نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorصدوقی, محمدکاظمfa_IR
dc.contributor.authorجعفری نعیمی, کاظمfa_IR
dc.contributor.authorمرتضی پور, حمیدfa_IR
dc.date.accessioned1399-07-08T23:49:53Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-09-29T23:49:53Z
dc.date.available1399-07-08T23:49:53Zfa_IR
dc.date.available2020-09-29T23:49:53Z
dc.date.issued2015-01-21en_US
dc.date.issued1393-11-01fa_IR
dc.date.submitted2015-04-25en_US
dc.date.submitted1394-02-05fa_IR
dc.identifier.citationصدوقی, محمدکاظم, جعفری نعیمی, کاظم, مرتضی پور, حمید. (1393). ساخت و ارزیابی مکانیزم پنوماتیکی برداشت گردو. علوم مکانیک در ماشین های کشاورزی, 2(2), 76-87.fa_IR
dc.identifier.issn2345-380X
dc.identifier.urihttp://msam.urmia.ac.ir/article_20117.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/163549
dc.description.abstractبرداشت مکانیزه میوه امروزه در کشورهای توسعه یافته یکی از روش‌های کاهش قیمت نهایی محصول می‌باشد. یکی از رایج‌ترین ماشین‌های مرسوم در این نوع برداشت، تکاننده‌ها هستند. در ایران اغلب درختان گردو، دارای تنه‌های تنومند و بسیار بلندی هستند که این موضوع استفاده از تکاننده‌های متداول را برای برداشت این میوه مشکل کرده است. در این تحقیق، ابتدا فرکانس طبیعی شاخه میوه ­دار درخت گردو بررسی و تعیین گردید. سپس یک شاخه‌تکان از نوع پنوماتیکی برای برداشت میوه‌ی گردو ساخته و مورد ارزیابی قرار گرفت. هوای فشرده‌ی مورد نیاز به وسیله‌ی یک کمپرسور پشت تراکتوری تأمین شد. برای ایجاد ارتعاش در شاخه‌های درخت از یک شیر سلونوئیدی استفاده گردیدکه عملیات قطع و وصل جریان هوا را به کمک یک مدار تایمر برای کنترل مدت زمان باز و بسته شدن شیر و ایجاد ارتعاشی با فرکانس متغیر، انجام می‌داد. نتایج تحقیق نشان داد، فرکانس طبیعی برای شاخه‌های درخت گردو 1/96 هرتز می‌باشد و کمترین نیرو به منظور جدا کردن میوه از درخت در حالت خمش اتفاق می‌افتد. به منظور ارزیابی مکانیزم ساخته شده، مدت زمان ریزش میوه با تغییر پارامترهای فشار هوا در سه سطح (6-4، 8-6 و 10-8 بار)، فاصله‌ی برخورد در سه سطح (4، 8 و 12 سانتی‌متر) و قطر نازل در چهار سطح (4، 6، 8 و 10 میلی‌متر)، در انجام عملیات برداشت، اندازه‌گیری و مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. پس از تحلیل داده‌ها مشخص شد، مدت زمان ریزش میوه با افزایش فشار، کاهش و با افزایش فاصله، افزایش می‌یابد. در رابطه با قطر نازل نیز مشخص گردید که این پارامتر دارای یک مقدار بهینه برای ریزش سریع‌تر میوه می‌باشد. با توجه به نتایج کمترین زمان برداشت، در فشار 10-8 بار، فاصله‌ی برخورد 4 سانتی‌متر و قطر نازل 8 میلی‌متر محاسبه گردید که برابر 6/78 ثانیه بود.fa_IR
dc.format.extent2763
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه ارومیهfa_IR
dc.relation.ispartofعلوم مکانیک در ماشین های کشاورزیfa_IR
dc.subjectبرداشت گردوfa_IR
dc.subjectشاخه‌تکانfa_IR
dc.subjectفرکانس طبیعیfa_IR
dc.subjectپنوماتیکfa_IR
dc.titleساخت و ارزیابی مکانیزم پنوماتیکی برداشت گردوfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقاله پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentدانش آموخته کارشناسی ارشد بخش مهندسی مکانیک بیوسیستم دانشگاه شهید باهنر کرمانfa_IR
dc.contributor.departmentاستادیار بخش مهندسی مکانیک بیوسیستم دانشگاه شهید باهنر کرمانfa_IR
dc.contributor.departmentاستادیار بخش مهندسی مکانیک بیوسیستم دانشگاه شهید باهنر کرمانfa_IR
dc.citation.volume2
dc.citation.issue2
dc.citation.spage76
dc.citation.epage87


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد