نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorنوروزی, حسینfa_IR
dc.contributor.authorروشنفکر, حبیب الهfa_IR
dc.contributor.authorحسیبی, پیمانfa_IR
dc.contributor.authorمسگرباشی, موسیfa_IR
dc.date.accessioned1399-07-08T17:12:43Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-09-29T17:12:43Z
dc.date.available1399-07-08T17:12:43Zfa_IR
dc.date.available2020-09-29T17:12:43Z
dc.date.issued2014-09-23en_US
dc.date.issued1393-07-01fa_IR
dc.date.submitted2015-01-04en_US
dc.date.submitted1393-10-14fa_IR
dc.identifier.citationنوروزی, حسین, روشنفکر, حبیب اله, حسیبی, پیمان, مسگرباشی, موسی. (1393). تأثیر شوری آب آبیاری بر عملکرد و کیفیت دو رقم ارزن علوفه ای. پژوهش آب در کشاورزی, 283(3), 551-560. doi: 10.22092/jwra.2014.100006fa_IR
dc.identifier.issn2228-7140
dc.identifier.issn2251-6646
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22092/jwra.2014.100006
dc.identifier.urihttps://wra.areeo.ac.ir/article_100006.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/15587
dc.description.abstractدر این آزمایش اثر سطوح مختلف شوری آب آبیاری ( 7/1، 5 ،10، 15  و 20 دسی زیمنس بر متر) بر عملکرد و کیفیت دو رقم ارزن علوفه­ای ( نوتریفید و باستان) بررسی گردید. این آزمایش به صورت فاکتوریل در قالب  طرح پایه بلوک های کامل تصادفی با دو عامل در سه تکرار طی سال زراعی1390- 1389 انجام شد. نتایج نشان داد که با افزایش شوری عملکرد ماده خشک، کاهش یافت. بیشترین مقدار ماده خشک کل مربوط به تیمار شاهد در ارزن نوتریفید (2/83 گرم بر بوته) و کمترین مقدار مربوط به شوری 20 دسی زیمنس بر متر در ارزن باستان (5/23 گرم بر بوته) بود. کیفیت علوفه و مواد معدنی موجود در اندام های هوایی دو رقم مورد مطالعه تحت تأثیر تنش شوری قرار گرفتند. با افزایش تنش شوری درصد پروتئین، محتوای پتاسیم، کلسیم و منیزیم اندام های هوایی کاهش یافتند  ولی درصد فیبر خام و محتوای سدیم افزایش نشان دادند. در تیمار 20 دسی زیمنس بر متر عملکرد ماده خشک ارزن نوتریفید و باستان به ترتیب 44% و 57% نسبت به شاهد کاهش نشان داد. در شوری 10 دسی زیمنس بر متر، ارزن نوتریفید و باستان به ترتیب 24% و 34% نسبت به تیمار شاهد کاهش عملکرد داشتند. بنابراین در این تحقیق مشخص گردید که آستانه تحمل به شوری ارزن نوتریفید تا 5 دسی زیمنس بر متر و ارزن باستان تا 7/1 دسی زیمنس بر متر (تیمار شاهد) می باشد.fa_IR
dc.format.extent562
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherموسسه تحقیقات خاک و آبfa_IR
dc.publisherAgricultural Research,Education and Extension Organizationen_US
dc.relation.ispartofپژوهش آب در کشاورزیfa_IR
dc.relation.ispartofJournal of Water Research in Agricultureen_US
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22092/jwra.2014.100006
dc.titleتأثیر شوری آب آبیاری بر عملکرد و کیفیت دو رقم ارزن علوفه ایfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقاله پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentدانشجوی کارشناسی ارشد رشته زراعت دانشگاه شهید چمران اهواز.fa_IR
dc.contributor.departmentاستادیار گروه زراعت و اصلاح نباتات دانشگاه شهیدچمران اهواز.fa_IR
dc.contributor.departmentاستادیار گروه زراعت و اصلاح نباتات دانشگاه شهید چمران اهواز.fa_IR
dc.contributor.departmentدانشیار گروه زراعت و اصلاح نباتات دانشگاه شهید چمران اهواز.fa_IR
dc.citation.volume283
dc.citation.issue3
dc.citation.spage551
dc.citation.epage560


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد