نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorعزیزپور, آیدینfa_IR
dc.date.accessioned1399-07-08T16:37:57Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-09-29T16:37:57Z
dc.date.available1399-07-08T16:37:57Zfa_IR
dc.date.available2020-09-29T16:37:57Z
dc.date.issued2019-06-22en_US
dc.date.issued1398-04-01fa_IR
dc.date.submitted2018-08-08en_US
dc.date.submitted1397-05-17fa_IR
dc.identifier.citationعزیزپور, آیدین. (1398). مطالعه اثر فصول بهار و تابستان، سن مرغ مادر و وزن تخم‌مرغ‌ بر صفات جوجه‌درآوری و کیفیت جوجه در گله‌های مادر گوشتی. تحقیقات دامپزشکی و فرآورده‌های بیولوژیک, 32(2), 26-33. doi: 10.22092/vj.2018.122863.1480fa_IR
dc.identifier.issn2423-5407
dc.identifier.issn2423-5415
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22092/vj.2018.122863.1480
dc.identifier.urihttps://vj.areeo.ac.ir/article_117423.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/2113
dc.description.abstractهدف از پژوهش حاضر بررسی اثر فصول بهار و تابستان، سن گله مرغ مادر و وزن تخم‌مرغ نطفه‌دار بر صفات جوجه‌درآوری و کیفیت جوجه بود. بدین منظور، تعداد 1796863 تخم‌مرغ نطفه‌دار با قابلیت جوجه‌درآوری متعلق به سه مزرعه پرورش گله مرغ مادر گوشتی سویه راس 308 در کارخانه جوجه‌کشی طی شش ماه نخست سال 95 به دقت مورد بررسی قرار گرفتند. پس از پایان دوره انکوباسیون تخم‌مرغ‌‌های جوجه‌درآوری شده‌ مزارع ثبت و جوجه‌‌های هچ شده درجه‌بندی و وزن‌کشی شدند. دامنه سنی گله‌های مرغ مادر در 9 گروه و وزن تخم‌مرغ‌ها در 5 گروه تقسیم‌بندی گردید. داده‌ها در قالب طرح کاملا تصادفی با روشGLM (SAS 9.1)1 و آزمون Duncan مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. اثر شش ماهه اول سال و دو فصول بهار و تابستان بر میانگین درصد باروری، میانگین درصد جوجه‌درآوری کل، میانگین درصد جوجه‌درآوری تخم‌مرغ‌های نطفه‌دار و میانگین درصد جوجه‌های غیر‌قابل‌فروش معنی‌دار بود (05/٠>p)، به‌طوری‌که در شهریور ماه و تابستان کمترین فراوانی این پارامترها مشاهده شد. اثر شش ماهه نخست سال بر میانگین وزن تخم‌مرغ، میانگین وزن جوجه و میانگین درصد وزن نسبی جوجه معنی‌داری نبود، اما فراوانی این پارامترها در دو فصول بهار و تابستان اختلاف آماری معنی‌داری داشتند. با افزایش سن گله مرغ مادر میانگین درصد باروری، میانگین درصد جوجه‌درآوری کل، میانگین درصد جوجه‌درآوری تخم‌مرغ‌های نطفه‌دار به‌طور معنی‌دار کاهش یافت (05/٠>p)، درحالی‌که میانگین وزن تخم‌مرغ، میانگین وزن جوجه و میانگین درصد وزن نسبی جوجه افزایش پیدا کرد. به‌طوری‌که کمترین فراوانی درصد باروری، درصد جوجه‌درآوری کل، درصد جوجه‌درآوری تخم‌مرغ‌های نطفه‌دار در مرغان سنین بالای 60 هفته و تخم‌مرغ‌های با وزن بیش از 69 گرم مشاهده گردید. اثر سن گله مرغ مادر و وزن تخم‌مرغ نطفه‌دار بر فراوانی جوجه‌های غیر‌ قابل‌فروش معنی‌دار نبود. نتایج مطالعه حاضر نشان داد که صفات جوجه‌درآوری در فصل تابستان و با افزایش سن گله مرغ مادر و وزن تخم‌مرغ، کاهش می‌یابد و در مقابل کیفیت جوجه افزایش پیدا می‌کند.fa_IR
dc.format.extent516
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherموسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازیfa_IR
dc.publisherAgricultural Research,Education and Extension Organizationen_US
dc.relation.ispartofتحقیقات دامپزشکی و فرآورده‌های بیولوژیکfa_IR
dc.relation.ispartofVeterinary Researches & Biological Productsen_US
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22092/vj.2018.122863.1480
dc.subjectصفات جوجه‌درآوریfa_IR
dc.subjectکیفیت جوجهfa_IR
dc.subjectفصلfa_IR
dc.subjectسن مرغ مادرfa_IR
dc.subjectوزن تخم‌مرغfa_IR
dc.subjectعلوم بالینی دامپزشکیfa_IR
dc.titleمطالعه اثر فصول بهار و تابستان، سن مرغ مادر و وزن تخم‌مرغ‌ بر صفات جوجه‌درآوری و کیفیت جوجه در گله‌های مادر گوشتیfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقاله کاملfa_IR
dc.contributor.departmentدانشیار بیماریهای طیور، دانشکده کشاورزی مشگین شهر، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل، ایرانfa_IR
dc.citation.volume32
dc.citation.issue2
dc.citation.spage26
dc.citation.epage33
nlai.contributor.orcid0000-0002-2834-2200


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد