| dc.contributor.author | ناجی, طاهره | fa_IR | 
| dc.contributor.author | حسین زاده صحافی, همایون | fa_IR | 
| dc.contributor.author | امیدی, سیما | fa_IR | 
| dc.date.accessioned | 1399-07-09T03:14:06Z | fa_IR | 
| dc.date.accessioned | 2020-09-30T03:14:06Z |  | 
| dc.date.available | 1399-07-09T03:14:06Z | fa_IR | 
| dc.date.available | 2020-09-30T03:14:06Z |  | 
| dc.date.issued | 2012-05-21 | en_US | 
| dc.date.issued | 1391-03-01 | fa_IR | 
| dc.date.submitted | 2012-11-15 | en_US | 
| dc.date.submitted | 1391-08-25 | fa_IR | 
| dc.identifier.citation | ناجی, طاهره, حسین زاده صحافی, همایون, امیدی, سیما. (1391). بررسی اثر عصاره تخم کدو تنبل (Cucurbita pepo) و β17ـ استرادیول برروی محور HPG در ماهی گورامی سه خال Trichogaster trichopterus)). پژوهش های علوم و فنون دریایی, 7(1), 47-55. | fa_IR | 
| dc.identifier.issn | 2008-2193 |  | 
| dc.identifier.issn | ۲۵۸۸-۷۵۳X |  | 
| dc.identifier.uri | http://jmstr.iau-tnb.ac.ir/article_522505.html |  | 
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/236426 |  | 
| dc.description.abstract | <strong>در این تحقیق اثر عصاره کدو تنبل (</strong><strong><em>Cucurbita pepo</em></strong><strong>) وβ17 ـ استرادیول (</strong><strong>E<sub>2</sub></strong><strong>) برروی محور </strong><strong>HPG</strong><strong> در جنس نر ماهی گورامی سه خال مورد ارزیابی قرار گرفت.</strong><strong>هدف از انجام این پژوهش، بررسی تاثیر عصاره کدو تنبل بر سطوح هورمونهای جنسی و نیزبررسی تغییرات بافت کبد بود.بدین منظور100 قطعه ماهی نر نابالغ با میانگین وزنی 5/0</strong><strong>±</strong><strong>5/2 گرم در 10 گروه تیمار مورد ارزیابی قرار گرفتند.ماهیان در گروههای مختلف تحت تیمار، با عصاره تخم کدو تنبل و</strong><strong>E<sub>2</sub></strong><strong> بطور جداگانه (10،20، 30و</strong><strong>50</strong><strong>میلی گرم در هرکیلوگرم وزن ماهی) و نیز دو گروه به عنوان کنترل در نظر گرفته شد.کنترل 1 دریافت کننده 20 میکرولیترمتا نول و کنترل 2 بدون تزریق بودند.20 روز پس از پایان آزمایش ماهیان تشریح شدند. هورمونهای استرادیول و تستوسترون و همچنین یون </strong><strong>Ca<sup>+2</sup></strong><strong> مورد ارزیابی قرار گرفت.بررسی حاصل از مقایسه سطح هورمونهای استرادیول و تستوسترون و همچنین یون </strong><strong>Ca<sup>+2</sup></strong><strong> اختلاف معنیداری را در تیمارهای </strong><strong>I</strong><strong> و </strong><strong>II</strong><strong> با، تستوسترون(1/1)، استرادیول (</strong><strong>0/83</strong><strong>)، یون </strong><strong>Ca<sup>+2</sup></strong><strong> (73/19)، تیمار</strong><strong>III</strong><strong> با تستوسترون (34/1)، استرادیول (396/1)، یون</strong><strong> Ca<sup>+2</sup></strong><strong>(65/20)، تیمار </strong><strong>IV</strong><strong> با تستوسترون (8/1)، استرادیول (682/1)، یون </strong><strong>Ca<sup>+2</sup></strong><strong> (86/22)، تیمار </strong><strong>v</strong><strong> باتستوسترون (88/0)، استرادیول (55/2)، یون </strong><strong>Ca<sup>+2</sup></strong><strong> (43/24)،تیمار</strong><strong>VI</strong><strong> با، تستوسترون (91/0)، استرادیول (54/3)، یون </strong><strong>Ca<sup>+2</sup></strong><strong> (15/27)،تیمار</strong><strong>VII</strong><strong> با،تستوسترون (97/0)، استرادیول(41/4)،یون </strong><strong>Ca<sup>+2</sup></strong><strong> (80/30)، تیمار </strong><strong>VIII</strong><strong> با تستوسترون(08/1)،</strong><strong>استرادیول(45/6)، یون </strong><strong>Ca<sup>+2</sup></strong><strong> (32/35) که به ترتیب دریافت کننده دوزهای 10،20،30 و50 میلی گرم در هر کیلوگرم عصاره تخم کدو تنبل و 10،20، 30و50 میلی گرم در هر کیلوگرم </strong><strong>E<sub>2</sub></strong><strong> بودند. در مقایسه با گروه شاهد، تستوسترون (78/0)، استرادیول (52/0)، یون </strong><strong>Ca<sup>+2</sup></strong><strong> (46/16)اختلاف معنیداری نشان داد.(05/0></strong><strong>P</strong><strong>). نتایج حاکی از تاثیر گذاری بیشتر تیمار</strong><strong>VI</strong><strong> و</strong><strong>VIII</strong><strong> بر سطح هورمونهای تستوسترون و استرادیول و همچنین یون </strong><strong>Ca<sup>+2</sup></strong><strong> در مقایسه با سایر تیمارها و نیز تیمار کنترل در ماهی گورامی سه خال نر بود. به طور کلی میتوان نتیجه گرفت که عصاره کدوتنبل احتمالا میتواند سبب القای رسیدگی جنسی در جنس مذکرگردد.</strong> | fa_IR | 
| dc.format.extent | 354 |  | 
| dc.format.mimetype | application/pdf |  | 
| dc.language | فارسی |  | 
| dc.language.iso | fa_IR |  | 
| dc.publisher | دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال | fa_IR | 
| dc.relation.ispartof | پژوهش های علوم و فنون دریایی | fa_IR | 
| dc.subject | بیولوژی دریا | fa_IR | 
| dc.subject | شیلات | fa_IR | 
| dc.title | بررسی اثر عصاره تخم کدو تنبل (Cucurbita pepo) و β17ـ استرادیول برروی محور HPG در ماهی گورامی سه خال Trichogaster trichopterus)) | fa_IR | 
| dc.type | Text | en_US | 
| dc.contributor.department | واحد علوم دارویی، دانشگاه آزاد اسلامی ، تهران ، ایران | fa_IR | 
| dc.contributor.department | موسسه تحقیقات شیلات ، تهران، ایران | fa_IR | 
| dc.contributor.department | واحد علوم دارویی، دانشگاه آزاد اسلامی ، تهران ، ایران | fa_IR | 
| dc.citation.volume | 7 |  | 
| dc.citation.issue | 1 |  | 
| dc.citation.spage | 47 |  | 
| dc.citation.epage | 55 |  |