| dc.contributor.author | صفامنش, هانیه | fa_IR |
| dc.contributor.author | کشاورز حداد, غلامرضا | fa_IR |
| dc.contributor.author | پیرائی, خسرو | fa_IR |
| dc.contributor.author | زارع, هاشم | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-07-09T03:02:50Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-09-30T03:02:50Z | |
| dc.date.available | 1399-07-09T03:02:50Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-09-30T03:02:50Z | |
| dc.date.issued | 2019-06-22 | en_US |
| dc.date.issued | 1398-04-01 | fa_IR |
| dc.date.submitted | 2018-09-04 | en_US |
| dc.date.submitted | 1397-06-13 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | صفامنش, هانیه, کشاورز حداد, غلامرضا, پیرائی, خسرو, زارع, هاشم. (1398). برآورد کششهای کیفی تقاضا برای انواع گوشت در سبد غذایی خانوارهای ایرانی. پژوهشنامه اقتصادی, 19(73), 47-74. doi: 10.22054/joer.2019.10763 | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 1735-210X | |
| dc.identifier.issn | 2476-6453 | |
| dc.identifier.uri | https://dx.doi.org/10.22054/joer.2019.10763 | |
| dc.identifier.uri | http://joer.atu.ac.ir/article_10763.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/232498 | |
| dc.description.abstract | <em>در مطالعات تقاضای مصرفی یک کالا میتوان فرآیندهایی را ملاحظه کرد که انتخاب و توجه به کیفیت کالا از تصمیمگیری برای مصرف یا عدم مصرف آن پیروی میکند. چنانچه متغیر توضیحی که در هر دو مرحله از فرآیند تصمیمگیری مشترک است، تغییر کند، دو اثر را نشان میدهد؛ نخست، احتمال اینکه آیا کالا مصرف بشود و دوم در صورت مصرف شدن به مساله کیفیت کالا توجه شود. اصطلاح کیفیت اشاره به هر عامل ذهنی دارد که مصرف</em><em></em><em>کننده را ترغیب میکند تا با صرف کردن مقداری پول برای آن کالا نسبت به جانشین</em><em></em><em>هایش، آن را به دست آورد. هدف مطالعه حاضر بررسی میزان اثرگذاری عوامل جمعیتشناختی و اجتماعی-اقتصادی بر انتخاب کیفیت گوشت دام و گوشت به صورت همفزون</em><em></em><em>شده (دام، طیور و آبزیان) و همچنین برآورد کشش کیفیت مرتبط با این عوامل برای داده</em><em></em><em>های مقطعی بودجه خانوارهای شهری و روستایی ایران در سال 1393 است. رویکرد هکمن دومرحلهای (۱۹۷۹) به طورگستردهای در تخمین این نوع مدلها استفاده میشود. یافتههای این تحقیق نشان می</em><em></em><em>دهد، مهمترین متغیر تعیینکننده میزان کیفیت تقاضا شده توسط خانوار، سطح درآمد و بعد از آن سطح سواد است. در این مطالعه کشش درآمدی کیفیت برای تمامی نمونهها مثبت و از نظر آماری معنی</em><em></em><em>دار به دست آمده است. پس از درآمد، متغیرهایی مانند جنسیت، سن و تحصیلات سرپرست خانوار اثر معناداری بر کیفیت تقاضا دارند. </em> | fa_IR |
| dc.format.extent | 666 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | دانشگاه علامه طباطبایی | fa_IR |
| dc.publisher | Allameh Tabataba'i University | en_US |
| dc.relation.ispartof | پژوهشنامه اقتصادی | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Economics Research | en_US |
| dc.relation.isversionof | https://dx.doi.org/10.22054/joer.2019.10763 | |
| dc.subject | تقاضا | fa_IR |
| dc.subject | کششهای کیفی | fa_IR |
| dc.subject | روش هکمن دومرحلهای | fa_IR |
| dc.title | برآورد کششهای کیفی تقاضا برای انواع گوشت در سبد غذایی خانوارهای ایرانی | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.contributor.department | دانشجوی دکتری، گروه اقتصاد، دانشکده اقتصاد و مدیریت، واحد شیراز، دانشگاه آزاد اسلامی | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشیار،گروه اقتصاد، دانشکده اقتصاد و مدیریت، دانشگاه صنعتی شریف | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشیارگروه اقتصاد، دانشکده اقتصاد و مدیریت، واحد شیراز، دانشگاه آزاد اسلامی | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه اقتصاد، دانشکده اقتصاد و مدیریت، واحد شیراز، دانشگاه آزاد اسلامی | fa_IR |
| dc.citation.volume | 19 | |
| dc.citation.issue | 73 | |
| dc.citation.spage | 47 | |
| dc.citation.epage | 74 | |