نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorگرمنی, مریمfa_IR
dc.contributor.authorکوهساری, هادیfa_IR
dc.contributor.authorسید النگی, سیده زهراfa_IR
dc.date.accessioned1399-07-09T02:20:11Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-09-30T02:20:11Z
dc.date.available1399-07-09T02:20:11Zfa_IR
dc.date.available2020-09-30T02:20:11Z
dc.date.issued2019-02-20en_US
dc.date.issued1397-12-01fa_IR
dc.date.submitted2017-06-14en_US
dc.date.submitted1396-03-24fa_IR
dc.identifier.citationگرمنی, مریم, کوهساری, هادی, سید النگی, سیده زهرا. (1397). فعالیت ضدباکتریایی وآنتی‌اکسیدانی چند نوع بره موم زنبور عسل جمع آوری شده از مناطق جغرافیایی مختلف استان گلستان. نشریه علمی پژوهشی میکروبیولوژی دامپزشکی, 14(2), 25-35.fa_IR
dc.identifier.issn2251-8851
dc.identifier.issn2252-0244
dc.identifier.urihttp://vet.journals.iau-garmsar.ac.ir/article_664817.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/217560
dc.description.abstractبره موم یکی از مهم‌ترین فرآورده‌های فرعی زنبورعسل است. فعالیت‌های بیولوژیکی بره موم به  موقعیت جغرافیایی و پوشش گیاهی منطقه مرتبط است. هدف از مطالعه حاضر بررسی فعالیت ضدباکتریایی و آنتی اکسیدانی سه نوع بره موم با  موقعیت جغرافیایی مختلف از استان گلستان بود. ارزیابی فعالیت ضد باکتریایی بر اساس انتشار در آگار و با روش چاهک انجام شد. کمترین غلظت مهارکنندگی و کمترین غلظت باکتری کشی با روش ماکرودایلوشن تعیین شد. محتوای کل فنلی و فلاونوئیدی و توانایی مهار رادیکال آزاد نمونه های بره موم نیز تعیین گردید. باکتری‌های گرم مثبت در مقایسه با باکتری‌های گرم منفی حساسیت بیشتری به غلظت‌های مختلف نمونه‌های بره موم نشان دادند به طوریکه کمترین غلظت مهارکنندگی بره موم جمع آوری شده از منطقه جغرافیایی شصت کلا برای<em>باسیلوس سرئوس</em> و <em>استافیلوکوکوس اورئوس</em> به ترتیب 048/0 و 19/0 میلی گرم بر میلی لیتر و برای<em> شیگلا دیسانتری</em> و <em>اشریشیا کلی</em> به ترتیب12/3 و 12/3 میلی گرم بر میلی لیتر گزارش شد. بره موم منطقه جهان نما با میانگین67/142 میلی گرم معادل اسیدگالیک در هرگرم و 24/35 میلی گرم معادل کوئرستین در هر گرم نمونه به ترتیب بیشترین محتوای کل فنلی و فلاونوئیدی را نشان دادند. نمونه شصت کلاً بیشترین فعالیت مهار رادیکال DPPH را نشان داد. بین فعالیت ضد باکتریایی نمونه های بره موم با محتوای فنلی و فلاونوئیدی آنها ارتباط مستقیم دیده شد و عدم ارتباط بین محتوای کل فنلی و فلاونوئیدی با مهار رادیکال آزاد DPPH توجیه کننده این مطلب است که فعالیت آنتی اکسیدانی بره موم به دیگر ترکیبات موجود در آن نیز مربوط شود. لذا مطالعه در خصوص شناسایی دیگر ترکیبات بره موم پیشنهاد می شود.fa_IR
dc.format.extent463
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه آزاد اسلامی واحد گرمسارfa_IR
dc.relation.ispartofنشریه علمی پژوهشی میکروبیولوژی دامپزشکیfa_IR
dc.subjectبره مومfa_IR
dc.subjectمنطقه جغرافیاییfa_IR
dc.subjectفعالیت ضدباکتریاییfa_IR
dc.subjectفعالیت آنتی اکسیدانیfa_IR
dc.subjectباکتری شناسیfa_IR
dc.titleفعالیت ضدباکتریایی وآنتی‌اکسیدانی چند نوع بره موم زنبور عسل جمع آوری شده از مناطق جغرافیایی مختلف استان گلستانfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقاله پژوهشی (اصیل)fa_IR
dc.contributor.departmentدانش آموخته کارشناسی ارشد علوم و صنایع غذایی، واحد آزادشهر، دانشگاه آزاد اسامی، آزادشهر، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentگروه میکروبیولوژی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد آزادشهرfa_IR
dc.contributor.departmentگروه شیمی، واحد آزادشهر، دانشگاه آزاد اسلامی، آزادشهر، ایرانfa_IR
dc.citation.volume14
dc.citation.issue2
dc.citation.spage25
dc.citation.epage35


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد