نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorاسدی شوکی, مونسfa_IR
dc.contributor.authorمحمودی, الههfa_IR
dc.contributor.authorوالایی, نگینfa_IR
dc.date.accessioned1399-07-09T01:32:51Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-09-30T01:32:51Z
dc.date.available1399-07-09T01:32:51Zfa_IR
dc.date.available2020-09-30T01:32:51Z
dc.date.issued2015-08-23en_US
dc.date.issued1394-06-01fa_IR
dc.date.submitted2014-04-25en_US
dc.date.submitted1393-02-05fa_IR
dc.identifier.citationاسدی شوکی, مونس, محمودی, الهه, والایی, نگین. (1394). بررسی آلودگی باکتریایی و قارچی استخرهای شنای شهر کرج و تأثیر برخی عوامل محیطی بر میزان آلودگی. مجله پژوهش در بهداشت محیط, 1(2), 134-144. doi: 10.22038/jreh.2015.5267fa_IR
dc.identifier.issn2423-5202
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22038/jreh.2015.5267
dc.identifier.urihttp://jreh.mums.ac.ir/article_5267.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/201301
dc.description.abstractزمینه و هدف: استخرها از مراکز پرطرفدار ورزشی هستند که موادی مانند ترشحات بینی، بزاق و ادرار را که وارد آب می شوند، دریافت می کنند و بهداشت شناگران را به مخاطره می اندازند. این مطالعه با هدف تعیین آلودگی باکتریایی و قارچی استخرهای شنای شهر کرج و تأثیر برخی عوامل محیطی بر میزان آلودگی انجام گردید. <br />مواد و رو شها: در این پژوهش، 7 استخر شهر کرج و تعداد 103 نمونه شامل آب و سطوح محیطی با رو شهای استاندارد آزمایش شدند. مقدار کلر باق یمانده، PH ، تعداد شناگران و درجه حرارت سنجیده شد. آنالیز داده ها با نرم افزار آماری spss19 و سطح معنی داری 05 / P< 0 صورت گرفت. <br />یافته ها: میانگین PH و کلر آزاد باقی مانده به ترتیب 5/ 7 و 2/20 ppm بود. 27 / 24 درصد از نمونه ها یک یا چند آلودگی قارچی داشتند. گونه های آسپرژیلوس به میزان 71 / 65 درصد، کاندیدا 20 درصد، رودوترولا 86 / 2 درصد، قارچ های ساپروفیت 57 / 8 درصد و دیگر گونه های مخمر به میزان 86 / 2 درصد<br />بودند. مقدار MPN و HPC به ترتیب در 4/ 93 و 6/ 84 درصد از نمونه ها در محدوده استاندارد بود. بیشترین آلودگی در نمونه برداری از سطوح در قسمت رختکن مشاهده شد. ارتباط مستقیمی بین کاهش کلر باقی مانده و افزایش تعداد شناگران با افزایش آلودگی ها وجود داشت. <br />نتیجه گیری: نتایج آزمای شها حاکی از وجود آلودگی های باکتریایی و قارچی در آب و سطوح استخرها بوده است. ب هکارگیری از سیستم های تصفیه و کلرزنی مناسب و آموزش به افراد در خصوص رعایت بهداشت پیشنهاد می شود.fa_IR
dc.format.extent596
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی مشهدfa_IR
dc.publisherMashhad University of Medical Sciencesen_US
dc.relation.ispartofمجله پژوهش در بهداشت محیطfa_IR
dc.relation.ispartofJournal of Research in Environmental Healthen_US
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22038/jreh.2015.5267
dc.subjectآلودگی باکتریاییfa_IR
dc.subjectآلودگی قارچیfa_IR
dc.subjectاستخرهای شناfa_IR
dc.subjectکرجfa_IR
dc.titleبررسی آلودگی باکتریایی و قارچی استخرهای شنای شهر کرج و تأثیر برخی عوامل محیطی بر میزان آلودگیfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeResearch Paperfa_IR
dc.contributor.departmentکارشناس بهداشت عمومی، کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشگاه علوم پزشکی البرز، کرج، ایران.fa_IR
dc.contributor.departmentاستادیار قارچ شناسی پزشکی، گروه انگ لشناسی و قارچ شناسی، دانشگاه علوم پزشکی البرز، کرج، ایران.fa_IR
dc.contributor.departmentکارشناس ارشد مهندسی عمران- محیط زیست، آزمایشگاه آب و فاضلاب، دانشگاه علوم پزشکی البرز، کرج، ایران.fa_IR
dc.citation.volume1
dc.citation.issue2
dc.citation.spage134
dc.citation.epage144


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد