نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorصنعتگر, امینfa_IR
dc.contributor.authorآقازاده, معصومهfa_IR
dc.date.accessioned1399-07-08T16:37:41Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-09-29T16:37:41Z
dc.date.available1399-07-08T16:37:41Zfa_IR
dc.date.available2020-09-29T16:37:41Z
dc.date.issued2017-12-22en_US
dc.date.issued1396-10-01fa_IR
dc.date.submitted2016-11-20en_US
dc.date.submitted1395-08-30fa_IR
dc.identifier.citationصنعتگر, امین, آقازاده, معصومه. (1396). بررسی میزان آلودگی شیرهای خام به آفلاتوکسینM1 در شهرستان خوی. تحقیقات دامپزشکی و فرآورده‌های بیولوژیک, 30(4), 147-154.fa_IR
dc.identifier.issn2423-5407
dc.identifier.issn2423-5415
dc.identifier.urihttps://vj.areeo.ac.ir/article_113202.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/2021
dc.description.abstract<span class="matnasli1"><span lang="FA">آفلاتوکسین</span></span><span class="matnasli1"><span dir="LTR">‌</span></span><span class="matnasli1"><span lang="FA">ها متابولیت</span></span><span class="matnasli1"><span dir="LTR">‌</span></span><span class="matnasli1"><span lang="FA">های سمی قارچ</span></span><span class="matnasli1"><span dir="LTR">‌</span></span><span class="matnasli1"><span lang="FA">ها هستند که توسط گونه</span></span><span class="matnasli1"><span dir="LTR">‌</span></span><span class="matnasli1"><span lang="FA">های مختلف آسپرژیلوس تولید می</span></span><span class="matnasli1"><span dir="LTR">‌</span></span><span class="matnasli1"><span lang="FA">شوند. این سموم در ایجاد بیماری</span></span><span class="matnasli1"><span dir="LTR">‌</span></span><span class="matnasli1"><span lang="FA">هایی از قبیل سرطان کبد، هپاتیت مزمن و سیروز نقش بسیار مهمی دارند. هدف از این مطالعه تعیین میزان آفلاتوکسین </span></span><span class="matnasli1"><span dir="LTR">M1</span></span><span class="matnasli1"><span> <span lang="FA">در شیر خام جمع</span></span></span><span class="matnasli1"><span dir="LTR">‌</span></span><span class="matnasli1"><span lang="FA">آوری شده و بررسی وجود قارچ</span></span><span class="matnasli1"><span dir="LTR">‌</span></span><span class="matnasli1"><span lang="FA">های مولد آن در خوراک دام شهرستان خوی می</span></span><span class="matnasli1"><span dir="LTR">‌</span></span><span class="matnasli1"><span lang="FA">باشد. در یک مطالعه توصیفی- تحلیلی از شیرهای خام جمع</span></span><span class="matnasli1"><span dir="LTR">‌</span></span><span class="matnasli1"><span lang="FA">آوری شده مناطق مختلف شهرستان خوی به طور تصادفی چند نمونه در فاصله زمانی نیمه دوم فصل تابستان تا نیمه اول فصل زمستان انتخاب گردید. بعد از سانتریفوژ کردن نمونه</span></span><span class="matnasli1"><span dir="LTR">‌</span></span><span class="matnasli1"><span lang="FA">ها بخش فوقانی شیر سانتریفوژ شده که شامل چربی</span></span><span class="matnasli1"><span dir="LTR">‌</span></span><span class="matnasli1"><span lang="FA">های شیر بود خارج و کنار گذاشته شد و بخش پائینی شیر سانتریفوژ شده که فاقد چربی بود، با روش الایزا و با کیت مخصوص ساخت شرکت </span></span><span class="matnasli1"><span dir="LTR">R-biopharm</span></span><span class="matnasli1"><span lang="FA">،  آنالیز و مقدار آفلاتوکسین آن</span></span><span class="matnasli1"><span dir="LTR">‌</span></span><span class="matnasli1"><span lang="FA">ها تعیین شد. نتایج این تحقیق نشان داد از 133 نمونه شیر خام که در نیمه دوم فصل تابستان (ماه</span></span><span class="matnasli1"><span dir="LTR">‌</span></span><span class="matnasli1"><span lang="FA">های مرداد و شهریور) و نیمه اول فصل زمستان (ماه</span></span><span class="matnasli1"><span dir="LTR">‌</span></span><span class="matnasli1"><span lang="FA">های مهر، آبان و آذر) در سال 1394 نمونه</span></span><span class="matnasli1"><span dir="LTR">‌</span></span><span class="matnasli1"><span lang="FA">برداری شده و به روش الایزا مورد آزمایش قرار گرفته اند، 06/51 درصد نمونه</span></span><span class="matnasli1"><span