| dc.contributor.author | حسونیزاده فلاحیه1, خدیجه | fa_IR | 
| dc.contributor.author | نصری, سیما | fa_IR | 
| dc.contributor.author | غریب ناصری, محمدکاظم | fa_IR | 
| dc.contributor.author | سرکاکی, علیرضا | fa_IR | 
| dc.contributor.author | مشهدیزاده, شهرام | fa_IR | 
| dc.date.accessioned | 1399-07-09T02:25:42Z | fa_IR | 
| dc.date.accessioned | 2020-09-30T02:25:42Z |  | 
| dc.date.available | 1399-07-09T02:25:42Z | fa_IR | 
| dc.date.available | 2020-09-30T02:25:42Z |  | 
| dc.date.issued | 2015-05-22 | en_US | 
| dc.date.issued | 1394-03-01 | fa_IR | 
| dc.date.submitted | 2014-08-26 | en_US | 
| dc.date.submitted | 1393-06-04 | fa_IR | 
| dc.identifier.citation | حسونیزاده فلاحیه1, خدیجه, نصری, سیما, غریب ناصری, محمدکاظم, سرکاکی, علیرضا, مشهدیزاده, شهرام. (1394). بررسی اثرات عصارۀ میوۀ کیوی (Actinidia deliciosa) بر وزن بدن، هورمونهای تیروییدی، درد و حافظه در موشهای صحرایی نر هیپوتیروئیدی. مجله علمی پزشکی جندی شاپور, 14(2), 128-139. | fa_IR | 
| dc.identifier.issn | 2252-052X |  | 
| dc.identifier.issn | 2252-0619 |  | 
| dc.identifier.uri | http://jsmj.ajums.ac.ir/article_46989.html |  | 
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/219518 |  | 
| dc.description.abstract | <strong>زمینه و هدف: </strong>در هیپوتیروییدی تولید اکسیدانها موجب اختلالات رفتاری  میشود. میوۀ کیوی حاوی ویتامینهای مختلف و مواد آنتیاکسیدانی است. هدف از انجام<strong></strong>این مطالعه بررسی اثر عصارۀ میوۀ کیوی بر وزن بدن، حافظه، درد، میزان T4 و T3 سرمی در موشهای صحرایی نر هیپوتیروئیدی است.<br /> <strong>روش بررسی: </strong>موشهای صحرایی نر ویستار (250- 200 گرم)، شامل گروههای: 1) کنترل و 7-2) هیپوتیروئیدی که با تجویزmg/lit  500 داروی متیمازول در آب آشامیدنی به مدت سه هفته هیپوتیروئید شده، و سپس به زیرگروههای درمان که به ترتیب: 50، 100، 150، 200، 400 mg/kg/5ml عصارۀ میوۀ کیوی و یا سالین نرمال را 14 روز و هر روز یکبار به صورت خوراکی(گاواژ) دریافت کردند. 8) کنترل مثبت که دوز mg/lit1 لوواتیروکسین دریافت کرد. هورمونهای T3 و  T4 تمامی حیوانات با روش رادیو ایمیواسی، درد با Tail Flick و حافظۀ حیوانات با شاتل باکس و وزن بدن اندازهگیری شدند. دادهها با روش آماری ANOVA یکطرفه و آزمون HSD  با سطح معناداری حداقل 05/0 P< آنالیز شدند.<br /> <strong>یافتهها:</strong> در موشهای هیپوتیروئیدی هورمونهای تیروئیدی، درد و حافظه به طور معناداری کاهش یافت(01/0P<). دوزهای 150 و 200 عصارۀ کیوی بدون تأثیر بر غلظت هورمونهای تیروئیدی بهبودی درد و حافظه در موشهای هیپوتیروئیدی  را بطور معنادار بهبود داد (001/0P<). <br />  <strong>نتیجهگیری: </strong>تجویز عصارۀ کیوی به دلیل اینکه سطوح کاهش یافته هورمونها متعاقب هیپوتیروییدی را افزایش نداد، بنابراین تأثیری بر محور عصبی -هورمونی نداشته است. میتوان این اثرات بهبودی بخش کیوی بر اختلالات رفتاری متعاقب هیپوتیروییدی را احتمالاً به خاصیت آنتیاکسیدانی آن در مغز نسبت داد.<br /> <strong> </strong> | fa_IR | 
| dc.format.extent | 1287 |  | 
| dc.format.mimetype | application/pdf |  | 
| dc.language | فارسی |  | 
| dc.language.iso | fa_IR |  | 
| dc.publisher | دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز | fa_IR | 
| dc.relation.ispartof | مجله علمی پزشکی جندی شاپور | fa_IR | 
| dc.relation.ispartof | Jundishapur Scientific Medical Journal | en_US | 
| dc.subject | هیپوتیروئیدی | fa_IR | 
| dc.subject | عصارۀ میوۀ کیوی | fa_IR | 
| dc.subject | T3؛ T4 | fa_IR | 
| dc.subject | وزن بدن | fa_IR | 
| dc.subject | درد | fa_IR | 
| dc.subject | حافظه | fa_IR | 
| dc.subject | موش صحرایی | fa_IR | 
| dc.title | بررسی اثرات عصارۀ میوۀ کیوی (Actinidia deliciosa) بر وزن بدن، هورمونهای تیروییدی، درد و حافظه در موشهای صحرایی نر هیپوتیروئیدی | fa_IR | 
| dc.type | Text | en_US | 
| dc.contributor.department | گروه زیستشناسی، دانشکدۀ علوم، دانشگاه آزاد اسلامی فارس، شیراز، ایران. | fa_IR | 
| dc.contributor.department | گروه زیستشناسی، دانشکدۀ علوم، دانشگاه پیام نور واحد شرق تهران، تهران، ایران. | fa_IR | 
| dc.contributor.department | مرکز تحقیقات فیزیولوژی، دانشگاه علوم پزشکی جندیشاپور اهواز، اهواز، ایران. | fa_IR | 
| dc.contributor.department | مرکز تحقیقات فیزیولوژی، دانشگاه علوم پزشکی جندیشاپور اهواز، اهواز، ایران. | fa_IR | 
| dc.contributor.department | گروه فیزیولوژی دانشکدۀ پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی جندیشاپور اهواز، ایران. | fa_IR | 
| dc.citation.volume | 14 |  | 
| dc.citation.issue | 2 |  | 
| dc.citation.spage | 128 |  | 
| dc.citation.epage | 139 |  |