| dc.contributor.author | صنعتگر, امین | fa_IR | 
| dc.contributor.author | آقازاده, معصومه | fa_IR | 
| dc.date.accessioned | 1399-07-08T16:37:41Z | fa_IR | 
| dc.date.accessioned | 2020-09-29T16:37:41Z |  | 
| dc.date.available | 1399-07-08T16:37:41Z | fa_IR | 
| dc.date.available | 2020-09-29T16:37:41Z |  | 
| dc.date.issued | 2017-12-22 | en_US | 
| dc.date.issued | 1396-10-01 | fa_IR | 
| dc.date.submitted | 2016-11-20 | en_US | 
| dc.date.submitted | 1395-08-30 | fa_IR | 
| dc.identifier.citation | صنعتگر, امین, آقازاده, معصومه. (1396). بررسی میزان آلودگی شیرهای خام به آفلاتوکسینM1 در شهرستان خوی. تحقیقات دامپزشکی و فرآوردههای بیولوژیک, 30(4), 147-154. | fa_IR | 
| dc.identifier.issn | 2423-5407 |  | 
| dc.identifier.issn | 2423-5415 |  | 
| dc.identifier.uri | https://vj.areeo.ac.ir/article_113202.html |  | 
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/2021 |  | 
| dc.description.abstract | <span class="matnasli1"><span lang="FA">آفلاتوکسین</span></span><span class="matnasli1"><span dir="LTR"></span></span><span class="matnasli1"><span lang="FA">ها متابولیت</span></span><span class="matnasli1"><span dir="LTR"></span></span><span class="matnasli1"><span lang="FA">های سمی قارچ</span></span><span class="matnasli1"><span dir="LTR"></span></span><span class="matnasli1"><span lang="FA">ها هستند که توسط گونه</span></span><span class="matnasli1"><span dir="LTR"></span></span><span class="matnasli1"><span lang="FA">های مختلف آسپرژیلوس تولید می</span></span><span class="matnasli1"><span dir="LTR"></span></span><span class="matnasli1"><span lang="FA">شوند. این سموم در ایجاد بیماری</span></span><span class="matnasli1"><span dir="LTR"></span></span><span class="matnasli1"><span lang="FA">هایی از قبیل سرطان کبد، هپاتیت مزمن و سیروز نقش بسیار مهمی دارند. هدف از این مطالعه تعیین میزان آفلاتوکسین </span></span><span class="matnasli1"><span dir="LTR">M1</span></span><span class="matnasli1"><span> <span lang="FA">در شیر خام جمع</span></span></span><span class="matnasli1"><span dir="LTR"></span></span><span class="matnasli1"><span lang="FA">آوری شده و بررسی وجود قارچ</span></span><span class="matnasli1"><span dir="LTR"></span></span><span class="matnasli1"><span lang="FA">های مولد آن در خوراک دام شهرستان خوی می</span></span><span class="matnasli1"><span dir="LTR"></span></span><span class="matnasli1"><span lang="FA">باشد. در یک مطالعه توصیفی- تحلیلی از شیرهای خام جمع</span></span><span class="matnasli1"><span dir="LTR"></span></span><span class="matnasli1"><span lang="FA">آوری شده مناطق مختلف شهرستان خوی به طور تصادفی چند نمونه در فاصله زمانی نیمه دوم فصل تابستان تا نیمه اول فصل زمستان انتخاب گردید. بعد از سانتریفوژ کردن نمونه</span></span><span class="matnasli1"><span dir="LTR"></span></span><span class="matnasli1"><span lang="FA">ها بخش فوقانی شیر سانتریفوژ شده که شامل چربی</span></span><span class="matnasli1"><span dir="LTR"></span></span><span class="matnasli1"><span lang="FA">های شیر بود خارج و کنار گذاشته شد و بخش پائینی شیر سانتریفوژ شده که فاقد چربی بود، با روش الایزا و با کیت مخصوص ساخت شرکت </span></span><span class="matnasli1"><span dir="LTR">R-biopharm</span></span><span class="matnasli1"><span lang="FA">،  آنالیز و مقدار آفلاتوکسین آن</span></span><span class="matnasli1"><span dir="LTR"></span></span><span class="matnasli1"><span lang="FA">ها تعیین شد. نتایج این تحقیق نشان داد از 133 نمونه شیر خام که در نیمه دوم فصل تابستان (ماه</span></span><span class="matnasli1"><span dir="LTR"></span></span><span class="matnasli1"><span lang="FA">های مرداد و شهریور) و نیمه اول فصل زمستان (ماه</span></span><span class="matnasli1"><span dir="LTR"></span></span><span class="matnasli1"><span lang="FA">های مهر، آبان و آذر) در سال 1394 نمونه</span></span><span class="matnasli1"><span dir="LTR"></span></span><span class="matnasli1"><span lang="FA">برداری شده و به روش الایزا مورد آزمایش قرار گرفته اند، 06/51 درصد نمونه</span></span><span class="matnasli1"><span dir="LTR"></span></span><span class="matnasli1"><span