نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorدهقان, ریحانهfa_IR
dc.contributor.authorرفیعی پور, احمدfa_IR
dc.contributor.authorنژاد سجادی, سید حسینfa_IR
dc.date.accessioned1399-07-09T01:32:47Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-09-30T01:32:47Z
dc.date.available1399-07-09T01:32:47Zfa_IR
dc.date.available2020-09-30T01:32:47Z
dc.date.issued2019-04-21en_US
dc.date.issued1398-02-01fa_IR
dc.date.submitted2019-04-27en_US
dc.date.submitted1398-02-07fa_IR
dc.identifier.citationدهقان, ریحانه, رفیعی پور, احمد, نژاد سجادی, سید حسین. (1398). سنجش غلظت فلزات سنگین جیوه، سرب و کادمیوم درعضله ماهی‌های هوور، شیر و تیلاپیا در شهرستان جیرفت. مجله پژوهش در بهداشت محیط, 5(1), 21-30. doi: 10.22038/jreh.2019.39940.1298fa_IR
dc.identifier.issn2423-5202
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22038/jreh.2019.39940.1298
dc.identifier.urihttp://jreh.mums.ac.ir/article_13288.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/201281
dc.description.abstract<strong>چکیده</strong><br /> <strong>زمینه و هدف: </strong>فلزات سنگین به دلیل قابلیت تجمع زیستی در بدن ماهیان، می­توانند خطر جدی برای امنیت غذایی محسوب شوند. از این رو با توجه به نقش مهمی که ماهی­ها در تغذیه انسان دارند، بررسی غلظت فلزات سنگین در بخش خوراکی ماهی ضروری به نظر می­رسد، لذا مطالعه حاضر با هدف تعیین غلظت تجمع‌یافته عناصر سنگین جیوه، سرب و کادمیوم در بافت عضله ماهیان هوور، شیر و تیلاپیا در شهرستان جیرفت انجام گرفت.  <br /> <strong>مواد و روش­ها:</strong> به منظور بررسی غلظت فلزات سنگین جیوه، سرب و کادمیوم در بافت عضله 3 ماهی شیر، هوور و تیلاپیا، تعداد 20 عدد از هر ماهی به صورت تصادفی از ماهی­ فروشی­های شهرستان جیرفت در زمستان 1396 تهیه شد. نمونه­ها به روش هضم اسیدی آماده شدند. تجزیه و تحلیل داده­ها با استفاده از نرم‌افزار آماری اس پی اس اس، ورژن 19 و آزمون‌های تجزیه واریانس و تی (تک گروهی) انجام شد. میزان p‌ کمتر از 05/0 معنی‌دار در نظر گرفته شد.<br /> <strong>یافته­ها:</strong> بین میزان تجمع فلزات سرب و کادمیوم در بافت عضله شیر، هوور و تیلاپیا اختلاف معنی‌داری وجود داشت (0/05>p). میزان تجمع سرب در ماهیان شیر، تیلاپیا و هوور به‌ترتیب 0/07±0/19، 0/66±0/81 و 0/43±0/47 و غلظت کادمیوم نیز در ماهی شیر، هوور و تیلاپیا به‌ترتیب 0/26± 0/49، 0/22±1/35 و 0/23±1/52 میکروگرم بر گرم به‌دست آمد، اما بین میزان تجمع جیوه در بافت عضله این سه ماهی اختلاف معنی­داری مشاهده نشد (0/05≤p).<br /> <strong>نتیجه­گیری:</strong> غلظت جیوه در بافت عضله ماهیان مورد بررسی پایین­تر از استاندارد جهانی بود، اما غلظت دو فلز کادمیوم و سرب در بافت ماهیان تیلاپیا و هوور بالاتر از استاندارد جهانی بود.<br /> <strong>نوع مقاله:</strong> مقاله پژوهشی<br /> <strong>کلید واژه­ها: </strong>جیرفت، زنجیره غذایی، فلزات سنگین، کادمیومfa_IR
dc.format.extent2118
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی مشهدfa_IR
dc.publisherMashhad University of Medical Sciencesen_US
dc.relation.ispartofمجله پژوهش در بهداشت محیطfa_IR
dc.relation.ispartofJournal of Research in Environmental Healthen_US
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22038/jreh.2019.39940.1298
dc.subjectزنجیره غذاییfa_IR
dc.subjectجیرفتfa_IR
dc.subjectکادمیومfa_IR
dc.subjectفلزات سنگینfa_IR
dc.titleسنجش غلظت فلزات سنگین جیوه، سرب و کادمیوم درعضله ماهی‌های هوور، شیر و تیلاپیا در شهرستان جیرفتfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقالات پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentدانشجوی سابق کارشناسی ارشد دانشکده محیط زیست دانشگاه یزدfa_IR
dc.contributor.departmentاستادیار گروه شیلات دانشکده منابع طبیعی دانشگاه جیرفتfa_IR
dc.contributor.departmentمدیر آموزش و تحصیلات تکمیلیfa_IR
dc.citation.volume5
dc.citation.issue1
dc.citation.spage21
dc.citation.epage30
nlai.contributor.orcid0000-0003-3215-4453


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد