نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorناجی, طاهرهfa_IR
dc.contributor.authorحسین زاده صحافی, همایونfa_IR
dc.contributor.authorجاذبی زاده, محمد کریمfa_IR
dc.contributor.authorثمری, زهرهfa_IR
dc.date.accessioned1399-07-09T03:14:15Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-09-30T03:14:16Z
dc.date.available1399-07-09T03:14:15Zfa_IR
dc.date.available2020-09-30T03:14:16Z
dc.date.issued2010-11-22en_US
dc.date.issued1389-09-01fa_IR
dc.date.submitted2010-06-30en_US
dc.date.submitted1389-04-09fa_IR
dc.identifier.citationناجی, طاهره, حسین زاده صحافی, همایون, جاذبی زاده, محمد کریم, ثمری, زهره. (1389). بررسی اثر ایزوفلاون های روغن سویا بر رشد و رسیدگی اووسیت ها در ماهی گورامی سه خال ماده نابالغ (Trichogaster trichopterus). پژوهش های علوم و فنون دریایی, 5(3), 11-24.fa_IR
dc.identifier.issn2008-2193
dc.identifier.issn۲۵۸۸-۷۵۳X
dc.identifier.urihttp://jmstr.iau-tnb.ac.ir/article_524994.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/236479
dc.description.abstractدر  این  تحقیق  اثرات  ایزوفلاون های  روغن  سویا  بر رشد و رسیدگی  اووسیت ها  در  ماهی  گورامی نابالغ مورد بررسی قرار گرفت. بدین  منظور  پس از کلر زدایی آب ، ماهیان  با وزنی5/2- 5/1گرم در آب رها شدند. سازگار سازی ماهیان با محیط، به مدت یک هفته انجام شد. سپس آزمایش ها در 7 تیمار ( 2 تیمار شاهد و 5 تیماراصلی) که هر گروه شامل 10 قطعه ماهی با وزن 5/2-5/1  گرم بود،انجام گرفت. ماهیان هرتیمار، پنج دوز از روغن سویا با مقادیر      10،20،30،40،50میکروگرم برکیلوگرم را به صورت تزریق در عضله زیر باله پشتی (IM) و به مقدار 02/0 میلی لیتر دریافت نمودند و پس از گذشت یک هفته ماهیان تشریح و تخمدان آنها خارج گردیده، و در فرمالین 10 در صد فیکس گردید. سپس مراحل پاساژ بافت صورت پذیرفت ومقاطع بافتی با دستگاه میکروتوم با ضخامت 8 میکرومتر تهیه و رنگ آمیزی با H&E انجام گرفت . سپس میانگین درصد شاخص گنادی، درصد فراوانی سلول های بالغ و نابالغ درتخمدان، میانگین، قطر بزرگترین و کوچکترین تخمک های بالغ و نابالغ و ساختار بافت شناسی ماهیان هر تیمار با گروه شاهد مقایسه گردید.    میانگین درصد شاخص گنادی در تیمار شاهد و کنترل7/5 درصد بود و در تیمار پنجم به 7/ 6(با غلظت 10میکرو گرم در کیلو گرم)در صد رسید.هم چنین با  افزایش دوز محلول ، در صد فراوانی سلول های بالغ و افزایش قطر تخمک های بالغ مشاهده شد.بررسی نتایج حاصل از مقایسه موارد فوق بین تیمارهای مختلف از نظر فاز تکاملی غالب اووسیت ها در هر گروه نشان داد، که استفاده از ایزوفلاون های روغن سویا می تواند سبب تسریع بلوغ نهایی در ماهی گورامی سه خال شود و این تأثیر در دوزهای بالاتر روغن سویا بارزتر بود.<strong>                                        </strong>fa_IR
dc.format.extent764
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمالfa_IR
dc.relation.ispartofپژوهش های علوم و فنون دریاییfa_IR
dc.subjectروغن سویاfa_IR
dc.subjectایزوفلاونfa_IR
dc.subjectتخمدانfa_IR
dc.subjectTrichogaster trichopterusfa_IR
dc.subjectبیولوژی دریاfa_IR
dc.subjectشیلاتfa_IR
dc.titleبررسی اثر ایزوفلاون های روغن سویا بر رشد و رسیدگی اووسیت ها در ماهی گورامی سه خال ماده نابالغ (Trichogaster trichopterus)fa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeپژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم داروییfa_IR
dc.contributor.departmentموسسه تحقیقات شیلاتfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم داروییfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم داروییfa_IR
dc.citation.volume5
dc.citation.issue3
dc.citation.spage11
dc.citation.epage24


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد