نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorحسونی‌زاده فلاحیه1, خدیجهfa_IR
dc.contributor.authorنصری, سیماfa_IR
dc.contributor.authorغریب‌ ناصری, محمدکاظمfa_IR
dc.contributor.authorسرکاکی, علیرضاfa_IR
dc.contributor.authorمشهدی‌زاده, شهرامfa_IR
dc.date.accessioned1399-07-09T02:25:42Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-09-30T02:25:42Z
dc.date.available1399-07-09T02:25:42Zfa_IR
dc.date.available2020-09-30T02:25:42Z
dc.date.issued2015-05-22en_US
dc.date.issued1394-03-01fa_IR
dc.date.submitted2014-08-26en_US
dc.date.submitted1393-06-04fa_IR
dc.identifier.citationحسونی‌زاده فلاحیه1, خدیجه, نصری, سیما, غریب‌ ناصری, محمدکاظم, سرکاکی, علیرضا, مشهدی‌زاده, شهرام. (1394). بررسی اثرات عصارۀ میوۀ کیوی (Actinidia deliciosa) بر وزن بدن، هورمون‌های تیروییدی، درد و حافظه در موش‌های صحرایی نر هیپوتیروئیدی. مجله علمی پزشکی جندی شاپور, 14(2), 128-139.fa_IR
dc.identifier.issn2252-052X
dc.identifier.issn2252-0619
dc.identifier.urihttp://jsmj.ajums.ac.ir/article_46989.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/219518
dc.description.abstract<strong>زمینه و هدف: </strong>در هیپوتیروییدی تولید اکسیدان­ها موجب اختلالات رفتاری  می­شود. میوۀ کیوی حاوی ویتامین­های مختلف و مواد آنتی­اکسیدانی است. هدف از انجام<strong>­</strong>این مطالعه بررسی اثر عصارۀ میوۀ کیوی بر وزن بدن، حافظه، درد، میزان T4 و T3 سرمی در موش­های صحرایی نر هیپوتیروئیدی است.<br /> <strong>روش بررسی: </strong>موش­های صحرایی نر ویستار (250- 200 گرم)، شامل گروه­های: 1) کنترل و 7-2) هیپوتیروئیدی که با تجویزmg/lit  500 داروی متی­مازول در آب آشامیدنی به مدت سه هفته هیپوتیروئید شده، و سپس به زیرگروه­های درمان که به ترتیب: 50، 100، 150، 200، 400 mg/kg/5ml عصارۀ میوۀ کیوی و یا سالین نرمال را 14 روز و هر روز یک­بار به صورت خوراکی(گاواژ) دریافت کردند. 8) کنترل مثبت که دوز mg/lit1 لوواتیروکسین دریافت کرد. هورمون­های T3 و  T4 تمامی حیوانات با روش رادیو ایمیواسی، درد با Tail Flick و حافظۀ حیوانات با شاتل باکس و وزن بدن اندازه­گیری شدند. داده­ها با روش آماری ANOVA یکطرفه و آزمون HSD  با سطح معنا­داری حداقل 05/0 P< آنالیز شدند.<br /> <strong>یافته­ها:</strong> در موش­های هیپوتیروئیدی هورمون­های تیروئیدی، درد و حافظه به طور معناداری کاهش یافت(01/0P<). دوزهای 150 و 200 عصارۀ کیوی بدون تأثیر بر غلظت هورمون­های تیروئیدی بهبودی درد و حافظه در موش­های هیپوتیروئیدی  را بطور معنادار بهبود داد (001/0P<). <br />  <strong>نتیجه­گیری: </strong>تجویز عصارۀ کیوی به دلیل اینکه سطوح کاهش یافته هورمون­ها متعاقب هیپوتیروییدی را افزایش نداد، بنابراین تأثیری بر محور عصبی -هورمونی نداشته است. می­توان این اثرات بهبودی بخش کیوی بر اختلالات رفتاری متعاقب هیپوتیروییدی را احتمالاً به خاصیت آنتی­اکسیدانی آن در مغز نسبت داد.<br /> <strong> </strong>fa_IR
dc.format.extent1287
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهوازfa_IR
dc.relation.ispartofمجله علمی پزشکی جندی شاپورfa_IR
dc.relation.ispartofJundishapur Scientific Medical Journalen_US
dc.subjectهیپوتیروئیدیfa_IR
dc.subjectعصارۀ میوۀ کیویfa_IR
dc.subjectT3؛ T4fa_IR
dc.subjectوزن بدنfa_IR
dc.subjectدردfa_IR
dc.subjectحافظهfa_IR
dc.subjectموش صحراییfa_IR
dc.titleبررسی اثرات عصارۀ میوۀ کیوی (Actinidia deliciosa) بر وزن بدن، هورمون‌های تیروییدی، درد و حافظه در موش‌های صحرایی نر هیپوتیروئیدیfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.contributor.departmentگروه زیست‌شناسی، دانشکدۀ علوم، دانشگاه آزاد اسلامی فارس، شیراز، ایران.fa_IR
dc.contributor.departmentگروه زیست‌شناسی، دانشکدۀ علوم، دانشگاه پیام نور واحد شرق تهران، تهران، ایران.fa_IR
dc.contributor.departmentمرکز تحقیقات فیزیولوژی، دانشگاه علوم پزشکی جندی‌شاپور اهواز، اهواز، ایران.fa_IR
dc.contributor.departmentمرکز تحقیقات فیزیولوژی، دانشگاه علوم پزشکی جندی‌شاپور اهواز، اهواز، ایران.fa_IR
dc.contributor.departmentگروه فیزیولوژی دانشکدۀ پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی جندی‌شاپور اهواز، ایران.fa_IR
dc.citation.volume14
dc.citation.issue2
dc.citation.spage128
dc.citation.epage139


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد