نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorصمیمی, امیرسعیدfa_IR
dc.contributor.authorصادقی, بلالfa_IR
dc.contributor.authorتاجیک, جوادfa_IR
dc.contributor.authorفیاض, امینfa_IR
dc.date.accessioned1399-07-08T16:37:41Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-09-29T16:37:41Z
dc.date.available1399-07-08T16:37:41Zfa_IR
dc.date.available2020-09-29T16:37:41Z
dc.date.issued2017-12-22en_US
dc.date.issued1396-10-01fa_IR
dc.date.submitted2016-12-12en_US
dc.date.submitted1395-09-22fa_IR
dc.identifier.citationصمیمی, امیرسعید, صادقی, بلال, تاجیک, جواد, فیاض, امین. (1396). تعیین میزان شیوع و بررسی عوامل خطر ضایعات محوطه دهانی گوسفند و بز در جنوب ایران. تحقیقات دامپزشکی و فرآورده‌های بیولوژیک, 30(4), 168-181.fa_IR
dc.identifier.issn2423-5407
dc.identifier.issn2423-5415
dc.identifier.urihttps://vj.areeo.ac.ir/article_113204.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/2023
dc.description.abstractضایعات محوطه دهانی یکی از مؤثرترین عوامل بر روی سلامت و راندمان تولید است. هدف از انجام این پژوهش ارزیابی شیوع این ضایعات شامل بیماری‌‌های دندان، استخوان‌‌های فک و بافت‌‌های نرم، در بین نشخوارکنندگان کوچک در منطقه جنوب ایران و بررسی تاثیر عوامل خطر این دسته از بیماری‌‌ها شامل سن، جنس، گونه، نژاد، جیره، اندازه و نحوه مدیریت دامپروری‌‌ها است. شاخص‌‌های بررسی میزان شیوع بیماری‌‌های محوطه دهانی با دامنه اطمینان 95 درصد برآورد شد. برای بررسی ارتباط بین شیوع و عوامل خطر پیشنهاد شده، از روش رگرسیون لجستیک تک متغیره و چند متغیره استفاده گردید. نتایج ما نشان داد که از 1342 دام مورد بررسی به‌‌ترتیب 523 (39 درصد)، 123 (2/9 درصد) و 81 راس (شش درصد) دارای ضایعات بالینی دندانی، استخوان‌‌های فک و بافت‌‌های نرم هستند. از عوامل خطر مورد مطالعه بین جنس، نژاد‌‌های بز، گروه‌‌های سنی، مدیریت دامپروری و جیره با میزان شیوع، رابطه معنی‌‌داری داشت. شانس ابتلا به بیماری‌‌های دندانی با افزایش سن نیز افزایش قابل توجهی نشان داد و در بز نژاد پاکستانی نسبت به نژاد سانن بیشتر بود. در بررسی لجستیک بیماری‌‌های دندان، شانس ابتلا در جنس ماده نسبت به نر 7/1 برابر بود و در دامپروری‌‌های با مدیریت سنتی و تغذیه با جیره‌‌های علوفه‌ی به‌‌ترتیب 5/3 و 5/2 برابر دامپروری‌‌های با مدیریت صنعتی و جیره‌‌های دانه‌ی-علوفه‌ی برآورد شد. در نظر گرفتن عوامل فوق از طریق آگاه‌‌سازی دامداران در جهت جوان‌‌سازی دام‌‌ها، انتخاب نژاد مناسب و نظارت دقیق بر نحوه مدیریت و نوع جیره می‌‌تواند نقش عمده‌ی در کاهش هزینه‌‌ها و افزایش بازدهی اقتصادی واحد‌‌های دامپروری داشته باشد.fa_IR
dc.format.extent839
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherموسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازیfa_IR
dc.publisherAgricultural Research,Education and Extension Organizationen_US
dc.relation.ispartofتحقیقات دامپزشکی و فرآورده‌های بیولوژیکfa_IR
dc.relation.ispartofVeterinary Researches & Biological Productsen_US
dc.subjectضایعات محوطه دهانیfa_IR
dc.subjectعوامل خطرfa_IR
dc.subjectگوسفند و بزfa_IR
dc.subjectجنوب ایرانfa_IR
dc.titleتعیین میزان شیوع و بررسی عوامل خطر ضایعات محوطه دهانی گوسفند و بز در جنوب ایرانfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقاله کاملfa_IR
dc.contributor.departmentگروه علوم درمانگاهی دانشکده دامپزشکی دانشگاه شهید باهنر کرمان، کرمان، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentگروه بهداشت و مواد غذایی دانشکده دامپزشکی دانشگاه شهید باهنر کرمان، کرمان، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentگروه علوم درمانگاهی دانشکده دامپزشکی دانشگاه شهید باهنر کرمان، کرمان، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentگروه علوم درمانگاهی دانشکده دامپزشکی دانشگاه شهید باهنر کرمان، کرمانfa_IR
dc.citation.volume30
dc.citation.issue4
dc.citation.spage168
dc.citation.epage181
nlai.contributor.orcid0000-0003-4568-6619


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد