نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorدیلم, آزادهfa_IR
dc.contributor.authorروحانی, حامدfa_IR
dc.contributor.authorصبوری, حسینfa_IR
dc.contributor.authorغلامعلی پورعلمداری, ابراهیمfa_IR
dc.date.accessioned1399-07-09T03:18:30Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-09-30T03:18:30Z
dc.date.available1399-07-09T03:18:30Zfa_IR
dc.date.available2020-09-30T03:18:30Z
dc.date.issued2019-08-23en_US
dc.date.issued1398-06-01fa_IR
dc.date.submitted2017-12-13en_US
dc.date.submitted1396-09-22fa_IR
dc.identifier.citationدیلم, آزاده, روحانی, حامد, صبوری, حسین, غلامعلی پورعلمداری, ابراهیم. (1398). تأثیر تنش‌های خشکی و شوری بر ویژگی‌های جوانه‌زنی، کربوهیدرات محلول و پرولین گیاه Atriplex halimus. علوم و تحقیقات بذر ایران, 6(2), 245-255. doi: 10.22124/jms.2019.3603fa_IR
dc.identifier.issn2476-3780
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22124/jms.2019.3603
dc.identifier.urihttps://jms.guilan.ac.ir/article_3603.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/237942
dc.description.abstractتنش‎های خشکی و شوری یکی از مهمترین عامل محدود کننده در رشد گیاهان می‎باشد. بر این اساس به منظور بررسی خصوصیات جوانه‌زنی، کربوهیدرات محلول و پرولین Atriplex halimus در مواجه با تنش‌های خشکی و شوری در مرحله جوانه‎زنی و گیاهچه‎ دو آزمایش جداگانه در قالب طرح کامل تصادفی درسه تکرار انجام شد. تیمارهای آزمایش‌های تنش خشکی و شوری در 5 سطح شامل 0، 4-، 8-، 12- و 16- بار بود که به ترتیب با استفاده از مانیتول و کلرید سدیم تحت دو آزمایش جداگانه اعمال شد. نتایج حاصل از این تحقیق نشان داد که اثر تنش‌های خشکی و شوری بر صفات درصد و سرعت جوانه‎زنی، ‎طول ریشه‌چه و ساقه‌چه، شاخص بنیه بذر، وزن‎خشک ساقه‎چه و ریشه‎چه، غلظت کربوهیدرات محلول و پرولین A halimus در سطح یک درصد تاثیر معنی‌دار داشت. مقایسه میانگین نشان داد که کلیه صفات جوانه‌زنی با افزایش خشکی و شوری کاهش یافت. البته حداکثر طول ریشه‌چه در تیمار 4- بار خشکی و شوری مشاهده شد. در تمامی تیمارهای شوری گیاه قادر به جوانهزنی بود. اما در اعمال تنش خشکی تا غلظت 12- بار مانیتول جوانه‌زنی مشاهده شد. همچنین محتوی پرولین و کربوهیدرات محلول با افزایش تنش شوری و خشکی بهطور معنیداری افزایش پیدا کرد. به طور کلى، شاخصهای جوانهزنی و مورفولوژیکی گونه مورد مطالعه شرایط شوری را بهتر از خشکی تحمل کرد. همچنین در مرحله جوانهزنی نسبت به گیاهچه به تنش حساس بوده و وقوع تنش در این شرایط میتواند سبب کاهش درصد و سرعت جوانهزنی شود.fa_IR
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه گیلانfa_IR
dc.publisherUniversity of Guilanen_US
dc.relation.ispartofعلوم و تحقیقات بذر ایرانfa_IR
dc.relation.ispartofIranian Journal of Seed Sciences and Researchen_US
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22124/jms.2019.3603
dc.subjectبنیه بذرfa_IR
dc.subjectکلرید سدیمfa_IR
dc.subjectمانیتولfa_IR
dc.subjectهیدروپونیکfa_IR
dc.titleتأثیر تنش‌های خشکی و شوری بر ویژگی‌های جوانه‌زنی، کربوهیدرات محلول و پرولین گیاه Atriplex halimusfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقاله پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentگروه مرتع‌داری دانشکده علوم کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه گنبد کاووسfa_IR
dc.contributor.departmentگروه آبخیزداری دانشکده علوم کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه گنبد کاووسfa_IR
dc.contributor.departmentگروه تولیدات گیاهی دانشکده علوم کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه گنبد کاووسfa_IR
dc.contributor.departmentگروه تولیدات گیاهی دانشکده علوم کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه گنبد کاووسfa_IR
dc.citation.volume6
dc.citation.issue2
dc.citation.spage245
dc.citation.epage255


فایل‌های این مورد

فایل‌هااندازهقالبمشاهده

فایلی با این مورد مرتبط نشده است.

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد