نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorکریمی زینکانلو, ساراfa_IR
dc.contributor.authorهمتی, خدایارfa_IR
dc.contributor.authorخیرخواه, محمدfa_IR
dc.date.accessioned1399-07-09T02:50:00Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-09-30T02:50:00Z
dc.date.available1399-07-09T02:50:00Zfa_IR
dc.date.available2020-09-30T02:50:00Z
dc.date.issued2017-01-20en_US
dc.date.issued1395-11-01fa_IR
dc.date.submitted2015-07-04en_US
dc.date.submitted1394-04-13fa_IR
dc.identifier.citationکریمی زینکانلو, سارا, همتی, خدایار, خیرخواه, محمد. (1395). تاثیر سطوح مختلف کودهای آلی روی صفات مرفوفیزیولوژیکی کاکوتی (Ziziphora clinopodioides Lam.). مجله پژوهش‌های تولید گیاهی, 23(4), 1-16. doi: 10.22069/jopp.2017.9330.1889fa_IR
dc.identifier.issn2322-2050
dc.identifier.issn2322-2778
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22069/jopp.2017.9330.1889
dc.identifier.urihttp://jopp.gau.ac.ir/article_3521.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/228036
dc.description.abstractسابقه و هدف: امروزه برای داشتن یک نظام کشاورزی پایدار، استفاده از نهاده هایی که جنبه های اکولوژیکی نظام را بهبود بخشند و مخاطرات محیطی را کاهش دهند ضروری به نظر می رسد. گیاهان خانواده نعناعیان از قرنها پیش در اکثر کشورها به عنوان چاشنی یا ادویه غذاها و هم چنین به عنوان دارو برای هضم غذا و مقابله با بیماری‌های ویروسی استفاده می شده اند. کاکوتی Ziziphora clinopodioides) Lam.) یکی از گیاهان دارویی و معطر است که به عنوان دمنوش و چای برای معالجه گلودرد، بی نظمی های گوارشی، بادشکن، ضد عفونی کننده و التیام دهنده زخم و همچنین در صنایع غذایی و لبنی استفاده می شود. این گیاه پراکنش نسبتاٌ وسیعی در مناطق مختلف آب و هوایی ایران به ویژه مناطق کوهستانی در استانهای خراسان، آذربایجان، همدان، کرمانشاه و سایر مناطق کوهستانی دارد (14). بنابراین، با در نظر گرفتن اهمیت گیاه دارویی کاکوتی، این آزمایش با هدف بررسی اثر سطوح مختلف کود های آلی گاوی و مرغی بر برخی خصوصیات مرفوفیزیولوژیکی گیاه دارویی کاکوتی مورد بررسی قرار گرفت.<br /> مواد و روش ها: این آزمایش در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با 3 تکرار در مزرعه تحقیقاتی دانشکده کشاورزی شیروان و آزمایشگاه دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان در سال زراعی 93-92 اجرا شد. تیمار ها ی مورد مطالعه شامل: 3 سطح کود دامی از نوع گاوی (5، 10 و 15 تن در هکتار)، 3 سطح کود مرغی (2، 4 و 6 تن در هکتار) و شاهد (بدون مصرف کود) بود. صفات مورد مطالعه شامل ارتفاع، قطر تاج پوشش، گسترش طوقه، عملکرد وزن تر و خشک و میزان کلروفیل بوته بود.<br /> یافته ها: نتایج نشان داد تیمار ها روی صفات مورد بررسی در سطح 1٪ تاثیر معنی داری داشت. مصرف کودهای آلی باعث افزایش میزان صفات ظاهری نظیر ارتفاع، قطر تاج و طوقه، عملکرد وزن تر و خشک، میزان کلروفیل بوته شد. بر اساس نتایج آزمون مقایسه میانگین ها بیشترین میزان ارتفاع بوته (91/28 سانتیمتر) با کاربرد 10 تن کود گاوی، بیشترین میزان قطر تاج‌پوشش گیاهی (90/31 سانتیمتر) و قطر طوقه (15/10 سانتیمتر) در تیمار 4 تن در هکتار کود مرغی، بیشترین عملکرد وزن تر (17/412 گرم در متر مربع) و خشک (88/148 گرم در متر مربع) در تیمار 10 تن کود گاوی و بیشترین میزان کلروفیل (12/64 میلی گرم بر سانتیمتر مربع) در تیمار 15 تن در هکتار کود گاوی حاصل شد. همچنین در بررسی فنول و آنتی اکسیدان گیاه مشاهده شد که بیشترین میزان این صفات (به ترتیب 472/0و 703/59) در شاهد بدست آمد. بیشترین میزان فلاونوئید (273/0 میلی گرم بر گرم) هم در تیمار های 5 تن در هکتار کود گاوی، 2 تن در هکتار کود مرغی و شاهد (بدون مصرف کود) مشاهده شد.<br /> نتیجه گیری: بنابراین با توجه به اثر مثبت مصرف کودهای آلی بر خصوصیات زراعی و بیوشیمیایی گیاه دارویی کاکوتی، مصرف کودهای آلی بر صفات ظاهری مورد اندازه گیری اثر مثبت اما روی برخی صفات بیوشیمیایی نظیر فنول، فلاونوئید و آنتی اکسیدان تاثیر عکس داشته است. بطوریکه با افزایش مصرف کودهای آلی میزان صفات ظاهری افزایش و صفات بیوشیمیایی کاهش نشان دادند.fa_IR
dc.format.extent329
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگانfa_IR
dc.publisherGorgan University Of Agricultural Sciences anden_US
dc.relation.ispartofمجله پژوهش‌های تولید گیاهیfa_IR
dc.relation.ispartofJournal of Plant Production Researchen_US
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22069/jopp.2017.9330.1889
dc.subjectکود گاویfa_IR
dc.subjectکود مرغیfa_IR
dc.subjectصفات ظاهریfa_IR
dc.subjectصفات بیوشیمیاییfa_IR
dc.subjectگیاهان داروییfa_IR
dc.titleتاثیر سطوح مختلف کودهای آلی روی صفات مرفوفیزیولوژیکی کاکوتی (Ziziphora clinopodioides Lam.)fa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeپژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentدانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشیار دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگانfa_IR
dc.contributor.departmentاستادیار گروه تکنولوژی تولیدات گیاهی مجتمع آموزش عالی شیروانfa_IR
dc.citation.volume23
dc.citation.issue4
dc.citation.spage1
dc.citation.epage16


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد