نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorعبدالله زاده, مریمfa_IR
dc.contributor.authorرمضانی اعتدالی, هادیfa_IR
dc.contributor.authorآبابایی, بهنامfa_IR
dc.contributor.authorنظری, بیژنfa_IR
dc.date.accessioned1399-07-08T23:37:46Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-09-29T23:37:46Z
dc.date.available1399-07-08T23:37:46Zfa_IR
dc.date.available2020-09-29T23:37:46Z
dc.date.issued2019-03-21en_US
dc.date.issued1398-01-01fa_IR
dc.date.submitted2018-07-20en_US
dc.date.submitted1397-04-29fa_IR
dc.identifier.citationعبدالله زاده, مریم, رمضانی اعتدالی, هادی, آبابایی, بهنام, نظری, بیژن. (1398). تعیین تبخیر و تعرق واقعی و نیاز خالص آب آبیاری محصولات مهم کشاورزی دشت مغان با استفاده از مدل آکواکراپ. نیوار, 43(104105), 113-122. doi: 10.30467/nivar.2019.141476.1101fa_IR
dc.identifier.issn1735-0565
dc.identifier.issn2645-3347
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.30467/nivar.2019.141476.1101
dc.identifier.urihttp://nivar.irimo.ir/article_88103.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/158955
dc.description.abstractروش‌های رایج در برآورد تبخیروتعرق و نیاز آبی عموما با فرض شرایط ایده‌آل و بدون تنش است. اما در شرایط واقعی مزرعه، تنش‌های مختلف مانند شوری، خشکی، دمایی، حاصل‌خیزی خاک و مدیریت زراعی بر تبخیروتعرق و عملکرد تاثیر می‌گذارند. در این تحقیق با استفاده از مدل آکواکراپ که برخی از تنش‌های زراعی و اقلیمی را در نظر می گیرد تبخیر و تعرق واقعی و نیاز خالص آب آبیاری برای محصولات غالب دشت مغان شامل گندم، جو و ذرت دانه‌ای برآورد گردید. نتایج نشان داد که تبخیر و تعرق و نیاز آبی حاصل از این مدل در مقایسه با مدل کراپ وات کمتر است و این کاهش به دلیل در نظر گرفتن تنش‌های مختلف زراعی از قبیل میزان شوری، حاصل‌خیزی و تنش‌های اقلیمی توسط مدل آکواکراپ می‌باشد؛ در صورتی‌که مدل کراپ وات فقط اقلیم را در‌نظر می‌گیرد. با توجه به نتایج به‌دست آمده از مدل آکواکراپ در مقایسه با مدل کراپ وات، به‌طور میانگین در دشت مغان نیاز آبی خالص گندم، جو و ذرت دانه‌ای به‌ترتیب 41، 69 و 790 متر مکعب در هکتار کاهش پیدا می‌کند. نتایج تبخیروتعرق و نیاز آبی خالص حاصل از مدل آکواکراپ با نت وات (سندملی نیاز آبی محصولات زراعی و باغی) نیز مقایسه شد که برای گندم و ذرت دانه‌ای مقادیر بیشتر و برای جو کمتر برآورد گردیده است. داده‌های نت وات از درجه اطمینان پایینی برخوردار بوده که می‌تواند به دلیل به روز نبودن اطلاعات اقلیمی نت وات باشد.fa_IR
dc.format.extent266
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherسازمان هواشناسی کشورfa_IR
dc.publisherIRIMOen_US
dc.relation.ispartofنیوارfa_IR
dc.relation.ispartofNivaren_US
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.30467/nivar.2019.141476.1101
dc.subjectتبخیر و تعرق واقعیfa_IR
dc.subjectمدل آکواکراپfa_IR
dc.subjectمدل کراپ واتfa_IR
dc.subjectنیاز خالص آبیاریfa_IR
dc.subjectدشت مغانfa_IR
dc.subjectهواشناسی کشاورزیfa_IR
dc.titleتعیین تبخیر و تعرق واقعی و نیاز خالص آب آبیاری محصولات مهم کشاورزی دشت مغان با استفاده از مدل آکواکراپfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.contributor.departmentفارغ التحصیل کارشناسی ارشد آبیاری و زهکشی، گروه علوم و مهندسی آب، دانشگاه بین المللی امام خمینیfa_IR
dc.contributor.departmentدانشیار گروه مهندسی آب، دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره) ، قزوینfa_IR
dc.contributor.departmentپژوهشگر مرکز علوم گیاهی، دانشگاه کوئینزلند، استرالیاfa_IR
dc.contributor.departmentاستادیار گروه مهندسی آب، دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره)، قزوینfa_IR
dc.citation.volume43
dc.citation.issue104105
dc.citation.spage113
dc.citation.epage122
nlai.contributor.orcid0000-0002-4840-0201


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد