| dc.contributor.author | نوروزی, حسین | fa_IR |
| dc.contributor.author | روشنفکر, حبیب اله | fa_IR |
| dc.contributor.author | حسیبی, پیمان | fa_IR |
| dc.contributor.author | مسگرباشی, موسی | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-07-08T17:12:43Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-09-29T17:12:43Z | |
| dc.date.available | 1399-07-08T17:12:43Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-09-29T17:12:43Z | |
| dc.date.issued | 2014-09-23 | en_US |
| dc.date.issued | 1393-07-01 | fa_IR |
| dc.date.submitted | 2015-01-04 | en_US |
| dc.date.submitted | 1393-10-14 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | نوروزی, حسین, روشنفکر, حبیب اله, حسیبی, پیمان, مسگرباشی, موسی. (1393). تأثیر شوری آب آبیاری بر عملکرد و کیفیت دو رقم ارزن علوفه ای. پژوهش آب در کشاورزی, 283(3), 551-560. doi: 10.22092/jwra.2014.100006 | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 2228-7140 | |
| dc.identifier.issn | 2251-6646 | |
| dc.identifier.uri | https://dx.doi.org/10.22092/jwra.2014.100006 | |
| dc.identifier.uri | https://wra.areeo.ac.ir/article_100006.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/15587 | |
| dc.description.abstract | در این آزمایش اثر سطوح مختلف شوری آب آبیاری ( 7/1، 5 ،10، 15 و 20 دسی زیمنس بر متر) بر عملکرد و کیفیت دو رقم ارزن علوفهای ( نوتریفید و باستان) بررسی گردید. این آزمایش به صورت فاکتوریل در قالب طرح پایه بلوک های کامل تصادفی با دو عامل در سه تکرار طی سال زراعی1390- 1389 انجام شد. نتایج نشان داد که با افزایش شوری عملکرد ماده خشک، کاهش یافت. بیشترین مقدار ماده خشک کل مربوط به تیمار شاهد در ارزن نوتریفید (2/83 گرم بر بوته) و کمترین مقدار مربوط به شوری 20 دسی زیمنس بر متر در ارزن باستان (5/23 گرم بر بوته) بود. کیفیت علوفه و مواد معدنی موجود در اندام های هوایی دو رقم مورد مطالعه تحت تأثیر تنش شوری قرار گرفتند. با افزایش تنش شوری درصد پروتئین، محتوای پتاسیم، کلسیم و منیزیم اندام های هوایی کاهش یافتند ولی درصد فیبر خام و محتوای سدیم افزایش نشان دادند. در تیمار 20 دسی زیمنس بر متر عملکرد ماده خشک ارزن نوتریفید و باستان به ترتیب 44% و 57% نسبت به شاهد کاهش نشان داد. در شوری 10 دسی زیمنس بر متر، ارزن نوتریفید و باستان به ترتیب 24% و 34% نسبت به تیمار شاهد کاهش عملکرد داشتند. بنابراین در این تحقیق مشخص گردید که آستانه تحمل به شوری ارزن نوتریفید تا 5 دسی زیمنس بر متر و ارزن باستان تا 7/1 دسی زیمنس بر متر (تیمار شاهد) می باشد. | fa_IR |
| dc.format.extent | 562 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | موسسه تحقیقات خاک و آب | fa_IR |
| dc.publisher | Agricultural Research,Education and Extension Organization | en_US |
| dc.relation.ispartof | پژوهش آب در کشاورزی | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Journal of Water Research in Agriculture | en_US |
| dc.relation.isversionof | https://dx.doi.org/10.22092/jwra.2014.100006 | |
| dc.title | تأثیر شوری آب آبیاری بر عملکرد و کیفیت دو رقم ارزن علوفه ای | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | مقاله پژوهشی | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشجوی کارشناسی ارشد رشته زراعت دانشگاه شهید چمران اهواز. | fa_IR |
| dc.contributor.department | استادیار گروه زراعت و اصلاح نباتات دانشگاه شهیدچمران اهواز. | fa_IR |
| dc.contributor.department | استادیار گروه زراعت و اصلاح نباتات دانشگاه شهید چمران اهواز. | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشیار گروه زراعت و اصلاح نباتات دانشگاه شهید چمران اهواز. | fa_IR |
| dc.citation.volume | 283 | |
| dc.citation.issue | 3 | |
| dc.citation.spage | 551 | |
| dc.citation.epage | 560 | |