lang="FA">ها در نیمه دوم فصل تابستان با محدوده صفر تا 0/8 میکروگرم بر لیتر آلوده به آفلاتوکسین </span></span><span class="matnasli1"><span dir="LTR">M1</span></span><span class="matnasli1"><span> <span lang="FA">بودند و در 51/45 درصد از نمونه</span></span></span><span class="matnasli1"><span dir="LTR"></span></span><span class="matnasli1"><span lang="FA">های آلوده میزان میانگین آفلاتوکسین بیش از استاندارد اروپا (05/0 میکروگرم بر لیتر) بود. همچنین 32/52 درصد نمونه</span></span><span class="matnasli1"><span dir="LTR"></span></span><span class="matnasli1"><span lang="FA">ها در نیمه اول فصل زمستان با محدوده 5/0 تا 0/8 میکروگرم بر لیتر به آفلاتوکسین </span></span><span class="matnasli1"><span dir="LTR">M1</span></span><span class="matnasli1"><span> <span lang="FA">آلوده بوده و در 47/60 درصد از نمونه</span></span></span><span class="matnasli1"><span dir="LTR"></span></span><span class="matnasli1"><span lang="FA">های آلوده میزان میانگین آفلاتوکسین بیش از استاندارد اروپا (05/0 میکروگرم بر لیتر) بود. گونه</span></span><span class="matnasli1"><span dir="LTR"></span></span><span class="matnasli1"><span lang="FA">های</span></span><span class="matnasli1"><em><span lang="FA" dir="LTR"> </span></em></span><span class="matnasli1"><em><span dir="LTR">(R. stolonifer) Rhizopus stolonifer</span></em></span><span class="matnasli1"><span lang="FA">و</span></span><span class="matnasli1"><em><span dir="LTR">Aspergillus flavus</span></em></span><span class="matnasli1"><span> <span lang="FA">(</span></span></span><span class="matnasli1"><em><span dir="LTR">A. flavus</span></em></span><span class="matnasli1"><span lang="FA">) و </span></span><span class="matnasli1"><em><span dir="LTR">A. clavatus)  Aspergillus clavatus</span></em></span><span class="matnasli1"><span lang="FA">) به طور مشترک در همه گاوداریهای مورد مطالعه بر روی خوراکهای دام یافت شد. حضور آفلاتوکسین در لبنیات یک مشکل بسیار جدی و مهم برای سلامت عمومی است، مخصوصاً نوزادان و کودکان که بیشترین مصرف</span></span><span class="matnasli1"><span dir="LTR"></span></span><span class="matnasli1"><span lang="FA">کننده این محصولات بشمار می</span></span><span class="matnasli1"><span dir="LTR"></span></span><span class="matnasli1"><span lang="FA">روند. برای کاهش میزان آفلاتوکسین در شیر، کنترل تغذیه دام</span></span><span class="matnasli1"><span dir="LTR"></span></span><span class="matnasli1"><span lang="FA">های شیرده که به نوعی از شیر آن</span></span><span class="matnasli1"><span dir="LTR"></span></span><span class="matnasli1"><span lang="FA">ها استفاده می</span></span><span class="matnasli1"><span dir="LTR"></span></span><span class="matnasli1"><span lang="FA">شود از لحاظ آلودگی به آفلاتوکسین </span></span><span class="matnasli1"><span dir="LTR">M1</span></span><span class="matnasli1"><span> <span lang="FA">باید مورد توجه قرار گیرد.</span></span></span> | fa_IR | 
| dc.format.extent | 540 |  | 
| dc.format.mimetype | application/pdf |  | 
| dc.language | فارسی |  | 
| dc.language.iso | fa_IR |  | 
| dc.publisher | موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی | fa_IR | 
| dc.publisher | Agricultural Research,Education and Extension Organization | en_US | 
| dc.relation.ispartof | تحقیقات دامپزشکی و فرآوردههای بیولوژیک | fa_IR | 
| dc.relation.ispartof | Veterinary Researches & Biological Products | en_US | 
| dc.subject | آفلاتوکسین M1 | fa_IR | 
| dc.subject | شیر خام | fa_IR | 
| dc.subject | خوراک دام | fa_IR | 
| dc.subject | خوی | fa_IR | 
| dc.subject | الایزا | fa_IR | 
| dc.title | بررسی میزان آلودگی شیرهای خام به آفلاتوکسینM1 در شهرستان خوی | fa_IR | 
| dc.type | Text | en_US | 
| dc.type | مقاله کامل | fa_IR | 
| dc.contributor.department | گروه مهندسی علوم و صنایع غذایی، واحد ماکو، دانشگاه آزاد اسلامی، ماکو، ایران. | fa_IR | 
| dc.contributor.department | گروه مهندسی علوم و صنایع غذایی، واحد ماکو، دانشگاه آزاد اسلامی، ماکو، ایران. | fa_IR | 
| dc.citation.volume | 30 |  | 
| dc.citation.issue | 4 |  | 
| dc.citation.spage | 147 |  | 
| dc.citation.epage | 154 |  |