نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorپندونه, علیfa_IR
dc.contributor.authorصدرایی, سید همایونfa_IR
dc.contributor.authorکاکا, غلامرضاfa_IR
dc.contributor.authorمفید, محمودfa_IR
dc.contributor.authorاسماعیلی, داودfa_IR
dc.contributor.authorامامقلی, عسگرfa_IR
dc.date.accessioned1399-07-09T02:25:42Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-09-30T02:25:43Z
dc.date.available1399-07-09T02:25:42Zfa_IR
dc.date.available2020-09-30T02:25:43Z
dc.date.issued2015-05-22en_US
dc.date.issued1394-03-01fa_IR
dc.date.submitted2004-10-05en_US
dc.date.submitted1383-07-14fa_IR
dc.identifier.citationپندونه, علی, صدرایی, سید همایون, کاکا, غلامرضا, مفید, محمود, اسماعیلی, داود, امامقلی, عسگر. (1394). اثر عصارۀ جوشاندۀ سنجد بر غلظت سرمی IL-6 در موش‌های سفید کوچک دریافت-کنندۀ لیپوپلی ساکارید بروسلا آبورتوس. مجله علمی پزشکی جندی شاپور, 14(2), 151-156.fa_IR
dc.identifier.issn2252-052X
dc.identifier.issn2252-0619
dc.identifier.urihttp://jsmj.ajums.ac.ir/article_46993.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/219520
dc.description.abstract<strong>زمینه و هدف:</strong> شیوع بیماری­های التهابی در سراسر جهان رو به افزایش می­باشد. تاکنون درمان­های رایج نتوانسته­اند در مبتلایان به بیماری­های التهابی، درمان قطعی ایجاد کنند. از طرفی مطالعات اخیر اثرات ضد التهابی عصارۀ آبی سنجد را نشان داده­اند. اینترلوکین 6 سایتوکاینی است که میزان آن در بسیاری از بیماری­های التهابی افزایش می­یابد و لذا به عنوان مارکری برای بیماری­های التهابی شناخته می­شود. هدف از این مطالعه بررسی  اثر عصارۀ آبی میوۀ سنجد بر غلظت  سرمی IL-6 (pg/ml) در موش­های دریافت­کنندۀ لیپوپلی ساکارید بروسلا آبورتوس بود.<br /> <strong>روش بررسی:</strong> 25 سر موش سوری به 5 گروه مساوی پنج­تایی تقسیم شدند. گروه کنترل عصاره دریافت نکرد. به چهار گروه بعدی به ترتیب دوز­های: 10 ، 20 ، 30 و 40 میلی­گرم بر کیلوگرم عصارۀ آبی سنجد به طریق صفاقی و به مدت چهار روز تزریق شد. هر 5 گروه از طریق تزریق داخل صفاقی 100 میکروگرم لیپوپلی ساکارید باکتری بروسلا آبورتوس در روز چهارم دریافت کردند. پس ازخون­گیری از قلب موش­ها سرم آنها جدا شد و بلافاصله در دمای80- درجۀ سانتی­گراد نگهداری شده و سپس غلظت IL-6 با روش اختصاصی Elisa اندازه­گیری گردید.<br /> <strong>یافته­­ها: </strong>غلظت سرمی IL-6 (pg/ml) کاهش معنا­داری را در گروه­های آزمون 10 میلی­گرم بر کیلوگرم (005/0P=)، 20 میلی­گرم بر کیلوگرم (014/0P=)، 30 میلی­گرم بر کیلوگرم (012/0P=) و 40 میلی­گرم بر کیلوگرم (023/0P=)<br /> نتیجه­گیری: می­توان گفت یکی از اثرات ضد التهابی عصارۀ سنجد ایجاد کاهش در غلظت سرمی IL-6 می­باشد.fa_IR
dc.format.extent637
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهوازfa_IR
dc.relation.ispartofمجله علمی پزشکی جندی شاپورfa_IR
dc.relation.ispartofJundishapur Scientific Medical Journalen_US
dc.subjectعصارۀ آبی سنجدfa_IR
dc.subjectاینترلوکین 6fa_IR
dc.subjectلیپوپلی ساکارید بروسلا آبورتوسfa_IR
dc.titleاثر عصارۀ جوشاندۀ سنجد بر غلظت سرمی IL-6 در موش‌های سفید کوچک دریافت-کنندۀ لیپوپلی ساکارید بروسلا آبورتوسfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقاله پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentگروه ایمونولوژی، دانشگاه علوم پزشکی بقیه‌اله (عج)، تهران، ایران.fa_IR
dc.contributor.departmentگروه آناتومی، دانشگاه علوم پزشکی بقیه-اله(عج)، تهران، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentگروه علوم اعصاب، دانشگاه علوم پزشکی بقیه‌اله(‌عج‌)، تهران، ایران. .fa_IR
dc.contributor.departmentگروه آناتومی، دانشگاه علوم پزشکی بقیه-اله(عج)، تهران، ایران.fa_IR
dc.contributor.departmentگروه میکروبیولوژی، دانشگاه علوم پزشکی بقیه‌اله (‌عج‌)، تهران، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentمرکز تحقیقات علوم اعصاب، دانشگاه علوم پزشکی بقیه‌اله (عج)، تهران، ایران.fa_IR
dc.citation.volume14
dc.citation.issue2
dc.citation.spage151
dc.citation.epage156


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد