| dc.contributor.author | پندونه, علی | fa_IR |
| dc.contributor.author | صدرایی, سید همایون | fa_IR |
| dc.contributor.author | کاکا, غلامرضا | fa_IR |
| dc.contributor.author | مفید, محمود | fa_IR |
| dc.contributor.author | اسماعیلی, داود | fa_IR |
| dc.contributor.author | امامقلی, عسگر | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-07-09T02:25:42Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-09-30T02:25:43Z | |
| dc.date.available | 1399-07-09T02:25:42Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-09-30T02:25:43Z | |
| dc.date.issued | 2015-05-22 | en_US |
| dc.date.issued | 1394-03-01 | fa_IR |
| dc.date.submitted | 2004-10-05 | en_US |
| dc.date.submitted | 1383-07-14 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | پندونه, علی, صدرایی, سید همایون, کاکا, غلامرضا, مفید, محمود, اسماعیلی, داود, امامقلی, عسگر. (1394). اثر عصارۀ جوشاندۀ سنجد بر غلظت سرمی IL-6 در موشهای سفید کوچک دریافت-کنندۀ لیپوپلی ساکارید بروسلا آبورتوس. مجله علمی پزشکی جندی شاپور, 14(2), 151-156. | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 2252-052X | |
| dc.identifier.issn | 2252-0619 | |
| dc.identifier.uri | http://jsmj.ajums.ac.ir/article_46993.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/219520 | |
| dc.description.abstract | <strong>زمینه و هدف:</strong> شیوع بیماریهای التهابی در سراسر جهان رو به افزایش میباشد. تاکنون درمانهای رایج نتوانستهاند در مبتلایان به بیماریهای التهابی، درمان قطعی ایجاد کنند. از طرفی مطالعات اخیر اثرات ضد التهابی عصارۀ آبی سنجد را نشان دادهاند. اینترلوکین 6 سایتوکاینی است که میزان آن در بسیاری از بیماریهای التهابی افزایش مییابد و لذا به عنوان مارکری برای بیماریهای التهابی شناخته میشود. هدف از این مطالعه بررسی اثر عصارۀ آبی میوۀ سنجد بر غلظت سرمی IL-6 (pg/ml) در موشهای دریافتکنندۀ لیپوپلی ساکارید بروسلا آبورتوس بود.<br /> <strong>روش بررسی:</strong> 25 سر موش سوری به 5 گروه مساوی پنجتایی تقسیم شدند. گروه کنترل عصاره دریافت نکرد. به چهار گروه بعدی به ترتیب دوزهای: 10 ، 20 ، 30 و 40 میلیگرم بر کیلوگرم عصارۀ آبی سنجد به طریق صفاقی و به مدت چهار روز تزریق شد. هر 5 گروه از طریق تزریق داخل صفاقی 100 میکروگرم لیپوپلی ساکارید باکتری بروسلا آبورتوس در روز چهارم دریافت کردند. پس ازخونگیری از قلب موشها سرم آنها جدا شد و بلافاصله در دمای80- درجۀ سانتیگراد نگهداری شده و سپس غلظت IL-6 با روش اختصاصی Elisa اندازهگیری گردید.<br /> <strong>یافتهها: </strong>غلظت سرمی IL-6 (pg/ml) کاهش معناداری را در گروههای آزمون 10 میلیگرم بر کیلوگرم (005/0P=)، 20 میلیگرم بر کیلوگرم (014/0P=)، 30 میلیگرم بر کیلوگرم (012/0P=) و 40 میلیگرم بر کیلوگرم (023/0P=)<br /> نتیجهگیری: میتوان گفت یکی از اثرات ضد التهابی عصارۀ سنجد ایجاد کاهش در غلظت سرمی IL-6 میباشد. | fa_IR |
| dc.format.extent | 637 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | مجله علمی پزشکی جندی شاپور | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Jundishapur Scientific Medical Journal | en_US |
| dc.subject | عصارۀ آبی سنجد | fa_IR |
| dc.subject | اینترلوکین 6 | fa_IR |
| dc.subject | لیپوپلی ساکارید بروسلا آبورتوس | fa_IR |
| dc.title | اثر عصارۀ جوشاندۀ سنجد بر غلظت سرمی IL-6 در موشهای سفید کوچک دریافت-کنندۀ لیپوپلی ساکارید بروسلا آبورتوس | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | مقاله پژوهشی | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه ایمونولوژی، دانشگاه علوم پزشکی بقیهاله (عج)، تهران، ایران. | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه آناتومی، دانشگاه علوم پزشکی بقیه-اله(عج)، تهران، ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه علوم اعصاب، دانشگاه علوم پزشکی بقیهاله(عج)، تهران، ایران. . | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه آناتومی، دانشگاه علوم پزشکی بقیه-اله(عج)، تهران، ایران. | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه میکروبیولوژی، دانشگاه علوم پزشکی بقیهاله (عج)، تهران، ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | مرکز تحقیقات علوم اعصاب، دانشگاه علوم پزشکی بقیهاله (عج)، تهران، ایران. | fa_IR |
| dc.citation.volume | 14 | |
| dc.citation.issue | 2 | |
| dc.citation.spage | 151 | |
| dc.citation.epage | 156 | |