| dc.contributor.author | جوادمنش, علی | fa_IR |
| dc.contributor.author | موسوی, زهرا | fa_IR |
| dc.contributor.author | تنهاییان, عباس | fa_IR |
| dc.contributor.author | ازغندی, مرجان | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-07-08T16:38:04Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-09-29T16:38:04Z | |
| dc.date.available | 1399-07-08T16:38:04Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-09-29T16:38:04Z | |
| dc.date.issued | 2020-03-20 | en_US |
| dc.date.issued | 1399-01-01 | fa_IR |
| dc.date.submitted | 2019-01-10 | en_US |
| dc.date.submitted | 1397-10-20 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | جوادمنش, علی, موسوی, زهرا, تنهاییان, عباس, ازغندی, مرجان. (1399). مقایسهی اثرات ضد باکتریایی پپتید تاناتین با دو اسانس دارچین و پونه کوهی بر روی ایزولههای باکتریهای بیماریزای دامی. تحقیقات دامپزشکی و فرآوردههای بیولوژیک, 33(1), 47-53. doi: 10.22092/vj.2019.124816.1547 | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 2423-5407 | |
| dc.identifier.issn | 2423-5415 | |
| dc.identifier.uri | https://dx.doi.org/10.22092/vj.2019.124816.1547 | |
| dc.identifier.uri | https://vj.areeo.ac.ir/article_120656.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/2157 | |
| dc.description.abstract | استفاده از آنتیبیوتیکها برای درمان عفونتهای حیوانی رو به افزایش است که منجر به ایجاد عوارض جانبی نامطلوب نظیر مقاومت دارویی و نیز باقیماندن آنتیبیوتیک در محصولات غذایی میشود. بنابراین، محققان به دنبال جایگزینی برای آنتیبیوتیک با ترکیبات طبیعی و عوارض جانبی کمتر هستند. که از جمله این ترکیبات میتوان به اسانسهای گیاهی و پپتیدهای ضد میکروبی اشاره کرد. حداقل غلظت مهارکنندگی (MIC) بر اساس روش میکروبراث به وسیلهی پلیت 96 خانه با چهار تکرار با استفاده از اسانس پونهی کوهی، اسانس دارچین و نیز پپتید ضد میکروبی تاناتین برای باکتریهای سالمونلا تیفیموریوم (Salmonella typhimurium)، سالمونلا اینتریدیس (Salmonella enteritidis)، اشرشیاکلای (Escherichia coli) و اشرشیاکلای0157 (E. coli0157) صورت گرفت. بعد از اندازهگیری MIC، باکتریها کشت داده شدند و حداقل غلظت کشندگی باکتری (MBC) سنجیده شد. نتایج آزمایش نشان داد کمترین مقدار MIC مربوط به پپتید تاناتین بر روی باکتری سالمونلا انتریدیس و برابر با μg/ml 6 بود. علاوه بر این، کمترین مقدار MBC مربوط به پپتید تاناتین بر روی باکتریهای اشرشیاکلای 0157 و سالمونلا انتریدیس به میزان μg/ml 25 مشاهده شد. تاناتین یک پپتید ضدمیکروبی کاتیونی است که توجه زیادی را در رابطه با مهار رشد طیف وسیعی از میکروارگانیسمها از جمله باکتریهای گرم منفی، گرم مثبت و همچنین قارچها به خود جلب کرده است. این مطالعه نشان داد که پپتید تاناتین در غلظت کمتری نسبت به اسانس پونه کوهی و اسانس دارچین فعالیت ضد باکتریایی بود. جایگزینی پپتیدهای ضد میکروبی نظیر تاناتین با آنتیبیوتیکهای رایج ممکن است به پیشرفت بزرگی در مبارزه با پاتوژنها در صنعت پرورش دام منجر شود. | fa_IR |
| dc.format.extent | 1025 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی | fa_IR |
| dc.publisher | Agricultural Research,Education and Extension Organization | en_US |
| dc.relation.ispartof | تحقیقات دامپزشکی و فرآوردههای بیولوژیک | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Veterinary Researches & Biological Products | en_US |
| dc.relation.isversionof | https://dx.doi.org/10.22092/vj.2019.124816.1547 | |
| dc.subject | عفونت باکتریایی | fa_IR |
| dc.subject | پپتیدهای ضد میکروبی | fa_IR |
| dc.subject | مقاومت به آنتیبیوتیک | fa_IR |
| dc.subject | اسانس | fa_IR |
| dc.title | مقایسهی اثرات ضد باکتریایی پپتید تاناتین با دو اسانس دارچین و پونه کوهی بر روی ایزولههای باکتریهای بیماریزای دامی | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | مقاله کامل | fa_IR |
| dc.contributor.department | عضو هیأت علمی گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، پژوهشکده فناوری زیستی، دانشگاه فردوسی مشهد | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشجوی دکتری ژنتیک و اصلاح نژاد دام، گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد | fa_IR |
| dc.contributor.department | عضو هیأت علمی گروه اصلاح نباتات، دانشکده کشاورزی، دانشگاه صنعتی شاهرود | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشجوی دکتری ژنتیک و اصلاح نژاد دام، گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد | fa_IR |
| dc.citation.volume | 33 | |
| dc.citation.issue | 1 | |
| dc.citation.spage | 47 | |
| dc.citation.epage | 53 | |
| nlai.contributor.orcid | 0000-0001-6016-5905 | |
| nlai.contributor.orcid | 0000-0003-1374-7966 | |
| nlai.contributor.orcid | 0000-0001-8146-4189 | |