نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorمهری, الههfa_IR
dc.contributor.authorقاسمیان, علیfa_IR
dc.contributor.authorافرا, الیاسfa_IR
dc.contributor.authorجعفری, سید رحمانfa_IR
dc.date.accessioned1399-07-09T00:36:55Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-09-30T00:36:55Z
dc.date.available1399-07-09T00:36:55Zfa_IR
dc.date.available2020-09-30T00:36:55Z
dc.date.issued2015-02-20en_US
dc.date.issued1393-12-01fa_IR
dc.date.submitted2014-01-11en_US
dc.date.submitted1392-10-21fa_IR
dc.identifier.citationمهری, الهه, قاسمیان, علی, افرا, الیاس, جعفری, سید رحمان. (1393). تولید نانو ویسکر سلولز از گیاه بامبو و بررسی ویژگی های آن. پژوهش‌های علوم و فناوری چوب و جنگل, 21(4), 115-130.fa_IR
dc.identifier.issn2322-2077
dc.identifier.issn2322-2786
dc.identifier.urihttp://jwfst.gau.ac.ir/article_2105.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/181568
dc.description.abstractدر سال های اخیر، تولید نانو ویسکر سلولز از منابع تجدیدپذیر، به علت ویژگی های مکانیکی استثنایی (مقاومت و مدول ویژه زیاد)، سطح ویژه زیاد، منافع زیست محیطی و قیمت کمتر و فراوانی مواد اولیه آن مورد توجه قرار گرفته است، لذا در پژوهش حاضر به تولید نانو ویسکر سلولز از گیاه بامبو پرداخته شد. هدف اصلی در این پژوهش، امکان‌سنجی تهیه نانو ویسکر سلولز از سلولز گونه بامبو و مطالعه ویژگی های آن از جنبه های مرفولوژیک و ساختاری و همچنین به دست آوردن شرایط بهینه هیدرولیز اسیدی برای تولید نانو ویسکر سلولز است. به این منظور از خمیر کاغذ سودا-آنتراکینون بامبو برای تهیه آلفا سلولز استفاده شد. بعد از یک مرحله رنگ بری با کلریت سدیم، هیدرولیز اسیدی آلفا سلولز حاصل با استفاده از اسید سولفوریک 64 درصد، با نسبت اسید به سلولز 8 به 1 و در سه زمان 25، 35 و 45 دقیقه و سه دمای 40، 45 و 50 درجه سانتی گراد انجام شد. ویژگی های نانو ویسکر حاصل توسط میکروسکوپ نیروی اتمی (AFM)، پراش اشعه ایکس (XRD) و تفرق نور پویا (DLS) بررسی شد. نتایج نشان داد بازده آلفا-سلولز حاصل برابر 73.22 درصد بود. نتایج حاصل از هیدرولیز اسیدی نشان داد که تیمار 45 درجه سانتی گراد و 25 دقیقه بهترین شرایط تولید نانوویسکر سلولز از بامبو می باشد. نانو ویسکرهای تولید شده تحت شرایط بهینه دارای کریستالیته 84 درصد، بازده 12.25 درصد و قطر بین 7 تا 12 نانو متر بودند.fa_IR
dc.format.extent1442
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگانfa_IR
dc.publisherGorgan University Of Agricultural Sciencesen_US
dc.relation.ispartofپژوهش‌های علوم و فناوری چوب و جنگلfa_IR
dc.relation.ispartofJournal of Wood and Forest Science and Technologyen_US
dc.subjectبامبوfa_IR
dc.subjectآلفا سلولزfa_IR
dc.subjectنانو ویسکر سلولزfa_IR
dc.subjectهیدرولیز با اسید سولفوریکfa_IR
dc.subjectعلوم و فنآوری چوب و کاغذfa_IR
dc.titleتولید نانو ویسکر سلولز از گیاه بامبو و بررسی ویژگی های آنfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقاله پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentدنشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشیار گروه صنایع خمیر و کاغذ/دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگانfa_IR
dc.contributor.departmentاستادیار گروه صنایع خمیر و کاغذ/دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگانfa_IR
dc.contributor.departmentدانش آموخته دکترای صنایع خمیر وکاغذ/دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگانfa_IR
dc.citation.volume21
dc.citation.issue4
dc.citation.spage115
dc.citation.epage130
nlai.contributor.orcid00000000000000000


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد