نمایش مختصر رکورد

dc.date.accessioned1399-07-09T02:48:37Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-09-30T02:48:37Z
dc.date.available1399-07-09T02:48:37Zfa_IR
dc.date.available2020-09-30T02:48:37Z
dc.date.issued2010-05-22en_US
dc.date.issued1389-03-01fa_IR
dc.date.submitted2012-07-17en_US
dc.date.submitted1391-04-27fa_IR
dc.identifier.citation(1389). شناسایی عوامل قارچی مرگ گیاهچه، سوختگی و لکه برگی سیر و پیاز در منطقه جیرفت. مجله پژوهش‌های تولید گیاهی, 17(1), 91-101.fa_IR
dc.identifier.issn2322-2050
dc.identifier.issn2322-2778
dc.identifier.urihttp://jopp.gau.ac.ir/article_242.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/227577
dc.description.abstractسیر و پیاز در مناطق جیرفت و کهنوج، به‌ویژه در قالب طرح استمرار، سطح زیر کشت قابل‌توجهی را به خود اختصاص داده‌اند. یکی از عوامل تهدیدکننده توسعه کشت این دو محصول، بیماری سوختگی و لکه برگی می‌باشد. به‌منظور شناسایی عامل (عوامل) ایجادکننده بیماری در منطقه، طی سال‌های 1380 تا 1382 مزارع متعددی مورد بازدید قرار گرفتند. پس از کشت نمونه‌ها (در مجموع 40 نمونه) روی محیط‌های سیب‌زمینی دکستروز آگار و خالص‌سازی جدایه‌های قارچی، قارچ‌های <em>Fusarium solani</em><em>، </em><em>F. oxysporum</em><em>، </em><em>F. semitectum</em><em> </em>و  <em>Rhizoctonia  solani</em>جداسازی و شناسایی گردیدند. همه قارچ‌های جداسازی شده (33 مورد) روی گیاهچه‌های پیاز بیماری‌زا بودند و دوباره جداسازی گردیدند. نوعی علایم سوختگی برگی (بلاچ) در مرحله بلوغ روی برگ‌های سیر و پیاز مشاهده شد و از بوته‌های آلوده، قارچ <em>Cladosporium</em> <em>cladosporioides</em> جداسازی گردید و بیماری‌زایی آن به اثبات رسید. همچنین، در مزارع پیاز و سیر، علایم بیماری لکه ارغوانی در ابتدا به‌صورت لکه‌های زرد رنگ و سپس، به‌صورت لکه‌های کشیده بیضوی و ارغوانی رنگ مشاهده شد که گاهی با کپک قهوه‌ای رنگی نیز پوشیده می‌شد. قارچ عامل بیماری، <em>Alternaria </em>sp. شناسایی گردید. نوعی بیماری سوختگی برگی در مرحله بلوغ روی بوته‌های سیر و پیاز مشاهده شد. علایم بیماری به‌صورت لکه‌های کوچک زرد رنگ روی برگ‌های پایینی بوته مشاهده شد. اتصال لکه‌ها باعث خشکیدن بخشی یا در مواردی کل برگ گردید. از بوته‌های دارای علایم، قارچ <em>Stemphylium</em> sp. جداسازی گردید و بیماری‌زایی آن به اثبات رسید.fa_IR
dc.format.extent358
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگانfa_IR
dc.publisherGorgan University Of Agricultural Sciences anden_US
dc.relation.ispartofمجله پژوهش‌های تولید گیاهیfa_IR
dc.relation.ispartofJournal of Plant Production Researchen_US
dc.subjectپیازfa_IR
dc.subjectسیرfa_IR
dc.subjectلکه‌ برگیfa_IR
dc.subjectسوختگیfa_IR
dc.subjectAlternariafa_IR
dc.subjectCladosporiumfa_IR
dc.subjectRhizoctoniafa_IR
dc.subjectStemphyliumfa_IR
dc.subjectFusariumfa_IR
dc.titleشناسایی عوامل قارچی مرگ گیاهچه، سوختگی و لکه برگی سیر و پیاز در منطقه جیرفتfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeپژوهشیfa_IR
dc.citation.volume17
dc.citation.issue1
dc.citation.spage91
dc.citation.epage101


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد