نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorراشکی, پریاfa_IR
dc.contributor.authorپیری, حلیمهfa_IR
dc.contributor.authorخمری, عیسیfa_IR
dc.date.accessioned1399-07-08T17:13:21Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-09-29T17:13:21Z
dc.date.available1399-07-08T17:13:21Zfa_IR
dc.date.available2020-09-29T17:13:21Z
dc.date.issued2020-03-20en_US
dc.date.issued1399-01-01fa_IR
dc.date.submitted2020-02-10en_US
dc.date.submitted1398-11-21fa_IR
dc.identifier.citationراشکی, پریا, پیری, حلیمه, خمری, عیسی. (1399). برهمکنش کود پتاسیم و تنش آبی بر ویژگی‌های کمی و کیفی گیاه دارویی چای ترش. پژوهش آب در کشاورزی, 341(1), 137-150. doi: 10.22092/jwra.2020.122016fa_IR
dc.identifier.issn2228-7140
dc.identifier.issn2251-6646
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22092/jwra.2020.122016
dc.identifier.urihttps://wra.areeo.ac.ir/article_122016.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/15807
dc.description.abstract<strong>در این تحقیق، اثر مقادیر مختلف آب آبیاری و کود پتاسیم بر چای ترش مورد بررسی قرار گرفت. آزمایش در</strong><strong>قالب</strong><strong>طرح کرت‌های یک­بارخرد شده به صورت بلوک کامل تصادفی در سه تکرار با چهار تیمار آب آبیاری (</strong><strong>I1</strong><strong> ، </strong><strong>I2</strong><strong> ، </strong><strong>I3</strong><strong>و </strong><strong>I4</strong><strong>به ترتیب معادل 40%، 60%، 80% و 100% نیاز‌آبی‌گیاه) سه سطح پتاسیم (</strong><strong>K1</strong><strong>، </strong><strong>K2</strong><strong>و</strong><strong>K3 </strong><strong> </strong><strong>به ترتیب معادل 50%،  75% و 100% نیاز‌کودی پتاسیم) به­عنوان کرت فرعی انجام شد. در پایان آزمایش، پارامترهای کمی شامل ارتفاع گیاه، وزن و تعداد کپسول، عملکرد خشک و کارآیی مصرف آب آبیاری اندازه‌گیری شد. همچنین، پارامترهای کیفی شامل مقدار آنتوسیانین، پروتئین و کربوهیدرات برای بررسی اثرات تنش آبی و کودی بر کیفیت چای ترش اندازه­گیری شد. نتایج آزمایش نشان داد که اثرات ساده آب آبیاری و کود پتاسیم بر تمامی پارامترهای اندازه‌گیری شده در سطح احتمال 1% و 5% معنی‌دار گردید. بیشترین عملکرد از تیمارهای 100 % مصرف کود پتاسیم و 80 % نیاز آبی به­دست آمد. بیشترین بهره‌وری آب آبیاری در تیمار 60 % نیاز آبی 100% مصرف کود پتاسیم به­دست آمد اما از این نظر بین تیمارهای 60% و 80% نیاز آبی گیاه تفاوت معنی‌دار حاصل نشد. از نظر کیفی، با کاهش مقدار آب آبیاری تا 60% نیاز آبی گیاه و کاهش مصرف کود پتاسیم، مقدار آنتوسیانین، درصد پروتئین و کربوهیدرات افزایش یافت. اما از این نظر بین تیمار 50% و 75% مصرف کود پتاسیم تفاوت معنی­دار مشاهده نشد. بنابراین</strong><strong>با</strong><strong>توجه</strong><strong>به</strong><strong>وضعیت</strong><strong>آب</strong><strong>منطقه</strong><strong>و</strong><strong>کاهش</strong><strong>منابع آبی،</strong><strong>به‌کار</strong><strong>بردن</strong><strong>80% نیاز</strong><strong>آبی</strong><strong>باعث صرفه‌جویی در مصرف آب و مصرف 75% کود پتاسیم باعث افزایش کیفیت و تعدیل خسارات ناشی از تنش خشکی در چای ترش می‌گردد. </strong>fa_IR
dc.format.extent1231
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherموسسه تحقیقات خاک و آبfa_IR
dc.publisherAgricultural Research,Education and Extension Organizationen_US
dc.relation.ispartofپژوهش آب در کشاورزیfa_IR
dc.relation.ispartofJournal of Water Research in Agricultureen_US
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22092/jwra.2020.122016
dc.subjectکم آبیاریfa_IR
dc.subjectآنتوسیانینfa_IR
dc.subjectکربوهیدراتfa_IR
dc.subjectپروتئینfa_IR
dc.titleبرهمکنش کود پتاسیم و تنش آبی بر ویژگی‌های کمی و کیفی گیاه دارویی چای ترشfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقاله پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentدانشجوی کارشناسی ارشد گروه مهندسی آب دانشکده آب و خاک دانشگاه زابل، زابل، ایران.fa_IR
dc.contributor.departmentاستادیار، گروه مهندسی آب دانشکده آب و خاک دانشگاه زابل.fa_IR
dc.contributor.departmentاستادیار گروه زراعت دانشکده کشاورزی دانشگاه زابل، زابل، ایران.fa_IR
dc.citation.volume341
dc.citation.issue1
dc.citation.spage137
dc.citation.epage150


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد