نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorعراقی سوره, عبدالهfa_IR
dc.contributor.authorحسن پور, علیfa_IR
dc.contributor.authorسلیم پور, امیرfa_IR
dc.date.accessioned1399-07-09T02:36:50Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-09-30T02:36:50Z
dc.date.available1399-07-09T02:36:50Zfa_IR
dc.date.available2020-09-30T02:36:50Z
dc.date.issued2011-02-20en_US
dc.date.issued1389-12-01fa_IR
dc.date.submitted2010-11-03en_US
dc.date.submitted1389-08-12fa_IR
dc.identifier.citationعراقی سوره, عبداله, حسن پور, علی, سلیم پور, امیر. (1389). مطالعه کشتارگاهی و باکتری شناختی آبسه‌های کبدی در گوسفندان کشتاری کشتارگاه شهرستان ارومیه. آسیب‌شناسی درمانگاهی دامپزشکی, 4(416), 1007-1012.fa_IR
dc.identifier.issn2322-4746
dc.identifier.issn2476-6984
dc.identifier.urihttp://jvcp.iaut.ac.ir/article_518218.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/223400
dc.description.abstractآبسه­های کبدی به­دلیل ضبط کبد­های آلوده، کاهش کارآیی حیوان و بازدهی لاشه، ضررهای اقتصادی فراوانی را به صنعت دامپروری وارد می­سازد. هدف از تحقیق حاضر تعیین میزان وقوع آبسه­های کبدی و علل باکتریایی آن در گوسفندان کشتار شده در کشتارگاه ارومیه می­باشد. در بازرسی پس از کشتار 3260 لاشه گوسفند، در 48(47/1%) مورد آبسه کبدی مشاهده گردید. تعداد 26 (99/1%) کبد از جنس ماده و 22 (12/1%) کبد از جنس نر واجد آبسه بودند. ارتباط معنی­داری بین بروز آبسه و جنس گوسفندان وجود ندارد. اکثریت آبسه­ها در لب­های راست (8/45%) و سطوح دیافراگمی(9/47%) کبد­ها  قرار داشتند. اختلاف موجود در تعداد آبسه­ها، مابین سطوح مختلف از لحاظ آماری معنی­دار بود(05/0<em>p</em><). از تمامی آبسه­ها کشت هوازی و بی­هوازی انجام گرفت و 71 باکتری از 6 جنس به شرح زیر جدا گردید:  <em>فوزوباکتریوم نکروفوروم</em> (14 مورد به­طور خالص و 9 مورد مخلوط با دیگر باکتری­ها)،<em> کورینه باکتریوم پزودوتوبرکلوزیس</em> (5 مورد به­طور خالص و 14 مورد مخلوط با دیگر باکتری­ها)، <em> آرکانوباکتریوم</em> <em>پیوژنز</em> (4 مورد به­طور خالص و 10 مورد مخلوط با دیگر باکتری­ها)، <em>اشریشیا کلی</em> (2 مورد به­طور خالص و 5 مورد مخلوط با دیگر باکتری­ها)، <em>پزودوموناس ایروژنوزا</em> و <em>استافیلوکوک­ها</em> (هر دو فقط به صورت مخلوط از 4 مورد). نتایج حاصل از این مطالعه نشان داد که<em> فوزوباکتریوم نکروفوروم</em> با فراوانی 7/49%، مهم­ترین عامل باکتریایی و <em>کورینه باکتریوم پزودوتوبرکلوزیس</em> با فراوانی 6/39%، دومین عامل باکتریایی مهم در ایجاد آبسه­های کبدی در گوسفندان شهرستان ارومیه می­باشند.fa_IR
dc.format.extent195
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریزfa_IR
dc.relation.ispartofآسیب‌شناسی درمانگاهی دامپزشکیfa_IR
dc.subjectآبسه کبدیfa_IR
dc.subjectکشتارگاهfa_IR
dc.subjectباکتری شناسیfa_IR
dc.subjectگوسفندfa_IR
dc.subjectارومیهfa_IR
dc.titleمطالعه کشتارگاهی و باکتری شناختی آبسه‌های کبدی در گوسفندان کشتاری کشتارگاه شهرستان ارومیهfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeعلمی پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentگروه علوم درمانگاهی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد ارومیه، ارومیه، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentگروه علوم درمانگاهی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد تبریز، تبریز، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentدانش آموخته دامپزشکی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد ارومیه، ارومیه، ایرانfa_IR
dc.citation.volume4
dc.citation.issue416
dc.citation.spage1007
dc.citation.epage1012


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد