| dc.contributor.author | ابراهیم پور, سمانه | fa_IR | 
| dc.contributor.author | ایراندوست, خدیجه | fa_IR | 
| dc.date.accessioned | 1399-07-09T01:45:28Z | fa_IR | 
| dc.date.accessioned | 2020-09-30T01:45:28Z |  | 
| dc.date.available | 1399-07-09T01:45:28Z | fa_IR | 
| dc.date.available | 2020-09-30T01:45:28Z |  | 
| dc.date.issued | 2016-05-21 | en_US | 
| dc.date.issued | 1395-03-01 | fa_IR | 
| dc.date.submitted | 2015-10-04 | en_US | 
| dc.date.submitted | 1394-07-12 | fa_IR | 
| dc.identifier.citation | ابراهیم پور, سمانه, ایراندوست, خدیجه. (1395). اثر تمرین هوازی و مکمل یاری امگا 3 بر میزان اشتها و گرلین پلاسمایی زنان چاق. مطالعات کاربردی علوم زیستی در ورزش, 4(7), 33-42. doi: 10.22077/jpsbs.2016.381 | fa_IR | 
| dc.identifier.issn | 2383-0182 |  | 
| dc.identifier.issn | 2538-4694 |  | 
| dc.identifier.uri | https://dx.doi.org/10.22077/jpsbs.2016.381 |  | 
| dc.identifier.uri | http://jpsbs.birjand.ac.ir/article_381.html |  | 
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/205616 |  | 
| dc.description.abstract | چکیده زمینه و هدف: گرلین هورمونی است که در تنظیم انرژی و چاقی نقش دارد و اتخاذ تدابیری برای تنظیم آن، از اهمیت بسزایی برخوردار است. هدف از پژوهش حاضر، بررسی تاثیر مصرف مکمل امگا 3 و تمرین هوازی بر میزان گرلین پلاسمایی و میزان اشتها در زنان چاق میباشد. روش تحقیق: از بین زنان سالم چاق (BMI≥30) شهر لاهیجان، تعداد 60 نفر داوطلب از مراجعه کنندگان به باشگاه های ورزشی سطح شهر در محدوده سنی  35 تا 45 سال، انتخاب شدند و سپس به طور تصادفی در چهار گروه تمرین، تمرین+ مکمل، مکمل و کنترل قرار گرفتند. آزمودنی های گروه های تمرین + مکمل و تمرین، 12 هفته برنامه تمرینی هوازی را اجرا نمودند. همچنین گروه های تمرین+ مکمل و مکمل، روزانه 2 عدد کپسول یک گرمی امگا 3 استفاده نمودند. برنامه تمرینات هوازی شامل 12 هفته و هر هفته 4 جلسه بود که با شدت 55 تا 65 درصد حداکثر ضربان قلب ذخیره به اجرا درآمد. ویژگی های آنتروپومتریک و سطوح گرلین پلاسمایی و میزان اشتها، 48 ساعت قبل از برنامه تمرینی و 48 ساعت پس از پایان آخرین جلسه تمرینی در مرحله لوتئالی آزمودنی ها اندازه گیری شدند. از آزمونهای آماری t وابسته، تحلیل واریانس یکطرفه و آزمون تعقیبی توکی برای تحلیل دادهها در سطح معنیداری 0/05 استفاده شد. یافته ها: نتایج تحقیق نشان داد که میزان گرلین و اشتها در گروه های تمرین و مکمل+ تمرین، افزایش معنی داری پیدا کرد (0/0001=p)؛ در حالیکه در گروه مکمل و کنترل تغییرات معنی داری مشاهده نشد (0/05 | fa_IR | 
| dc.format.extent | 707 |  | 
| dc.format.mimetype | application/pdf |  | 
| dc.language | فارسی |  | 
| dc.language.iso | fa_IR |  | 
| dc.publisher | دانشگاه بیرجند | fa_IR | 
| dc.publisher | University of Birjand | en_US | 
| dc.relation.ispartof | مطالعات کاربردی علوم زیستی در ورزش | fa_IR | 
| dc.relation.ispartof | Journal of Practical Studies of Biosciences in Sport | en_US | 
| dc.relation.isversionof | https://dx.doi.org/10.22077/jpsbs.2016.381 |  | 
| dc.subject | تمرین هوازی | fa_IR | 
| dc.subject | زنان چاق | fa_IR | 
| dc.subject | امگا 3 | fa_IR | 
| dc.subject | گرلین | fa_IR | 
| dc.subject | میزان اشتها | fa_IR | 
| dc.title | اثر تمرین هوازی و مکمل یاری امگا 3 بر میزان اشتها و گرلین پلاسمایی زنان چاق | fa_IR | 
| dc.type | Text | en_US | 
| dc.type | مقاله پژوهشی | fa_IR | 
| dc.contributor.department | دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت، رشت، ایران | fa_IR | 
| dc.contributor.department | استادیار گروه تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره)، قزوین، ایران | fa_IR | 
| dc.citation.volume | 4 |  | 
| dc.citation.issue | 7 |  | 
| dc.citation.spage | 33 |  | 
| dc.citation.epage | 42 |  | 
| nlai.contributor.orcid | 0000-0003-6590-4440 |  |