dir="LTR">‌</span></span><span class="matnasli1"><span lang="FA">ها در نیمه دوم فصل تابستان با محدوده صفر تا 0/8 میکروگرم بر لیتر آلوده به آفلاتوکسین </span></span><span class="matnasli1"><span dir="LTR">M1</span></span><span class="matnasli1"><span> <span lang="FA">بودند و در 51/45 درصد از نمونه</span></span></span><span class="matnasli1"><span dir="LTR">‌</span></span><span class="matnasli1"><span lang="FA">های آلوده میزان میانگین آفلاتوکسین بیش از استاندارد اروپا (05/0 میکروگرم بر لیتر) بود. همچنین 32/52 درصد نمونه</span></span><span class="matnasli1"><span dir="LTR">‌</span></span><span class="matnasli1"><span lang="FA">ها در نیمه اول فصل زمستان با محدوده 5/0 تا 0/8 میکروگرم بر لیتر به آفلاتوکسین </span></span><span class="matnasli1"><span dir="LTR">M1</span></span><span class="matnasli1"><span> <span lang="FA">آلوده بوده و در 47/60 درصد از نمونه</span></span></span><span class="matnasli1"><span dir="LTR">‌</span></span><span class="matnasli1"><span lang="FA">های آلوده میزان میانگین آفلاتوکسین بیش از استاندارد اروپا (05/0 میکروگرم بر لیتر) بود. گونه</span></span><span class="matnasli1"><span dir="LTR">‌</span></span><span class="matnasli1"><span lang="FA">های</span></span><span class="matnasli1"><em><span lang="FA" dir="LTR"> </span></em></span><span class="matnasli1"><em><span dir="LTR">(R. stolonifer) Rhizopus stolonifer</span></em></span><span class="matnasli1"><span lang="FA">و</span></span><span class="matnasli1"><em><span dir="LTR">Aspergillus flavus</span></em></span><span class="matnasli1"><span> <span lang="FA">(</span></span></span><span class="matnasli1"><em><span dir="LTR">A. flavus</span></em></span><span class="matnasli1"><span lang="FA">) و </span></span><span class="matnasli1"><em><span dir="LTR">A. clavatus)  Aspergillus clavatus</span></em></span><span class="matnasli1"><span lang="FA">) به طور مشترک در همه گاوداری‏های مورد مطالعه بر روی خوراک‏های دام یافت شد. حضور آفلاتوکسین در لبنیات یک مشکل بسیار جدی و مهم برای سلامت عمومی است، مخصوصاً نوزادان و کودکان که بیشترین مصرف</span></span><span class="matnasli1"><span dir="LTR">‌</span></span><span class="matnasli1"><span lang="FA">کننده این محصولات بشمار می</span></span><span class="matnasli1"><span dir="LTR">‌</span></span><span class="matnasli1"><span lang="FA">روند. برای کاهش میزان آفلاتوکسین در شیر، کنترل تغذیه دام</span></span><span class="matnasli1"><span dir="LTR">‌</span></span><span class="matnasli1"><span lang="FA">های شیرده که به نوعی از شیر آن</span></span><span class="matnasli1"><span dir="LTR">‌</span></span><span class="matnasli1"><span lang="FA">ها استفاده می</span></span><span class="matnasli1"><span dir="LTR">‌</span></span><span class="matnasli1"><span lang="FA">شود از لحاظ آلودگی به آفلاتوکسین </span></span><span class="matnasli1"><span dir="LTR">M1</span></span><span class="matnasli1"><span> <span lang="FA">باید مورد توجه قرار گیرد.</span></span></span>fa_IR
dc.format.extent540
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherموسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازیfa_IR
dc.publisherAgricultural Research,Education and Extension Organizationen_US
dc.relation.ispartofتحقیقات دامپزشکی و فرآورده‌های بیولوژیکfa_IR
dc.relation.ispartofVeterinary Researches & Biological Productsen_US
dc.subjectآفلاتوکسین M1fa_IR
dc.subjectشیر خامfa_IR
dc.subjectخوراک دامfa_IR
dc.subjectخویfa_IR
dc.subjectالایزاfa_IR
dc.titleبررسی میزان آلودگی شیرهای خام به آفلاتوکسینM1 در شهرستان خویfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقاله کاملfa_IR
dc.contributor.departmentگروه مهندسی علوم و صنایع غذایی، واحد ماکو، دانشگاه آزاد اسلامی، ماکو، ایران.fa_IR
dc.contributor.departmentگروه مهندسی علوم و صنایع غذایی، واحد ماکو، دانشگاه آزاد اسلامی، ماکو، ایران.fa_IR
dc.citation.volume30
dc.citation.issue4
dc.citation.spage147
dc.citation.epage154


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد