| dc.contributor.author | همت فر, احمد | fa_IR |
| dc.contributor.author | غوره دان, لیدا | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-07-09T01:45:26Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-09-30T01:45:26Z | |
| dc.date.available | 1399-07-09T01:45:26Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-09-30T01:45:26Z | |
| dc.date.issued | 2016-02-20 | en_US |
| dc.date.issued | 1394-12-01 | fa_IR |
| dc.date.submitted | 2015-04-19 | en_US |
| dc.date.submitted | 1394-01-30 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | همت فر, احمد, غوره دان, لیدا. (1394). مقایسه تأثیر مکمل یاری کربوهیدرات به تنهایی و کربوهیدرات با ال- آرژنین بر سطوح گلوکز و انسولین در فواصل زمانی برگشت به حالت اولیه پس از فعالیت هوازی. مطالعات کاربردی علوم زیستی در ورزش, 3(6), 21-30. doi: 10.22077/jpsbs.2016.62 | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 2383-0182 | |
| dc.identifier.issn | 2538-4694 | |
| dc.identifier.uri | https://dx.doi.org/10.22077/jpsbs.2016.62 | |
| dc.identifier.uri | http://jpsbs.birjand.ac.ir/article_62.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/205607 | |
| dc.description.abstract | زمینه و هدف: سطح گلوکز خون هنگام فعالیت بدنی تحت تاثیر قرار می گیرد و نقش مکمل یاری در این مورد مهم است. هدف از پژوهش حاضر مقایسه تاثیر مکمل یاری کربوهیدرات به تنهایی و کربوهیدرات با ال- آرژنین بر سطوح گلوکز و انسولین در فواصل زمانی برگشت به حالت اولیه پس از فعالیت هوازی بیشینه بود. روش تحقیق: 12 زن دانشجوی تربیت بدنی با میانگین سن 37/1±33/21 سال، شاخص توده بدن 59/0±71/21 کیلوگرم بر مترمربع داوطلبانه در این پژوهش شرکت کردند. پروتکل در دو مرحله مجزا (کنترل و تجربی) به فاصله یک هفته اجرا شد. در مرحله کنترل، آزمودنی ها فعالیت هوازی بیشینه با شدت 80 تا 85 درصد ضربان قلب بیشینه تا حد خستگی را انجام دادند و سپس مکمل کربوهیدرات به تنهایی مصرف شد. در مرحله تجربی، آزمودنی ها بعد از فعالیت هوازی، مکمل کربوهیدرات به اضافه ال- آرژنین مصرف کردند. نمونه خونی در قبل و بعد فعالیت و 1، 2 و 3 ساعت پس از مصرف مکمل گرفته شد. برای تحلیل داده ها از روش آماری تحلیل واریانس با اندازه گیری مکرر و آزمون تعقیبی بونفرونی استفاده گردید و سطح معنی داری 05/0>p منظور گردید. کلیه محاسبات آماری با نرم افزار SPSS18 صورت گرفت. یافته ها: نتایج نشان داد که استفاده از مکمل کربوهیدرات با ال- آرژنین نسبت به کربوهیدرات تنها، سبب افزایش معنی دار (0001/0=p) غلظت گلوکز در ساعت دوم و سوم بعد از فعالیت هوازی شد؛ اما انسولین در زمان بلافاصله، ساعت دوم و سوم بعد از فعالیت هوازی، به طور معنی دار (0001/0=p) افزایش یافت. نتیجه گیری: مصرف مکمل ال- آرژنین با کربوهیدرات در مقایسه با کربوهیدرات تنها؛ سبب افزایش بیشتر سطوح انسولین و گلوکز پس از فعالیت هوازی شدید شد که دال بر افزایش سنتز گلیکوژن عضلانی در دوره بازیافت می باشد. | fa_IR |
| dc.format.extent | 493 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | دانشگاه بیرجند | fa_IR |
| dc.publisher | University of Birjand | en_US |
| dc.relation.ispartof | مطالعات کاربردی علوم زیستی در ورزش | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Journal of Practical Studies of Biosciences in Sport | en_US |
| dc.relation.isversionof | https://dx.doi.org/10.22077/jpsbs.2016.62 | |
| dc.subject | گلوکز | fa_IR |
| dc.subject | انسولین | fa_IR |
| dc.subject | ال- آرژنین | fa_IR |
| dc.subject | دوره بازیافت | fa_IR |
| dc.subject | فعالیت هوازی بیشینه | fa_IR |
| dc.title | مقایسه تأثیر مکمل یاری کربوهیدرات به تنهایی و کربوهیدرات با ال- آرژنین بر سطوح گلوکز و انسولین در فواصل زمانی برگشت به حالت اولیه پس از فعالیت هوازی | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | مقاله پژوهشی | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشگاه آزاد اسلامی واحد بروجرد / گروه فیزیولوژی ورزش | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشگاه آزاد واحد بروجرد | fa_IR |
| dc.citation.volume | 3 | |
| dc.citation.issue | 6 | |
| dc.citation.spage | 21 | |
| dc.citation.epage | 30 | |