. البته حداکثر طول ریشهچه در تیمار 4- بار خشکی و شوری مشاهده شد. در تمامی تیمارهای شوری گیاه قادر به جوانهزنی بود. اما در اعمال تنش خشکی تا غلظت 12- بار مانیتول جوانهزنی مشاهده شد. همچنین محتوی پرولین و کربوهیدرات محلول با افزایش تنش شوری و خشکی بهطور معنیداری افزایش پیدا کرد. به طور کلى، شاخصهای جوانهزنی و مورفولوژیکی گونه مورد مطالعه شرایط شوری را بهتر از خشکی تحمل کرد. همچنین در مرحله جوانهزنی نسبت به گیاهچه به تنش حساس بوده و وقوع تنش در این شرایط میتواند سبب کاهش درصد و سرعت جوانهزنی شود. | fa_IR | 
| dc.language | فارسی |  | 
| dc.language.iso | fa_IR |  | 
| dc.publisher | دانشگاه گیلان | fa_IR | 
| dc.publisher | University of Guilan | en_US | 
| dc.relation.ispartof | علوم و تحقیقات بذر ایران | fa_IR | 
| dc.relation.ispartof | Iranian Journal of Seed Sciences and Research | en_US | 
| dc.relation.isversionof | https://dx.doi.org/10.22124/jms.2019.3603 |  | 
| dc.subject | بنیه بذر | fa_IR | 
| dc.subject | کلرید سدیم | fa_IR | 
| dc.subject | مانیتول | fa_IR | 
| dc.subject | هیدروپونیک | fa_IR | 
| dc.title | تأثیر تنشهای خشکی و شوری بر ویژگیهای جوانهزنی، کربوهیدرات محلول و پرولین گیاه Atriplex halimus | fa_IR | 
| dc.type | Text | en_US | 
| dc.type | مقاله پژوهشی | fa_IR | 
| dc.contributor.department | گروه مرتعداری دانشکده علوم کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه گنبد کاووس | fa_IR | 
| dc.contributor.department | گروه آبخیزداری دانشکده علوم کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه گنبد کاووس | fa_IR | 
| dc.contributor.department | گروه تولیدات گیاهی دانشکده علوم کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه گنبد کاووس | fa_IR | 
| dc.contributor.department | گروه تولیدات گیاهی دانشکده علوم کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه گنبد کاووس | fa_IR | 
| dc.citation.volume | 6 |  | 
| dc.citation.issue | 2 |  | 
| dc.citation.spage | 245 |  | 
| dc.citation.epage | 255 |  |