نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorهمت فر, احمدfa_IR
dc.contributor.authorغوره دان, لیداfa_IR
dc.date.accessioned1399-07-09T01:45:26Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-09-30T01:45:26Z
dc.date.available1399-07-09T01:45:26Zfa_IR
dc.date.available2020-09-30T01:45:26Z
dc.date.issued2016-02-20en_US
dc.date.issued1394-12-01fa_IR
dc.date.submitted2015-04-19en_US
dc.date.submitted1394-01-30fa_IR
dc.identifier.citationهمت فر, احمد, غوره دان, لیدا. (1394). مقایسه تأثیر مکمل یاری کربوهیدرات به تنهایی و کربوهیدرات با ال- آرژنین بر سطوح گلوکز و انسولین در فواصل زمانی برگشت به حالت اولیه پس از فعالیت هوازی. مطالعات کاربردی علوم زیستی در ورزش, 3(6), 21-30. doi: 10.22077/jpsbs.2016.62fa_IR
dc.identifier.issn2383-0182
dc.identifier.issn2538-4694
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22077/jpsbs.2016.62
dc.identifier.urihttp://jpsbs.birjand.ac.ir/article_62.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/205607
dc.description.abstractزمینه و هدف: سطح گلوکز خون هنگام فعالیت بدنی تحت تاثیر قرار می گیرد و نقش مکمل یاری در این مورد مهم است. هدف از پژوهش حاضر مقایسه تاثیر مکمل یاری کربوهیدرات به تنهایی و کربوهیدرات با ال- آرژنین بر سطوح گلوکز و انسولین در فواصل زمانی برگشت به حالت اولیه پس از فعالیت هوازی بیشینه بود. روش تحقیق: 12 زن دانشجوی تربیت بدنی با میانگین سن 37/1±33/21 سال، شاخص توده بدن 59/0±71/21 کیلوگرم بر مترمربع داوطلبانه در این پژوهش شرکت کردند. پروتکل در دو مرحله مجزا (کنترل و تجربی) به فاصله یک هفته اجرا شد. در مرحله کنترل، آزمودنی ها فعالیت هوازی بیشینه با شدت 80 تا 85 درصد ضربان قلب بیشینه تا حد خستگی را انجام دادند و سپس مکمل کربوهیدرات به تنهایی مصرف شد. در مرحله تجربی، آزمودنی ها بعد از فعالیت هوازی، مکمل کربوهیدرات به اضافه ال- آرژنین  مصرف کردند. نمونه خونی در قبل و بعد فعالیت و 1، 2 و 3 ساعت پس از مصرف مکمل گرفته شد. برای تحلیل داده ها از روش آماری تحلیل واریانس با اندازه گیری مکرر و آزمون تعقیبی بونفرونی استفاده گردید و سطح معنی داری 05/0>p منظور گردید. کلیه محاسبات آماری با نرم افزار SPSS18 صورت گرفت. یافته ها: نتایج نشان داد که استفاده از مکمل کربوهیدرات با ال- آرژنین نسبت به کربوهیدرات تنها، سبب افزایش معنی دار (0001/0=p) غلظت گلوکز در ساعت دوم و سوم بعد از فعالیت هوازی شد؛ اما انسولین در زمان بلافاصله، ساعت دوم و سوم بعد از فعالیت هوازی، به طور معنی دار (0001/0=p) افزایش یافت. نتیجه گیری: مصرف مکمل ال- آرژنین با کربوهیدرات در مقایسه با کربوهیدرات تنها؛ سبب افزایش بیشتر سطوح انسولین و گلوکز پس از فعالیت هوازی شدید شد که دال بر افزایش سنتز گلیکوژن عضلانی در دوره بازیافت می باشد.fa_IR
dc.format.extent493
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه بیرجندfa_IR
dc.publisherUniversity of Birjanden_US
dc.relation.ispartofمطالعات کاربردی علوم زیستی در ورزشfa_IR
dc.relation.ispartofJournal of Practical Studies of Biosciences in Sporten_US
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22077/jpsbs.2016.62
dc.subjectگلوکزfa_IR
dc.subjectانسولینfa_IR
dc.subjectال- آرژنینfa_IR
dc.subjectدوره بازیافتfa_IR
dc.subjectفعالیت هوازی بیشینهfa_IR
dc.titleمقایسه تأثیر مکمل یاری کربوهیدرات به تنهایی و کربوهیدرات با ال- آرژنین بر سطوح گلوکز و انسولین در فواصل زمانی برگشت به حالت اولیه پس از فعالیت هوازیfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقاله پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه آزاد اسلامی واحد بروجرد / گروه فیزیولوژی ورزشfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه آزاد واحد بروجردfa_IR
dc.citation.volume3
dc.citation.issue6
dc.citation.spage21
dc.citation.epage30


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد