نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorنوری زاده, محبوبهfa_IR
dc.contributor.authorکلانتری, اسماعیلfa_IR
dc.contributor.authorحبیبا, سعیدfa_IR
dc.date.accessioned1399-07-09T00:49:48Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-09-30T00:49:48Z
dc.date.available1399-07-09T00:49:48Zfa_IR
dc.date.available2020-09-30T00:49:48Z
dc.date.issued2017-12-22en_US
dc.date.issued1396-10-01fa_IR
dc.identifier.citationنوری زاده, محبوبه, کلانتری, اسماعیل, حبیبا, سعید. (1396). مدل‌سازی نگرش شهروندان استان تهران به محصولات غذایی تراریخته با معادلات ساختاری. سیاست علم و فناوری, 9(4), 77-99.fa_IR
dc.identifier.issn0840-2008
dc.identifier.urihttp://jstp.nrisp.ac.ir/article_12996.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/186380
dc.description.abstractچکیده ظهور محصولات غذایی تراریخته مانند بسیاری نوآوری‌های دیگر با موافقت‌ها و مخالفت‌های گسترده‌ای هم در جوامع علمی و هم در جوامع عمومی روبرو شده است. گسترش این فناوری مستلزم درک درست عموم مردم از منافع و کاستن هراس ناشی از مخاطرات آن است. هدف این پژوهش طراحی مدلی برای اندازه‌گیری نگرش عامه به محصولات غذایی تراریخته است. برای این کار از مدل‌سازی معادلات ساختاری به روش PLS استفاده شده است. جامعه هدف پژوهش شامل شهروندان استان تهران و نمونه منتخب متشکل از 830 شهروند بوده است. یافته‌های پژوهش نشان می‌دهد که نگرش به محصولات غذایی تراریخته متأثر از دو عامل منافع و مخاطرات درک‌شده از آن است. این دو عامل خود متأثر از سه عامل نگرش کلی به علم و فناوری، آگاهی نسبت به محصولات تراریخته و اعتماد به این محصولات است. نتایج این پژوهش همچنین نشان می‌دهد که نگرش کلی به محصولات غذایی تراریخته مثبت بوده که البته نگرش مردان نسبت به زنان و مجردها نسبت به افراد متأهل مثبت‌تر است. از آنجا که فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی، تلویزیون و سایت‌های اینترنتی به ترتیب سه رسانه اصلی در کسب اطلاعات توسط عموم مردم شناسایی شده‌اند بنابراین توصیه می‌شود که سیاست‌گذاران برای شکل‌دهی به نگرش عامه مردم درباره محصولات غذایی تراریخته و به ویژه کاستن از نگرانی‌های غیرعلمی در خصوص مخاطرات این محصولات، از سه رسانه فوق‌الذکر به صورتی تأثیرگذارتر و گسترده‌تر استفاده کنند. کلیدواژه‌ها: محصولات تراریخته، نگرش عامه، مدل‌سازی معادلات ساختاری، منافع درک‌شده، مخاطرات درک‌شده برای استنادات بعدی به این مقاله، قالب زیر به نویسندگان محترم مقالات پیشنهاد می‌شود: Nourizadeh, M., Kalantari, E., & Habiba, S. (2017). Modeling of Tehran Residents Attitude to GMFs Using Structural Equations. Journal of Science & Technology Policy, 9(4), 71-83. {In Persian}.fa_IR
dc.format.extent744
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherمرکز تحقیقات سیاست علمی کشورfa_IR
dc.relation.ispartofسیاست علم و فناوریfa_IR
dc.relation.ispartofJournal of Science and Technology Policyen_US
dc.subjectمحصولات تراریختهfa_IR
dc.subjectنگرش عامهfa_IR
dc.subjectمدل‌سازی معادلات ساختاریfa_IR
dc.subjectمنافع درک‌شدهfa_IR
dc.subjectمخاطرات درک‌شدهfa_IR
dc.titleمدل‌سازی نگرش شهروندان استان تهران به محصولات غذایی تراریخته با معادلات ساختاریfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.contributor.departmentدانشجوی دکترای سیاستگذاری علم و فناوری، دانشکده مدیریت و اقتصاد دانشگاه تربیت مدرس، تهرانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشیار گروه حقوق خصوصی و اسلامی، دانشکده حقوق و علوم سیاسی، دانشگاه تهرانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشیار گروه حقوق خصوصی و اسلامی، دانشکده حقوق و علوم سیاسی، دانشگاه تهرانfa_IR
dc.citation.volume9
dc.citation.issue4
dc.citation.spage77
dc.citation.epage99


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد